Ga naar inhoud

Ymkip

Members
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ymkip

  1. Thanks voor alle berichtjes nog na mijn post! Het is ontzettend fijn om toch verschillende meningen en ervaringen te horen. Soms als eye-opener en sommige als kalmeermiddel ;)

    Ik heb nog niet opgegeven. Inmiddels zitten we op dag 16 en warempel lijkt het sinds gisteren toch ineens weer een stuk(je) beter te gaan. Hij is weer op ontdekkingstocht door z'n kooi, z'n kopje staat weer wat meer rechtop, hij geeft een heldere en tierige uitstraling. Nou ja, dan gaan we maar weer door en inderdaad per dag bekijken....! (stiekem een vreugdedansje hoor door deze verbeteringen)

    Zojuist ook m'n pakketje van de Baroen binnen gehad, heb dus net een kruidenmengseltje gemaakt en hij begon dankbaar te vreten (blij dat ik nu vreten kan zeggen, een paar dagen terug moest ik het eten nog naar binnen proppen, bij wijze van spreke...).

    Wat betreft die 8 weken...ik zit even te rekenen...heb voor 8 weken medicijnen maar daar behandel ik wel allebei de nijnen mee. Komt dus neer op 4 weken per nijn. Goed dat jullie het zeggen, had er eerder nog niet eens over nagedacht ;)

    Ik heb de nijnen al wel al die 16 dagen apart zitten, omdat Ukje veel te druk is voor de toestand van Moef. Zou het kwaad kunnen om ze dagelijks wel eventjes bij elkaar te laten of raken ze dan alleen maar in de war?

  2. We zijn nu 1,5 week verder en na een paar hele goeie dagen vorige week gaat het nu weer een stuk slechter. Hij eet en drinkt nog steeds volop uit zichzelf, maar ik moet het wel voor z'n neusje wegzetten want hij komt z'n plekje niet meer af, z'n kopje is weer schever gaan hangen. Een week geleden tijgerde hij door het hok heen om zelf naar zijn eten te gaan.

    Ik denk dat het afgelopen is... ik sta zelf steeds met tranen over m'n wangen bij hem, omdat ik het eht werkelijk waar hartverscheurend vind hem zo hulpeloos te zien. Maar ergens piept er ook een stemmetje in mijn hoofd van hou nog even vol, maak de medicijnen af (niet voor niks voor 8 weken medicijnen meegekregen denk ik dan), wie weet gebeurt er nog een wonder.

    Misschien is dat uit egoïsme. Heb het konijn gekregen op de dag dat mijn vriend zelfmoord heeft gepleegd. Dit konijn staat zó symbool voor zijn overlijden en de tijd daarna. Hij is zo'n enorme troost geweest, van onschatbare waarde... En net of het zo moest zijn.

    Maar aan de andere kant denk ik, juist omdat dit konijntje zoveel voor mij heeft betekent, moet ik nu ook eerlijk naar hem toe zijn. Maar waar doe ik goed aan... Ik weet het niet... Nu ik dit typ stromen de tranen weer over m'n wangen...

    :(

    96689917.jpg

    Links mn Moefje in betere tijden, rechts mn meisje Ukkie.

  3. Bedankt voor de antwoorden!

    Hij heeft inderdaad geen pijnstilling gekregen. Maar op het moment dat ik hem gisterochtend zo aantrof zat hij aan een wortel te knabbelen, en had in het mandje voor naar de dierenarts een plukje hooi gelegd en daar heeft ie ook nog op zitten knabbelen. Ook nog water gedronken. De dierenarts had daar ook naar gevraagd en toen heb ik hetzelfde antwoord gegeven, wellicht dat hij daarom geen pijnstilling heeft gegeven?

    Ik begrijp dat het eten over het algemeen nu belangrijker is dan het goed hooi en brokjes eten? Heb zojuist weer wortels en sla erbij gelegd, maar dan gooi ik er ook nog een appel e.d. bij.

    Ik vraag me af of binnen zetten een betere optie is. Hij zou dan alleen in de woonkamer (of in de hal bij de hond, maar dat liever niet omdat ik daar niet de hele dag toezicht kan houden, en de hond wil altijd graag spelen met de konijnen) kunnen staan en en die ruimte wordt gerookt (waar ik vreselijk op tegen ben, maar dat terzijde) en daar gaat de stofzuiger 2x per dag doorheen, staat TV of muziek aan...lijkt me dus een veel stressvollere ruimte dan buiten. Ik heb nog wel warmte elementen herinner ik me nu. Die kan ik wel even gebruiken.

    Ik heb overigens dit hok: http://www.dierenverblijf.com/konijnenhokken/1176-konijnenhok-kp5-a.html

    Waar je de tussen de boven- en onderverdieping een klepje dicht kan doen. Nu zit de voedster in het bovenste gedeelte, omdat ik Moef gisterochtend onderaan heb gevonden en daar eigenlijk na de dierenarts ook weer heb terug gelegd. Echter, nu kan de voedster de aangebouwde ren niet in, en Moef kan niet in het nachthok (wat toch weer iets meer beschut is). Ik zou het liefst dus de konijnen even omwisselen. Gaat dit te veel stress veroorzaken voor Moef...? Hij is namelijk niet gewend om opgepakt te worden en dan nu met kans op tollen e.d.

    Ik las in het topic over Sientje iets over citroenmelisse. Waar is zoiets te krijgen? Krijg via Google alleen in vloeibare versies te zien.

  4. Gisterochtend enorm geschrokken toen ik buiten kwam om mijn konijntjes eten en drinken te gaan geven. Één konijn (Moef) zat met zijn hoofd weggedraaid en hield hem scheef, bewoog verder ook niet. Ik vreesde voor een hersenbloeding, dus einde oefening... Ik kon gelukkig gelijk bij de dierenarts terecht en de conclusie was E. cuniculi. Goed te behandelen, aldus de dierenarts. Fjieuw!

    Ik heb voor 2 weken antibiotica (enrofloxoral) meegekregen en voor 8 weken voor beide konijnen fenbendrops voor de E. cuniculi.

    Echter, ik heb in al die jaren dat ik al konijnen heb nog nooit één ziek konijn gehad. Ik ben dus totaal onbekend op ziektegebied en dat zorgt voor een aantal vragen.

    - Is E. cuniculi inderdaad goed te behandelen? Want enerzijds wil ik er natuurlijk alles aan doen om hem weer beter te laten worden, maar het andere moment vind ik het zo'n zielig hoopje om te zien dat ik me af vraag of ik het wel eerlijk is om dit allemaal nog van hem te vragen.

    - Ik vond Moef er vanochtend slechter uit zien dan gisteren. Hij kroop net wel iets door het hok, maar viel daarbij een aantal keer om en zelfs één keer helemaal om zijn as. Gisteren heb ik hem dit niet zien doen, toen kwam hij zelfs niet van zijn plek af. Betekent het kruipen vooruitgang of duidt het omvallen juist op verslechtering?

    - Binnen hoeveel dagen na het starten van behandeling van de medicijnen zou er verbetering te zien moeten zijn?

    - Ze zitten normaal gesproken met zijn tweeën. Nu is de voedster heel druk en probeert hem constant te rijden of zit aan hem te plukken. Omdat ik wil dat Moef (de ram) even rust moet hebben, heb ik Ukkie (voedster) even apart gezet. Is dit verstandig of kan ik ze beter wel gewoon bij elkaar laten?

    - Het is koud buiten, zeker 's nachts. Ik heb uiteraard al een laag stro in het hok liggen en ook nog in de hoek waarin hij de hele tijd ligt een fleece deken gelegd. Tevens zit er een isolatiehoes om het hok heen. Is dit genoeg of is het juist te warm? Moef voelt wel gewoon goed warm aan.

    En voor beide konijnen: wat is de beste manier om de medicatie toe te dienen? Uiteraard oraal met een spuitje, maar ze vinden het niet fijn. Met het resultaat dat ze gaan spartelen of het koppie weg draaien en dat dus het medicijn overal zit, behalve in het mondje.

    Alvast bedankt voor de antwoorden/ervaringen...!

  5. Ik had inderdaad enkele minuten na het plaatsen van dit topic besloten om zsm naar ik de DA te gaan, ik ging nog één keer bij haar kijken voordat ik mijn jas aantrok en toen zat ze warempel een verdieping lager vrolijk aan het hooi te knabbelen. Ben toen nog om het halfuur gaan kijken tot aan het slapen gaan en er leek niks meer aan de hand. Ik ben er nu net weer gaan kijken om te kijken of ze de nacht is doorstaan en ze was weer helemaal de oude toen ik aan kwam lopen. Opgelucht!!

    Maar wat het nou geweest is...? Ik ga eens even lezen over gas, wellicht dat ik het een volgende keer (hoop niet dat ik m'n konijntjes nog eens zo aantref) beter kan herkennen.

    Dankjewel voor jullie antwoorden in ieder geval!!

  6. Ik kwam vandaag om half 7 thuis van een dag school en zoals altijd liep ik gelijk door naar buiten om te kijken hoe het met mijn twee konijnen gaat. Echter trof ik mijn voedstertje aan in het nachthok. Ze keek niet op of om toen toen ik de deksel van de kooi open deed, toen ik haar aaide... Ze bewoog niet, kwam niet van haar plek af. Normaal gesproken staat zij zodra er iemand buitenkomt al met haar voorpootjes tegen de ren aan en rent ze driehonderd rondjes en is het hiep hoi hoera 'geef me aandacht hyper.gif'. Daarom schrok ik er heel erg van om haar zo te zien...

    Vanochtend om omstreeks 7 uur ben ik er nog geweest, voor het hooi en water. Toen waren ze allebei topfit, hooi en pellets waren netjes op, ook van het water was flink gedronken (alles avond ervoor aangevuld) en ze sprongen allebei gelijk naar buiten de ren in (hok gaat 's nachts dicht).

    Mijn zusje vertelde me dat ze rond half 4 ook nog gewoon rondliepen in de kooi en ren.

    Oren, oogjes, neusje zijn ook allemaal droog. Ontlasting is ook goed.

    Het ene wat ik kan bedenken is dat ik sinds gisteren aan het overstappen ben naar ander voer. Maar ik heb dit netjes gemengd, en heb er opgelet dat zeker de helft van de pellets van het 'oude' voer waren. En de andere twee konijnen die hetzelfde hebben gekregen zijn topfit.

    Het andere wat ik kan bedenken is dat ze (nog) niet ingeënt is. Maar zijn dit symptomen van myxomatose of VHS?

    Of het is van de kou (temperatuurverschil tussen overdag en 's nachts is de afgelopen dagen natuurlijk best groot). Ik heb er gelijk een extra berg stro bij gedaan (lag al een dikke laag)

    Ik ben 5 minuten geleden voor het laatst gaan kijken en ze zit nog steeds op dezelfde plek, nog even bewegingloos. Ik hoop dat iemand me kan vertellen hoe dit zo ineens kan... sadley.gif

    En wat kan ik momenteel het beste voor haar doen? Als het van de kou is, is dan een (warme) handdoek een goed idee om erbij te leggen? Of iets anders?

    Ze is trouwens net iets ouder dan 1 jaar en zit goed in haar vacht.

  7. Ik koop tarwearen eigenlijk altijd voor mijn chinchilla's (die ze ook maar heeeel af en toe krijgen hoor) en ik heb stiekem al getest of de konijnen ze ook lekker vinden, en dat vinden ze inderdaad!

    Echter vroeg ik mij dus af of die dingen niet schadelijk zijn voor ze, aangezien ze geen granen mogen (toch?)...

    Het gaat om deze:

    thumbnail.aspx%3FDMArtikel%3D1%26filename%3D11105.jpg%26width%3D268&usg=AFQjCNERTq1WdQ4lap3nHVeHVO76EOLWhg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .