Ga naar inhoud

spikkeltje

Members
  • Items

    509
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door spikkeltje

  1. Hallo allemaal,

    Ik had al een topic geplaatst dat mijn nijnen geen HFST meer aten. Blijkt nu dat de luzern te hard gebakken is. Hope Farm heeft mij toen een waardebon gestuurd zodat ik een nieuwe zak kon halen. Dit heb ik gedaan(bij een ander dan waar ik het normaal haal), maar helaas hetzelfde probleem.

    Ik heb toen weer een mailtje gestuurd naar Hope Farm. Moest de THT doorgeven(14-10-2015). Kreeg als antwoord dat ze van deze lading geen klachten hebben ontvangen en dat daar geen te hard gebakken luzern inzit. Terwijl ik van de vorige zak een monster moest opsturen kon ze het dus nu op afstand al zien dat deze zak goed was!?

    Het raarste is dat mijn nijnen wel HFST eten uit de 1 kg zak die ik in de tussentijd heb gekocht omdat de dierenwinkel de 15 kg zak moest bestellen. Ik heb dit in een mailtje verteld en ook een beetje boos gereageerd dat ik dit niet erg leuk vindt hoe ze het nu afhandelen (zit geen te hard gebakken luzern in dus hiermee is de kous af ). Heb ze ook gezegd dat ik nu verplicht wordt op zoek te gaan naar een ander merk voer daar ik door deze reactie geen vertrouwen meer heb in Hope Farm.

    Is wel jammer was altijd erg tevreden met HFST en met mij mijn nijnen. Nu zit ik met 30 kg voer waar ik niets aan heb.

    Om een lang verhaal kort te houden welk voer komt er qua bestanddelen en qua prijs in de buurt van HFST?

  2. Even een update. Blijkt idd aan deze zak HFST te liggen. Ik heb in de dierenwinkel een andere klein zakje HFST gekocht en nu eten ze allebei weer als vanouds. Heb een mail gestuurd naar Hope Farm en ik moest een monster opsturen van het voer en dat zouden ze dan nakijken en mij het dan mededelen. Ze hebben mij wel een waardebon toegestuurd voor een nieuwe zak van 15 kg. Toch netjes.

  3. Het blijkt nu dat mijn dame wat langer doet over de biks. Mijn ventje eet ze gewoon. Ik heb al andere biks geprobeerd maar die eet ze ook met mate.

    Ik heb haar buikje gevoeld die is soepel. Ook aan haar kiezen is niets te zien. Verder is er qua gedrag niets te zien. Ze rent, speelt en doet binkies zoals altijd.

  4. Sinds donderdag(ben toen begonnen aan een nieuwe zak HFST) doen mijn 2 nijnen bijna 1 dag over 50 gr.biks. Ik geef ze 2x per dag 50 gr. Is dit verontrustend?

    Met groente, peterseliesteeltjes, hooi en luzern sticks hebben ze geen moeite. Ook blijven er geen BDK liggen.

    Ligt het aan de biks of is er iets anders aan de hand.

    HFST komt bij de webwinkel vandaan en heb er nooit last mee gehad.

  5. Wat vervelend voor jullie en de opvang.

    Maar het kan gebeuren, helaas even via de tralies en hap.. domme konijnen toch ;)

    Het geneest vaak heel netjes en je kan er niks aan laten opereren. Enige in de gaten houden dat het niet gaat ontsteken.

    Moet ik het dan ook ergens mee verzorgen? (zoals wij bij onszelf een wondje verzorgen)

  6. A.s. Zondag zou mijn ex-voedster Spikkeltje gekoppeld worden. Nu kreeg ik van de week een mailtje van de opvang dat een ander ex-ram was ontsnapt en kans had gezien om de ex-ram die ik gereserveerd had aan te vallen. Nu heeft het konijn een kapot neusje en er hangt een flapje aan.

    Nu is mijn vraag kan je dat laten zitten(zoals een scheurtje in een oor)of moet het konijn geopereerd worden. Niet dat ik dat erg vind, maar zo ben ik wel voorbereid dat er eventuele kosten aan kunnen komen.

  7. Behalve wat futloos is ze verder ok? Geen rare ontlasting, oogjes gewoon helder, reageert alert enzovoorts?

    Konijnen zijn nogal gevoelig voor stress, dus misschien moet ze gewoon even bijkomen. Ik zou me er niet te druk om maken, en dieren denken niet snel in termen als 'trauma' enzo. Natuurlijk vinden wij het heel sneu voor haar allemaal, maar zelf komt ze er echt wel weer snel overheen hoor. Hopelijk klikt het straks met de nieuwe ex-ram wat beter. Ik kan me ook voorstellen dat jij het vooral heel spannend gaat vinden om weer te koppelen, je kan overwegen om iemand anders te vragen het te doen of in ieder geval erbij te zijn. Succes ermee!

    Deze keer gaat madam op koppelvakantie. Er zijn ook meerdere ex-rammen daar, dus mocht het met de ex-ram die ik gereserveerd heb niet lukken, kan zijzelf haar keus bepalen

  8. Eet en drinkt ze verder wel goed? Lusteloos is meestal niet zo goed maar als ze pas haar broertje is verloren en wel goed eet, drinkt en keutelt kan het ook goed zijn dat ze hem mist en daardoor niet actief is. Ik weet niet hoe de mislukte koppeling is gegaan, er is niet gevochten ofzo?

    Hopelijk wordt ze over 2 weken succesvol gekoppeld en wordt ze weer een blij konijntje!

    Ze eet, drinkt en keutelt gelukkig goed.

    De koppeling was met een halfwildje uit de opvang. Het was hier net een "hanengevecht":mdr:. Ze moest helemaal niets van hem hebben. Zodra hij maar in de buurt kwam sloeg ze naar hem met zijn voorpoten. Heb op 3 verschillende neutrale plekken geprobeerd, maar ook dat lukte niet. Ze bleven vechten. Ik heb toen de ex ram teruggebracht en gelijk op zoek gegaan naar een andere ex ram.

    Is best nog moeilijk want de meeste opvangcentra in de buurt hadden alleen maar voedsters of halfwildjes.

  9. Zoals ik in een eerder topic heb geschreven is de koppeling tussen mijn dame met een ex ram mislukt.

    Nu had ik een vraagje. De laatste paar dagen is ze wat futloos. Ligt de ganse dag in of de kooi, of de ren of op haar kussen in de huiskamer. Ze loopt alleen nog naar haar wc, drinkfles en hooibal. Verder doet ze niets. Niet spelen, geen binkies, niet knagen aan haar eierendoos. Helemaal niks.

    Wat kan het zijn? De mislukte koppeling?(misschien een trauma daardoor) of zou ze nu pas haar broertje missen waar ze al 4,5 jaar mee heeft geleefd.

    Ze wordt trouwens over 2 weken gekoppeld aan een andere ex-ram(is vandaag pas gecastreerd).

    Wie o wie heeft het antwoord.

  10. Ach wat verdrietig, veel sterkte met het verlies. Heb je onze regenboogbrug al gevonden?

    http://www.bunnybunch.nl/community/forumdisplay.php?8-De-Regenboogbrug

    Hier in Nijmegen zit een goede opvang, Deurne is ook niet al te ver van Boxmeer toch?

    Kijk het even aan met je konijn. Sommige konijnen kunnen er wel tegen een week of 2 alleen te blijven, anderen trekken dat heel slecht, daar moet dan echt snel een nieuw vriendje bij. Jij kent je konijn het beste en zit er met je neus bovenop. Voor je konijn is het natuurlijk hoe sneller er een nieuw vriendje komt hoe beter, maar als jij dat nu nog niet trekt kun je het best even de tijd geven, als je konijntje zich goed houdt, natuurlijk.

    Hoi Eefje Nijmegen is dichterbij dan Deurne . Waar in Nijmegen?

  11. Terwijl ik dit schrijf heb ik moeite om mijn tranen in te houden. Mijn ventje Stampertje is er niet meer. Ondanks de medicijnen heeft EC hem toch de das omgedaan, terwijl ik het gevoel had dat het beter ging. Zijn vrouwtje Spikkeltje zit wat lusteloos in haar kooi. Zal ze het aanvoelen dat hij er niet meer is?

    Kom ik gelijk op een volgende vraag hoe lang moet of kan ik wachten met een nieuw maatje voor haar? Welke konijnenopvang zit er in mijn buurt?

    Rust zacht mijn lieve ventje

  12. Ik geef hem zijn gewone hoeveelheid brokjes. Heb hem ook apart van zijn vrouwtje zitten zodat ik kan zien wat hij eet. Maar zoals ik in een andere topic bij voeding al schreef eet hij niet zoveel biks meer. Hij leeft nu voor het grootste gedeelte op hooi, groente, gedroogde brandnetels en gedroogde bloemknopjes(laatste 2 vond ik in een Duitse dierenwinkel en hij is daar erg verzot op)

  13. Mijn ex ram heeft donderdag a.s. 14 dagen Panacur gehad. Nu lees ik dat het beter is om de 28 dagen vol te houden. Nu is mijn vraag wat voor verbeteringen moet je zien bij het konijn om te zien dat Panacur aanslaat. Mijn nijn is sinds de constatering erg levendig, eet normaal hooi en groente, poept en plast normaal. Het enigste waar hij last van heeft is het omvallen en het scheef kopje. Ik vraag dit omdat ik nogal twijfel of hij erboven op komt. Zie nl.geen verschil alleen dat hij, ondanks dat hij voldoende eet, afvalt.

  14. Gaarne wil ik van jullie advies hoe ik het beste mijn konijn kan wassen. Omdat hij steeds omrolt heeft hij zich een vast plekje toegeëigend tussen de kooi en het toilet. Daardoor bereikt hij ook het toilet niet en komt zijn ontlasting e.d.onder cq achter hem te liggen. Hij wast alleen zijn oren en voorpoten, maar komt niet meer bij zijn achterste. Dus hij eet zijn darmkeutels ook niet meer. Is dat erg dat hij zijn keutels niet meer eet.

    Heb nog een week te gaan voordat de 1e veertien dagen van zijn medicijnen erop zit.

  15. Sinds afgelopen donderdag weet ik dat mijn konijn EC heeft. Ik ben gestart met de medicijnen. In het weekend bleek het wat beter te gaan, maar vandaag is het weer verslechterd. Kan dit? Als wij ziek zijn voelen wij ons de ene dag ook beter als de andere dag. En hoe merk ik, buiten het niet meer keutelen, drinken en eten, dat het een verloren zaak is? Wil natuurlijk het allerbeste voor mijn konijn, maar het moet geen lijdensweg voor hem worden.

  16. Huh? Op basis van dat hij geen brokjes eet?

    Of hoe is het vast gesteld of heeft hij nog meer symptomen?

    In de loop van de dag begon zijn kopje scheef te hangen en schudde hij met zijn kop. Ook sprong hij niet meer op de bank en had moeite om in zijn toiletbak en kooi te komen. Ben toen met spoed naar DA gegaan.

  17. Even update over mijn ex ram. Ben gisteren bij DA geweest en helaas zeer slecht nieuws. Mijn nijn blijkt EC te hebben. Viel wel even rauw op mijn dak. Had 2 keuzes: medicijnen of inslapen. Heb voor het eerste gekozen, want ik vind dat mijn lieverd een kans verdient. Hopelijk slaan de medicijnen aan en kan ik over 14 dagen( dan weten we of de medicijnen werken) weer opgelucht ademhalen. Hoewel ik in mijn achterhoofd ook het idee moet houden dat hij het niet haalt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .