Ga naar inhoud

Snuffie09

Members
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snuffie09

  1. Dat is zeker leuk , zo'n konijn heb ik nog nooit gehad , maar ik heb dan ook altijd opvangers gehad een nooit een konijn van puppie af , lijkt me ook wel eens leuk hoor

    We waren ook best verbaasd hierover. Bezoek zegt regelmatig: "lijkt wel of jullie een hondje hebben".

    We hebben hem idd al van jongs af aan. Oppakken doen we niet ( heeft ie net als meeste konijnen een hekel aan ), maar verder wordt hier héél vaak en lang met hem gekroeld, echt een knuffelkonijn.

    Hij komt alleen rond het middaguur in de keuken en gaat dan bij de koelkast rondlopen of zitten: witloftijd!

    Sommige zeggen dat dit echt puur toeval is, zelf denk ik dat dieren slimmer zijn dan wij denken, anders zou hij dit toch op wisselende tijdstippen doen of helemaal niet?

    Hij loopt trouwens de gehele dag los rond in de woonkamer en heeft zijn eigen speelmat met kattentunnel etc.

    Wat een leuke foto van Dirk, echt een knap kereltje!

  2. Ja, ze zijn ook erg leuk!

    Had ook nooit gedacht dat je zo'n band met een konijn kunt opbouwen, dat ze gewoon naar je toe komen om geaaid te worden ( net zo lang met neusje tegen je voet aan tikken om geaaid te worden en bij je reactie meteen gaan liggen om hiervan te genieten, haha ) en reageren op naam roepen, etc.

  3. Basilicum, witlof, appel zijn hier favoriet. Zodra Snuffie banaan ruikt is ie niet meer te houden. Krijgt maar een klein stukje vanwege de suikers, maar probeert toch met bedelen, op achterpootjes staan en achter je aan lopen om een stukje meer te krijgen :P

  4. Wat een herkenning! Ook hier al wéken flink aan het verharen, Snuffie heeft gewoon een heel grote plek op zijn rug met nieuwe/ veel kortere haren. Ziet er niet uit, haha!

    Ook een soort lijn / afscheiding die duidelijk zichtbaar is. Losse plukken haal ik er zo af en soms komt de mafketel zelf naar de stofzuiger toe en dan bij de mond hé!? ( hij staat dan niet hard ). We noemen hem al "Marilyn Monroe" omdat hij vaak achter de stofzuiger gaat zitten als deze aanstaat. Wind zie je dan door zijn haren gaan en meneer gaat ook nog eens verzitten om de andere kant "te laten doen" :mdr:.

  5. We hadden hier eerst bix van Puik, maar nadat er haakjes geconstateerd werden ( en verholpen ) overgestapt op Science Selective.

    Dit omdat deze bix harder blijkt te zijn, wat weer voor meer "afslijten" zou zorgen.

    We zijn nu een jaar verder en sinds de overstap geen haakjes meer :yes:!

    Ik wil niet zeggen dat dit bij Muis ook gaat werken, omdat je schreef dat het gebit wat onregelmatig is.

  6. Fijn dat het goed gegaan is.

    Kun je z'n buitenhok niet binnenzetten met iets eronder? Of is ie al gewend aan de gang :yes:?

    Edit: sorry, lees net in begin- post dat hij een mega hok/ ren heeft. Zal dus geen optie zijn, hihi.

  7. Voor meer informatie kun je kijken bij mijn vraag: "welke vragen aan da stellen voor castratie".

    Ik heb van mede- bbers veel tips gehad over castratie/ waar op te letten en er staat ook nog bij een reactie een link naar een site met hierop allemaal info.

    Succes ermee!

  8. Snuffie is weer terug van de da!

    Alles goed gegaan, had al vrij snel na de ingreep gegeten en was levendig.

    Thuis hupst hij al aardig rond ( zit nu wel voor z'n rust in zijn hok ), heeft gegeten en gedronken én gekeuteld en geplast, ziet er dus goed uit!

    Pffff... heb wel in spanning gezeten hoor, ondanks wat iedereen zegt én wat je leest dat het voor mannetjes een kleine ingreep is.

    Misschien ben ik wel te veel gespannen/ bang dat er iets mis kan gaan.... We zijn ook zo dol op ons pluizebolletje, anderen snappen dat niet altijd, dat je zo om een huisdier kan geven.

    Trekken ons hier niets van aan, kunnen én willen gewoon niet anders zijn.

    Terugkomend op bovenstaande berichtjes: hij is idd. gecastreerd, dus balletjes hakkie takkie. Met afbinden bedoelen ze de zaadleiders, balletjes gaan er altijd uit.

  9. Persoonlijk ben ik niet voor plaatselijke verdoving en denk ik dat dit juist meer stress oplevert omdat het konijn weet dat het niet klopt en omdat ze met hem bezig zijn. Maar ik heb hiermee ook geen ervaring, dus eigenlijk kan ik er niet van meespreken.

    Wat bedoel je met evt een nieuwe castratie? Het is echt wel de bedoeling dat beide testikels van de eerste keer verwijderd worden, en dan kan hij toch niet opnieuw gecastreerd worden?

    Ik ga dat voor alle zekerheid vragen voordat ik hem ga brengen.

    Heb echt gezegd dat het om "castratie" ging en geen sterilisatie, wil wel zeker weten dat dit ook gebeurd.

    Verder heb ik al een aantal keer op BB gelezen dat een ram onder plaatselijke verdoving geholpen is. Waren hier positief over.

    Narcose is toch altijd een risico. Las op BB een keer dat ze met plaatselijke verdoving ook een soort roesje hebben gegeven om het konijn rustig te houden. Is wat minder ingrijpend?

    Ik hoop dat alles goed verloopt, vind het spannend.

    Zal iig. blij zijn als ons pluizebolletje weer thuis is en alles goed gaat met hem.

  10. heb net een afspraak gemaakt voor castratie, kost hier 48,50. Gebeurt dan wel onder plaatselijke verdoving, zal vast wat in prijs schelen met narcose.

    Ik lees in dit topic veel over sproeien, die van ons is pas drie jaar geworden en heeft nog nooit gesproeid ( oei, even afkloppen... had ook nog niet eerder last van z'n hormonen en nu wel... ).

    Gaat dus niet voor ieder konijn op dat ze na een aantal maanden hiermee beginnen.

  11. De afspraak is gemaakt, maandag de 21e wordt Snuf gecastreerd.

    Da werkt met plaatselijke verdoving omdat dit vlgns haar minder stressvol is voor konijnen en zodat ze tot aan de operatie gewoon lekker kunnen blijven bewegen, eten en drinken.

    Onderhuids wordt gehecht en bovenhuids 1 hechting die na 10 dagen wordt verwijderd.

    Hij mag zodra hij iets gegeten heeft al naar huis, wat al na 1 uur kan zijn omdat het onder plaatselijke verdoving gebeurt. Bij narcose schijnt dit langer te duren.

    Ook gaf de assistente aan dat doordat ze met plaatselijke verdoving werken het nog nooit is mis gegaan ( overlijden ), kan soms wel ontsteking optreden. Behandeling hiervan ( evt. nieuwe castratie ) wordt dan door da betaald.

    Kosten zijn € 48,50.

    Pfff.... zal wel blij zijn als de 21e geweest is.....

  12. @Lonja: dat heeft ons er al die tijd van weerhouden om hem te laten castreren.... zo bang dat er iets fout gaat...

    Maar ja, als ik reeél ben.... het gaat veel vaker goed neem ik aan. En hoe ouder hij wordt hoe meer risico, zal dus echt gaan gebeuren ( plus het feit dat hij nu ineens wel last van de hormonen heeft ).

  13. Hallo allemaal,

    Ik ben op zoek naar de lijst met vragen ( en juiste antwoorden :mdr: ) welke je aan de da kunt stellen voor een castratie ( welke narcose ed. ).

    Ik heb deze wel eerder op BB gezien ( oude lay out ), maar kan het nu niet vinden.

    Snuffie is pas 3 jaar geworden en voorheen heeft hij geen last gehad van zijn hormonen, maar sinds een paar weken zijn de voeten van mijn zoon ( baasje ) niet meer veilig. Geeft er kleine beetjes in en wilde één keer rijden. We halen hem wel meteen weg, maar komt toch steeds weer terug.

    Is dit een kort durende periode die ook weer overgaat?

    Waar moet je verder rekening mee houden ( verzorging van wond, medicatie, etc. ) en is het bijv. verstandiger om te castreren als het bijv. minder warm is ofzo ( ivm. infectiegevaar wond ) ?

    Heb al wel wat gelezen ( geen stro / hooi in hok maar handdoek; binnen houden ( zit nu ook hele jaar door binnen, geen probleem ), maar wil me graag goed voorbereiden om het zo soepel mogelijk voor onze lieve pluizebol te laten verlopen.

    Hij is vorige maand geent en nagekeken. Voor de castratie kijken ze hem neem ik aan ook goed na ( las dat na 2 jaar het risico ( iets ) verhoogd is?

    Alvast bedankt voor jullie reacties,

    Karin

  14. @lianne: bedankt voor de tip.

    Zal even afwachten hoe het gaat. Eet nu ineens veel beter en meer van zijn hooi en de SS vind ie superlekker. Had eerst bix van Puik, ook wel harde brokjes, maar de SS "hoor" ik toch meer tussen zijn tanden kraken :).

    In sept/ okt voor inenting naar DA, zullen dan ook weer naar gebit kijken. Mocht het dan weer mis zijn overweeg ik denk ik een andere DA om hem te laten helpen. Deze DA is zeer vriendelijk en hulpvaardig, maar niet 100% konijnkundig heb ik het idee.

    Deze DA doet narcose dmv injectie. Toen ik vroeg waarvoor niet met gas, zei ze dat ook dit een risico is. Met injectie kun je hem ook weer injectie geven om snel bij te komen hieruit. Tsja... valt ook weer wat voor te zeggen...

  15. Even een update:

    Snuffie eet/drinkt/keutelt en plast weer helemaal goed.

    Heeft wel wat schade in te halen want hij eet als een dijker en lurkt aan zijn flesje ( wat soms niet snel genoeg naar zijn zin gaat, pootjes gaan er dan omheen ern er wordt eens even duidleijk gemaakt wie de baas is :) ).

    Ben meteen op de SS overgestapt in de hoop dat hierdoor de haakjes wegblijven/ minder snel terug komen.

    Ook eet hij ineens véél meer van zijn hooi ( zelfde soort/ merk als eerst ).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .