Ga naar inhoud

marsh

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marsh

  1. Hey!

    Ik kom hier denk ik met al mijn vragen over mijn konijntjes maar ik heb 1 mannelijk konijntje, Noël, die nog steeds heel erg bang is. ik heb ook een vrouwtje die heel gelukkig is en binkies maakt en zoomies en die gewillig naar mij toekomt voor geaaid te worden. Echter het mannelijk konijntje die dezelfde behandeling krijgt is nog steeds erg bang.

     

    Ik moet er wel bij zeggen dat hij ook vaak rond de kamer zoomt wanneer ze los mogen en vaak neerflopt maar als ik hem wil aaien loopt hij weg of wanneer ik hem een groentje wil geven schrikt hij ook eerst voor hij naar me toe komt. Ik dacht eerst dat hij gewoon wat meer tijd vergde maar ik heb hem nu al 2 maand en er gebeurt niet veel. De twee konijntjes zitten momenteel nog even samen voor ik ze ga scheiden (ze zijn nog niet gesteriliseerd of gecastreerd). Ik heb ze al eens uiteen gezet maar de dokter zei dat noël eig jonger is en nog lang niet klaar voor de operatie. Wanneer ze samen zitten is hij ook veel gelukkiger en iets minder bang dus heb ik gekozen om ze twee weken bij elkaar te zetten en dan te scheiden. het vrouwelijk konijntje is wel duidelijk dominanter (ook wat groter en circa 3-4 weken ouder). Ik weet niet of ik iets anders moet doen dat dat wat ik nu doe, ze hebben een grote puppyxpen en mogen wanneer we er zijn de hele dag rond huppelen door de hele ruimte. Ook zet ik me vaak bij in hun kooi. Ik pak hem niet op en zit niet achter hem aan. Hij is begonnen aan zijn 'molting' tijd dus ik moet hem kammen maar dat laat hij niet toe dus ik hoop dat ik er verandering in kan brengen, heeft iemand tips? 

  2. ik heb ze nog geen alfalfa gegeven ik was van plan het te kopen. de dierenarts heeft het advies wel pas gisteren gegeven dus hebben ze zijn nog geen dag gegaan zonder groentjes en pellets, ik heb ze dus nu ook (veel meer) pellets en groentjes gegeven nu ik dit allemaal las. ik hoop dat ik niet te veel schade heb gedaan door ze te weinig pellets te geven 2 weken. misschien moet ik inderdaad op zoek naar een nieuwe dierenarts

    dankjewel alleszins!

    IMG_3764.JPG

  3. Bij deze dierenartspraktijk is zij degene die zich vooral bezig houdt met kleine meer "exotische" dieren waaronder konijnen blijkbaar. maar ik vond het zelf ook wat raar dat de tanden niet bijgeslepen werden. 

    ik merk niets aan haar ik heb ze onlangs wel moeten scheiden van mijn ander konijntje omdat deze gecastreerd zou moeten worden en we waren naar de dierenarts gegaan voor de operatie (deze is niet doorgegaan want mijn ander konijn is blijkbaar jonger dan dat we dachten). ik heb haar meegenomen voor haar tweede vaccin en nog een gezondheidscheck. ze hebben is gevoeld aan haar buikje, in de oren gekeken, naar de tandjes gekeken, temperatuur gemeten en gewogen. 

     

    mellow gedraagt zich nog steeds net als anders, ze flopt nog en komt nog altijd snel aangespurd als ze denkt dat er eten komt, ze is ook niet geconstipeerd naar mijn weten.

    ik geef haar gewone pellets zonder toegevoegde middelen en groentjes zoals prei romeinse sla, wortelloof en andere. 

     

    Ik geef haar timothy hay samen met gemengd hooi van de aveve omdat ik dacht dat timothy hay grover was en goed voor de tandjes. 

     

    aan de reacties te zien is het dan beter dat ik nog een afspraak maak bij een andere arts?

     

    een wormbesmetting is naar mijn weten niet onderzocht...

     

    het is trouwens een kleurdwergje dus ze is niet heel groot waardoor ik niet weet of 750 gram heel weinig is

  4. Hey!

    ik ben naar de dierenarts geweest gisteren en ben er achtergekomen dat mijn vrouwtjes konijn van 970gram naar 750 gram is gegaan op 2 weken. Ze is nog maar 3 maand oud. Ik val uit de lucht van haar gewichtverlies aangezien ze wel nog at als normaal. ze heeft ongelimiteerd hooi (timothy hay) en krijgt een lepel pellets en een kommetje vol verse groentjes per dag. ze eet alles altijd op en is altijd enthousiast voor een extra bladje of pellet doorheen de dag. Nu heeft de veearts gezien dat haar tandjes ook ongelijk afgeslepen waren en ze meer hooi moet eten. De dierenarts heeft me gevraagd om geen pellets en geen groenten meer te geven om haar te stimuleren om meer hooi te eten. maar nu heb ik schrik dat ze nog meer gewicht zal verliezen. ik ga haar ook elke dag wegen om het op te volgen. Moet ik beginnen met alfalfa hay of gewoon afwachten??

    Dankje!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .