Ga naar inhoud

Mangootje

Members
  • Items

    100
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mangootje

  1. denk dat vriezer beter werkt. vanuit de koelkast worden ze snel weer warm. hier wordt er aan de elementen niet geknaagd maar ik hou t natuurlijk wel in de gaten. je zou een ice pod kunnen kopen die zijn knaag bestendig, net zoiets als een snuggle safe maar dan voor koelte.

  2. je kan t altijd proberen. bij mij gaan ze gewoon in de kooi met iets eromheen. Ze vinden het heerlijk om erop te gaan liggen. En bij de konijnen in de ren spuit ik de tegels nat en een wit laken wat ik ervoor heb hangen spuit ik ook nat, dat scheelt ook weer een paar graden.

  3. Je kan ook als je geen dwangvoer hebt, wat brokjes weken en dan via een spuitje geven. De van mij lusten geen olvarit, maar misschien die van jou wel. Maar als hij al weer eet, zal ie ook wel weer snel aan de brokjes gaan, maar dat doen ze meestal pas als laatste. Goed dat ie al weer aan de wortel zit. (Wat je evt kan doen, is een zakje dwangvoer kopen zodat je het altijd in huis hebt als t nodig is, het blijft heel lang goed nl.) En er komt weer erg warm weer aan, dus probeer em op zo'n koel mogelijke manier rustig te houden overdag tijdens die dagen.

  4. Balen he dat je soms zo'n dierenarts treft. Hijgt ie ook nog heel erg of is dat ook minder geworden? Dat ie drinkt en eet is een goed teken. Misschien wat verleiden met wat groenten om em een extra duwtje de goeie richting in te geven? Hier eten ze het loof van wortels altijd heel goed als ze ziek zijn en witlof ook. Veel succes ik zal voor je konijn duimen!

  5. Je zou van een dik stuk stof een hoes kunnen maken die niet al te snel kapot te krijgen is. Ik wikkel ze gewoon in handdoeken en ik moet zeggen dat ik er nog nooit problemen mee gehad heb, ik doe t natuurlijk ook alleen als ik thuis ben en telkens bij ze kan kijken. Over t algemeen zijn mijn konijnen mindere knagers dan mijn cavia's. Flessen vertikken ze hier om tegenaan te liggen en daarom is juist een plat element ideaal. Er zijn sinds kort ook icepods te krijgen, net als de snuggle safe, en knaagveilig. Maar ook wat platter. Ik denk dat ik die maar es voor mijn verjaardag ga vragen.

  6. Fijn dat t wat beter gaat! Je zou een wit laken of iets dergelijks kunnen hangen voor of over zijn kooi. En dan af en toe even natmaken, dat scheelt ook weer iets in de warmte in zijn kooi. Succes ermee, want zoals ik de berichten mag geloven gaan we nog meer hittegolven krijgen.

  7. Probeer em zo min mogelijk stress te laten hebben. Heb je iets van koelelementen? die kun je in een handdoek wikkelen zodat ie daar op of tegen kan gaan zitten. Mijn konijn had de afgelopen dagen ook erg warm en ik heb van die grote platte koelelementen van de blokker en daar is ze telkens braaf op gaan zitten. Je kan ook koude flessen in een handdoek wikkelen, maar mijn ervaring is dat ze daar niet veel mee doen. Of een natte handdoek onder hem houden zodat ie via zijn pootjes of buikje een beetje af kan koelen. Als ie achteruit gaat zou ik de dierenarts bellen want een natte neus is niet goed.

    Deze zijn erg fijn, ze zijn heel breed en plat ze gaan er makkelijk op liggen:

    on69556.jpg

  8. Heeft hier iemand die icepods? Is dat echt een verschil met een koelelement? Ik heb van die platte brede koelelementen daar wikkel ik dan een handdoek omheen. Maar weet iemand of een icepod echt veel langer koud blijft? Vind dat t koelelement best wel snel ontdooit namelijk. Zit er hetzelfde spul is of is t wat anders?

  9. Deze week twee controles gehad, de abcessen zijn zo goed als weg. Eentje zit nog een beetje een bultje (veel kleiner dan eerst) maar er komt niks meer uit dus hoef ik alleen nog in te smeren met betadine.

    De rest van de huid heb ik al die tijd ook in moeten smeren met betadine. Nou ontsmet dat goed, maar naar mijn idee gaat daar de huid echt niet van dicht. Dus ik heb daar vandaag naar geinformeerd en heb nu acederm meegekregen, een andere soort wondzalf. Ik ben benieuwd. Ik hoop dat t goed werkt. Iemand van jullie ervaring met deze zalf? Want ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie ervaringen daar mee. Het trekt volgens mij meer in dan betadine. Vind em wel een beetje stinken.

    Maar verder eet ze goed en zo. Wel een beetje blaaszand weer gezien maar maar een klein beetje dus dat houden we in de gaten. We moeten so wie so daar over twee weken weer voor op controle.

  10. Nee handdoek of deken gaat ze aan bijten. Een handdoek is wel t laatste waar ik een konijn of caaf op zet, al die kleine lusjes, vreten ze allemaal aan. Ik zag net dat ze de krant een beetje verbouwd heeft, maar t meerendeel ligt er nog. Dus ik laat t er vannacht in en dan kijken we wel of t morgen weer krant of zaagsel wordt. Zometeen nog even insmeren en dan hebben we t voor vandaag weer gehad.

  11. Ik zag dat er een flink stuk korst lost zit, dat zal het afgestorven stuk huid wel zijn. Ik vroeg me alleen af of ik t moest laten zitten of eraf halen. Ik dacht wel laten zitten, maar met afgestorven huid vroeg ik me toch af of daar niet verkeerde bacterieen of infecties aan kunnen zitten die de nieuwe huid weer kunnen infecteren.

    En ik heb dr afgelopen dagen in de kamer rond laten lopen om dr lekker de benen te kunnen laten strekken, maar of die bacterieen niet mijn andere dieren die er ook af en toe rondlopen kunnen besmetten. Misschien denk ik nu veel te veel door maar ik ben nogal panisch als t gaat om dat iets van t ene dier naar t andere dier over kan gaan. Maar het zal wel meevallen zeker als de andere dieren gewoon gezond zijn. Over de korst heb ik de da gebeld. Wel lullig zo op zondag, maar ik moet pas dinsdag terug en als dan de nieuwe huid zou gaan onsteken omdat ik niet weet of ik iets wel of niet moet doen dat zou ik ook zuur vinden. De kost moest ik zo toch laten zitten.

    Het is beter om dr op kranten te zetten, ik heb dr nu op zaagsel. Maar op zich plakt t zaagsel, of eigenlijk zijn t houtsnippers, er niet echt aan, en kranten gaat ze niet echt laten liggen denk ik, waarschijnlijk gaat ze er aan bijten of opvreten.....

  12. Ik geloof niet dat dit konijntje dat vrijwillig aanhoudt, en ik denk dat de abcessen net buiten de bedekte gedeelten vallen. Een zit op een plekje bij dr pootje en de andere bij dr plasding zeg maar. Ik denk dat wat ze ook aan krijgt, dat ze er gruwelijk aan zou gaan zitten en vechten om t af te krijgen. Het is nogal een pittig ding. Maar bedankt voor het meedenken.

  13. Ik wikkel haar al in een handdoek inderdaad, want anders lukt het toedienen van medicijnen niet. Voor het zalven leg ik haar op dr rugje.

    Ik dacht dat zo'n kapje niet kon bij konijnen, hoe moet ze dan eten? Een hond of kat staat wat hoger op de poten en kunnen van bovenaf nog eten. Maar bij een konijn? Maar anders zal ik daar maandag eens naar vragen.

    Ik hoop nou doordat ik er voldoende zalf opsmeer dat ze meer tijd kwijt is aan het schoonlikken als dat ze echt aan de wond gaat bijten en dat de jeuk afneemt. Afleiden helpt op zo'n moment niet, daar trapt ze helaas niet in. Hulp heb ik niet ik moet t in mijn eentje met mijn twee handjes doen helaas.

    Ik was eigenlijk al blij dat ik de pilletjes voor het vochtafdrijven in de witlof kon verstoppen, dat gaat goed en dat is toch een stressmomentje minder. Maar helaas. Kon je ze maar uitleggen dat het veel minder erg is allemaal als ze meewerken he....

  14. De echo was goed, we gaan dr blaas proberen onder controle te houden met een minimale hoeveelheid metacam en vochtafdrijvers.

    Alleen vandaag een dipje, ze had aan wat wondjes gezeten en daardoor twee flinke abcessen. Dus ik kon weer naar de dierenarts. Komende dagen toch maar weer antibiotica en insmeren met betadine en open houden. De huid ziet er niet super uit, maar ja ze kan er ook bij dus ik vraag me af hoe lang t gaat duren voor het weer genezen is als ze er niet de hele tijd vanaf blijft. En ze werkt zo verschrikkelijk tegen met het toedienen van medicijnen en het zalven dat me af en toe de moed in de schoenen zakt. Ben zelf al ziek en stress is nu even niet goed, maar daar heb je toch last van als je je telkens zorgen maakt om je huisdiertjes. Ik hoop dat er geen abcessen meer komen en dat het nu verder geneest.....

  15. De controle was goed, en we gaan donderdag een echo maken van dr blaas. Hoop dat we het probleem op kunnen lossen. Er waren vorige week al meerder gevallen van madenziekte, hadden ze nog niet verwacht. Dus extra goed opletten ook al is t niet superheet weer.

    De reden dat ie niet meteen een echo gemaakt had was idd dat heel veel konijntjes blaaszand hebben (meer wel dan niet) maar doordat ze het goed uitplassen het geen probleem hoeft te zijn. Nou ik vind t bij Jones duidelijk een probleem dus we gaan nu toch die echo doen, het moet opgelost worden.

  16. Hou even in de gaten dat ie goed gaat eten, maar het kan idd zijn dat ie thuis wat sneller eet. Ik had dat ook met Jones afgelopen weekend, bij de dierenarts at ze ook niet, maar thuis begon ze meteen te eten. Ik vind t wel fijn als ze daar wat langer gehouden worden als ze er slechter aan toe zijn omdat ze daar lekker in de couveuse liggen en soms infuus of iets dergelijks krijgen. Maar als dat niet meer nodig is dan is het thuis net wat vertrouwder voor ze en dat wil toch ook nog wel eens wonderen doen.

  17. Inmiddels heb ik dr ook brokjes zien eten. Dus bijvoeren doe ik niet meer. Wel af en toe wat lekkers zoals wortel, wortelloof of witlof, maar geen andere groenten want daar kan ze niet goed tegen.

    Ze poept en plast goed, dus ik denk dat ik eigenlijk ook wel met de cisaral kan stoppen. Maar we gaan toch morgenvroeg op controle dus dan hoor ik dat wel. Ze stribbelt ook enorm tegen met het geven van medicijnen, dus wel een teken dat er weer flink wat pit inzit haha, alleen een beetje lastig om het toe te dienen.

    Ze zit ook wel aan dr wondjes volgens mij, dus ik probeer t even in de gaten houden dat ze t niet zelf kapot gaat maken ofzo. Misschien dat t wat jeukt omdat t aan t genezen is.

  18. Ik zou ook toch even naar de dierenarts gaan om uit te sluiten dat er niks anders aan de hand is, en even naar die plakpoep laten kijken. Als blijkt dat er dan niks aan de hand is kan het idd zijn dat ze een maatje mist. Ik heb ook wel eens een konijntje dat niet lekker is en dan stil in een hoekje gaat zitten. Meestal zijn ze dan niet lekker of hebben wat verkeerds gegeten bij die van mij. Soms zijn ze gevoelig voor afwisselend eten of groente. Ook daar kan de plakpoep van komen.

  19. okee sorry zal ik doen.

    Nou op zich vond ze het dwang voer net heel erg lekker dus had ze geen stress. Als ze t echt niet wil en haar eten blijft toenemen dan stop ik er wel mee, maar ik wil dalijk nog wel een beetje bijvoeren ter ondersteuning. Maar ik denk dat ik er snel mee kan stoppen.

    Oh ik ben echt blij, ook een beetje onder voorbehoud maar toch alvast stiekum opgelucht, want volgens mij gaat t goedkomen!!

  20. Ze is lekker thuis en ze zeiden bij de dierenarts dat ze nog niet zo fit was en nog niet zelf at enzo en toen ik thuis kwam begon ze meteen te eten!! Joepie!! Nog niet echt veel van dr brokjes maar van een stukje brood en wortels en wortelloof, nou ja als ik daar haar mee weer aan t eten ga krijgen vind ik t best. Ik zal er nog wel bij dwangvoeren totdat ik haar ook echt dr brokjes zie eten. Tegenwoordig krijg je trouwens ook een betere spuit bij t dwangvoer oleee dat zou tijd worden haha....

    Ben echt een beetje opgelucht, ze is er nog niet, maar ik heb wel goede hoop dat t goed komt. Dat ze daar zo tam was en hier meteen eet, is dan toch misschien t verschil van de vertrouwde omgeving. Ook al vind ze hier binnenzitten ook niet leuk, het is bekender als bij een dierenarts natuurlijk. Ik hoop dat de stijgende lijn blijft doorzetten!

  21. Bedankt, ik probeer t ook los te laten. Ik denk dat t ook niet zo snel gebeurd zou zijn als zij niet een zwakke plek gehad had om t zo maar te noemen. Want anders had ik er wel meer in de kooi gevonden en er was niks te zien. Maar ik vind t hartverscheurend dat ze nu zo moet lijden. Ik ga denk ik toch van die smerige vliegenstrips in de ren hangen. en ik had al wat afrikaantjes gezaaid daar schijnen vliegen een hekel aan te hebben. Ik ga cdtjes ophangen. En dit konijntje hou ik so wie so voorlopig binnen. Ik weet nu wel zeker dat ze iets aan dr blaas heeft dus als ze het redt moet de dierenarts daar iets aan doen, want als dat verholpen kan worden heeft ze ook geen zwakke plek meer die vliegen aan kan trekken en dan zal dit ook zeker niet zo snel gebeuren.

    Ik ga zo luzerne halen en wortelloof, bij de dierenarts proberen ze t meestal met brokjes en hooi, maar ik merk thuis meestal dat juist lekkere dingen ze soms wel net weer aan de gang krijgt. De dierenarts zei dat ze sloom was, dat vind ik een beetje eng. kan van de pijn zijn, maar ze wilde de pijnstillers toch af gaan bouwen omdat ze daar juist ook weer sloom van kan worden. Ik wil juist dat ze zoveel mogelijk pijnvrij gehouden wordt. Dus ik ga t nog even navragen. Heb net ook wat vragen opgeschreven, omdat ik altijd wel heel veel vraag, maar thuis denk je meestal toch van shit ik ben nog wat vergeten te vragen. Ik hoop dat ze thuis wat meer op dr gemak is, maar ik weet dat ze hier ook altijd een hekel aan heeft om binnen te zijn. maar ik hoop dat t dr toch goed doet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .