Ga naar inhoud

Polly

Members
  • Items

    473
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Polly

  1. Dat ie zo op jouw reageerde is hartverwarmend. Ben er van overtuigd dat de liefde van een baasje meehelpt bij het herstel. Denk dat zo vaak mogelijk langsgaan dus alleen maar positief zal meewerken. Fijn dat ie nog goed eet, dan heeft hij nog niet opgegeven. Hoe was het nu met hem vanmorgen? Sterkte deze zenuwslopende dagen! Mijn duimen blijven draaien!

  2. 8 graden lijkt me wel goed voor een konijntje dat van buiten komt. Het mooiste is om hem over te plaatsen op het moment dat de temperatuurverschillen tussen buiten en binnen het kleinst zijn. Dus denk zelfs nog even eerder dan de nacht dat het 10 graden onder nul word. Het zou mooi voor ze zijn als ze daar ook los kunnen, maar dan moet het inderdaad wel konijnproof zijn;)

  3. Ze doet ook honden en katten. Ze is in 2008 afgestudeerd.

    Ik wou mijn konijn eerst zo noemen (inderdaad dat aapje uit Aladin), weet niet waarom ik het dan toch niet gedaan heb :o Het is Pumba geworden. Die namen uit Disneyfilms zijn wel leuk vind ik. Poeka is ook mooi bijvoorbeeld (uit Anastacia, haha nu lijk ik wel een freak maarja)

    Nee joh leuk juist. Pumba is leuk al is ie volgens mij minder origineel als Aboe. Ik ben helemaal gek van Disney en Dreamworks zowel tekenfilm als animatie. Ik ken ze bijna allemaal.

    Maar even over de castratie. Ik denk heb het idee dat ze nog maar weinig castraties bij konijnen heeft uitgevoerd. Er moet hier ergens op bb een lijst zijn met vragen voor een dierenarts, zodat je een beetje kan bepalen of ze konijnkundig is en zodat je weet hoe vaak ze castraties bij konijnen heeft uitgevoerd. Door het stellen van de vragen en aan de hand van de antwoorden kan jezelf zeggen of je vertrouwen hebt in deze arts en of je wel of niet je konijn daar heen wilt brengen.

    Misschien weet iemand waar die lijst is.

  4. Ja lastig is dat als de ene buiten zit en de andere binnen, helemaal met deze temperatuur verschillen. Je wilt dat ze graag contact met elkaar houden en zeker niet eenzaam zijn. Het is dan misschien wel sneu voor haar in de badkamer, maar misschien kwa temperatuur wel beter. Maar kun je daar 2 konijnen houden. En kan je rammetje er al bij lopen zonder toezicht of vertrouw je dat niet? Ik zat te denken of je hem anders niet geleidelijk ook naar binnen kon halen aangezien ik denk dat Saar nog 2 weken binnen zit door dit weer. Niet zomaar in een keer naar binnen, maar met tussen posen. Wat niet wat de temperaturen bij jullie doen, maar als het rond vriespunt is overdag buiten, dan overdag naar de schuur(is meestal net weer een aantal graden warmer) en dan na paar dagen overdag naar de badkamer. Hoe warm zou het daar zijn? Weet niet of dit mogelijk is. Misschien dat andere over dit idee anders denken, ben benieuwd.

    Het kan inderdaad dat ze de vloer niet prettig vind om over te lopen. Sommige konijnen doet het niks en die huppelen overal overheen en andere vinden het te glad en eng en blijven liever op hun kleedje. Ik dacht dat bij groote temperatuur verschillen tussen binnen en buiten(hoeveel graden precies weet ik niet,10 en meer?) dat het niet verstandig was om ze langer dan 10 min binnen te houden. Maar dit ging meer om dat het geen kwaad kon als je je konijn naar binnen moest halen voor extra verzorging, dat mits het niet langer dan 10 min was het niet zo'n kwaad kon. Mocht ik er compleet naast zitten verbeter me dan.

  5. @ rabbitmams miriam.

    Bedankt voor je reactie, dat geeft me toch een beetje meer hoop voor de volgende koppeling. Ik heb via e mail ook contact gehad trouwens met een dierentolk. Helaas liep het in haar prive leven even niet zo lekker, dus heeft ze nog niks voor me kunnen betekenen. Ze zei dat ze het pas kon doen als haar hoofd weer leeg was. Ze zou dan contact met me opnemen. Ik hoop dat ze dat nog gaat doen. Mag ik vragen hoe ze jouw geholpen heeft? Kon ze het gedrag van de dieren verklaren? Ben eigenlijk wel benieuwd. Hoelang waren jouw konijnen steeds van elkaar gescheiden als je konijn ziek was? Heb gehoord dat ze elkaar soms al na een paar dagen niet meer herkennen.

    Mijn zieke konijnen blijven in elk geval nog 2 weken binnen en dan afhankelijk van hoe het met ze gaat en wat het weer gaat doen kijken we verder.

  6. Dat krabben zou best een allergische reactie kunnen zijn zoals Jeannine zegt, door het gene wat ze eet. Maar snot en een knikkend kopje lijkt me dan geen allergische reactie. Maar goed ik ben geen DA. Maar als jouw DA alleen maar vage diagnoses heeft gesteld en EC niet heeft vastgesteld, zou ik toch naar een andere DA gaan. Een konijnkundige. Hier op bb een lijst van konijnkundigedierenartsen misschien zit er een bij je in de buurt http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?19037-Lijst-met-konijnkundige-dierenartsen-%28vernieuwd%29

  7. Zou het misschien te warm voor haar zijn binnen, omdat ze niet van haar plekje komt? Ze heeft natuurlijk wel een wintervacht. Voor haar is het zeker lekker dat ze haar pootjes heeft kunnen strekken, maar denk dat de overgang van binnen naar buiten nu niet zo'n goed idee meer is. Ik weet niet hoe warm het gister bij jullie was en hoe warm het in huis is, maar grote temperatuurverschillen is niet zo goed voor konijnen. Ik heb nu ook twee zieke konijnen binnen zitten en op een onverwarmde slaapkamer in de hoop dat ze hun wintervacht niet verliezen en als de temperaturen weer ruim boven nul blijven ze weer naar buiten kunnen.

  8. @ rabbitmams miriam

    Mijn man snapt wel dat een ziek konijn niet naar buiten kan. Hij dacht overigens wel dat ik dit te snel deed, maar heb hem verteld dat de DA ook zei dat ze naar binnen moesten. Hij zei: het punt is nog niet eens zozeer dat ze binnen zitten, maar dat er straks weer herkoppeld moet worden. We hebben dit al vele malen binnen gedaan, badkamer, gang, 2x de logeerkamer compleet ingericht als konijnen verblijf. Dat is nu geen optie meer. En de vraag is dan of het weer goed komt. En dat niet alleen, hij weet hoeveel tijd en energie dit mij kost en hij vind het eigenlijk niet gezond om voor konijnen zo ver te gaan. Weer dagen in de weer, slecht slapen enz enz. Helaas is dit 5 tal al geen perfecte groep. De dames zijn niet kapot van onze laatste aanwinst. Ik moet zeggen dat de groep na de eerste keer koppelen en stuk beter was dan na de 2de keer koppelen. Ik vind het moeilijk ik ben gek op mijn Loeky geworden, maar soms denk ik dat het voor haar beter is om een eigen ventje te hebben en dat betekend dat ze weer terug zou moeten naar Aniek.

    Maar goed we gaan eerst Bounty en Levi er weer bovenop helpen en dan zien we wel hoe het verder gaat.

  9. Bounty en Levi zijn de nacht goed door gekomen. Ze hebben vannacht aardig wat groente weg geknabbeld. En Bounty ook brokjes. Heb ze beide getemperatuurd vanmorgen Bounty 38,3 en Levi 37,6. Heb voor Levi weer zijn kruikje warm gemaakt. Hij gaat er zelf echt opliggen, dus daar ben ik blij om. Ze eten allebei dus wel, maar kan merken dat ze niet lekker zijn. Ze moeten dus nog binnen blijven.

    Hoe moet het nu verder met mijn groep. Ik weet dat als ik ze te lang gescheiden hou er weer problemen komen. Wat is nu verstandig, het gaat vanaf morgen weer zeker 2 weken vriezen, dus ben bang dat ze de komende 2 weken niet meer naar buiten kunnen. Maar nog 2 weken binnen, ik denk dat mijn man dan gek word. Ook omdat we dan weer opnieuw moeten koppelen, dan moeten er maar konijnen weg vind hij als het niet meer gaat als groep. ( We hebben van de zomer ook 2 zieke konijnen gehad, daarna moesten we opnieuw koppelen. Boven in de logeerkamer, maar dat was de laatste keer dat dat kon.) Hij heeft het nu toegelaten dat ze op de slaapkamer staan,(hij slaapt dan beneden) maar 2 weken binnen is eigenlijk geen optie aangezien ik ook rekening met hem moet houden. Ze zitten nu op onze onverwarmde slaapkamer, (met het raam een stukje open) in de hoop dat ze nog wel terug naar buiten kunnen. Wat moet ik nu doen? Een warmte lamp in het hok buiten een idee?

    Hebben jullie tips ideeën?

  10. Jeetje zeg! Heb net het hele verhaal gelezen, wat vreselijk zeg! Wat een klap zal dit zijn, beide konijntjes verliezen en ook niet weten wat het precies geweest is. Je hebt je uiterste best gedaan en heel erg dat het niet zo mocht zijn. Heel veel sterkte met het verlies van beide konijntjes.

  11. Bij medpets is het:

    2,5 kilo voor 15,25

    10 kilo voor 37,50

    De 10 kilo zak zal ongeveer overeen komen met de goedkopere zakken ss in Nederland, maar zeker niet met die uit Engeland. In Engeland is het veel goedkoper, helaas heb ik goedkope trovet daar nog niet gevonden.

  12. Heb het ook een keer meegekregen van de dierenarts. Ze vonden het erg lekker. Ik gaf het ze als snoepjes. Heb ook eens zitten speuren op internet of er goedkoper aan te komen was, omdat mijn rammetje niet meer zo'n zin had in ss en ik hier wel op over wilde stappen. Tot op heden nog geen aantrekkelijke prijzen gevonden, wat vergelijkbaar is met de ss uit engeland.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .