Ga naar inhoud

Kimonoo

Members
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kimonoo

  1. De dierenarts vond het heel goed dat ik hem er al zo ver doorheen had gesleept. Volgens hem willen veel mensen er niet zoveel aan doen om hun konijn beter te maken. Maar we hebben maandag weer nieuwe antibiotica en oogzalf gekregen. Alleen ik zag gister dat zijn ene oog ineens een andere kleur krijgt. zit een soort blauwe waas omheen. Volgens mij is hij ana dat oog nu blind geworden.

  2. Piept ie al? Je moet voelen of je een klik voelt. Je moet met je hand op de ruggengraat. Het is moeilijk te voelen maar als dat zo is dan heeft ie een longontsteking en is het volgens mijn dierenarts tijd om ermee testoppen.. Maar moet je 11 ml per keer? of 33 per keer? en dat 3 keer per dag? Zijn de ogen al verbeterd?

    hij piept niet, als hij een longontsteking krijgt is het ook afgelopen zij de DA, maar hij weeg 1.8 kilo en bij 2 kilo moeten ze 33 ml. per keer 3x per dag. Maar hij krijgt ongeveer 8 ml per keer omdat er toch niet meer ingaat. En hij krijgt er nu ook olvarit bij 2 keer per dag.

  3. na mijn idee niet zo heel goed, we zijn nog een keer naar de DA geweest want de pijnstillers waren op, en ik wou hem eigelijk in laten slapen. Het is zo zielig dat beest zit nou al een week lang ziek zijn. maar de DA zei ja het is inderdaad al een week, en de kans dat hij beter word is nu best groot. dus het zal wel.

  4. Wat onhandig dat je twee keer moet vullen want dan moet je ook twee keer je konijn in positie krijgen.

    Het spuitmondje is toch wel breed genoeg voor die critical care?

    nee niet echt, gister avond was ik bezig om het te geven maar er kwam echt niks uit. Dus toen heb ik het maar in een bakje gedaan en met een klein lepeltje gegeven dat ging wel goed want hij eet het wel gewoon. Die pijnstillers zijn alleen echt verschrikkelijk want die wil die echt niet nemen. Maar het moet dus dan maar even vechten :P

  5. mijn moeder is net na de DA geweest en we hebben nu 60 gram critical care gekregen (dwangvoeding) en pijnstillers. Maar die dwangvoeding is echt een hel om een spuitje te krijgen alles zat hier onder! hij vond het gelukkig wel lekker dus ging zo naar binnen. Maar heeft iemand nog tips hoe je het makkelijk in het spuitje kan krijgen?

  6. Ik weet dat sla niet goed is, en dat krijgt hij normaal ook bijna nooit maar dat eet hij wel heel goed dus dan krijgt die in elk geval iets binnen. Maar ik moet nou gaan werken, ik zal vanavond even kijken of ik foto's kan maken en dan zal ik ze plaatsen. Ik zag trouwens dat hij nu ook bultjes in zijn oren krijgt.

  7. Heb het er net met mijn moeder nog even over gehad, ik moet vandaag werken, en ze zit zelf ook tot 6 uur op haar werk, maar morgen vroeg bellen we meteen de DA en dan gaan we nog een keer langs. En dan zeggen we gewoon dat we pijnstillers willen en die dwangvoeding (geen olvarit dus). Konijnen zijn toch nacht dieren? Hij heeft vannacht namelijk niks gegeten van zijn bix en alleen maar een heel klein stukje appel (heeft wel veel hooi op). Na zijn AB geef ik normaal 1 en soms 2 spuitjes water en net ging er maar een halve in. Gistere ging het echt stukken beter maar nu ligt die heel veel. Zijn ademhaling klinkt wel beter, en zijn ontlasting is ook weer normaal. hij heeft net wel nog 1/4 appel op en een stuk sla.

  8. We gaan waarschijnlijk wel na de een andere DA. Nu nog niet, maar wel gewoon voor de konijnen. We willen niet dat ze nog een keer ziek worden, mijn DA zei ja ze hebben al hun inentingen gehad. Dus dan ga je er vanuit dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben, nu zei mijn moeder dus ik heb nog is in dat boekje gekeken, maar die konijnen krijgen maar een keer per jaar een inenting tegen myx. En zelfs mijn moeder wist dat dat niet klopte.

  9. Ik denk ook dat het myx is hoor. Ik snap dat je moeder hard werkt enzo, maar als jullie moeite hebben met betalen, moeten jullie gewoon geen dieren nemen.. Ik snap niet dat je het gewoon niet aanneemt dat je naar een andere dierenarts moet gaan..

    maar btw, ik rijd ook paard:P ik heb eigen paardje, M1 dressuur en B springen (paard heeft nu peesblesuure en sprong daarvoor nooit op wedstrijd haha:P) Jij?

    Ow haha leuk! Ik heb een verzorgpaard, doe geen wedstrijden, of in elk geval nog niet. Hij is vorig jaar hoefbevangen geweest en ik rij er nu sinds april op dus ben bezig om hem weer een beetje in conditie te krijgen en af te laten vallen. En daarna zien we wel verder hoe het allemaal gaat :P

    Maar moeite om te betalen valt echt wel mee, ik weet alleen zeker dat als ik zeg; ja mam mensen op internet zeiden dat onze DA niet goed is, misschien kunnen we beter naar een andere gaan die meer over konijnen weet? Dat ze me dan hard uitlacht, ze zit al zeker 20 jaar bij deze dierenarts en nooit problemen gehad of van iemand iets slechts over gehoord. Maar als het slecht gaat en we zien gewoon dat waar we nu mee bezig zijn niet helpt dan gaan we echt wel terug naar de DA. Mijn moeder zei zelf als hij niet beter word gaan we hem niet laten lijden dan word die gewoon ingeslapen. Iemand die het geld niet over heeft voor zijn konijn gaat niet naar de DA en laat hem al helemaal niet inslapen.

  10. Je konijn eet stro? Hooi bedoel je, wat een kennis.

    Ja foutje, ik rij al sinds mijn achtste paard dus weet echt wel het verschil tussen hooi of stro. Maar mijn moeder kan het best betalen als het echt moet, maar mijn moeder staat er alleen voor en ze werkt hard voor haar geld, en bovendien hebben we ook nog een hond van 13 die veel verzorging nodig heeft en dat kost ook veel geld. En ik weet niet of er nog meer ziektes zijn waarbij konijnen bultjes in hun oren, op hun snuit, anus en oogleden krijgen? Maar mijn DA leek er vrij zeker van dat het myx was. Ook omdat we bijna in het bos wonen en hier dus altijd veel muggen zitten.

    En hoezo stel je DA geeft je weer verkeerde dingen mee, wat is er verkeerd aan wat hij mij heeft mee gegeven. Dat van die olvarit heeft hij niets over gezegt wie zegt dat hij het daar mee eens is? En hij kan wel meteen dwang voeding mee geven maar als ik duidelijk zeg dat mijn konijn genoeg eet zit ik daar niet echt op te wachten. Als ik morgen vroeg merk dat mijn konijn vannacht al zijn eten heeft laten staan dan bel ik liever morgen ochtend de DA om dat te vertellen zodat ik dwangvoeding kan komen ophalen. Als dat ik het maandag middag had mee gekregen, nog meer moest betalen en het nergens voor nodig had gehad.

  11. Ik ben erg blij dat het beter gaat met je konijn.

    Toch jammer dat je erg eigenwijs bent wat betreft de DA. Is het nou echt zo belangrijk om voet bij stuk te houden terwijl je van mensen, die echt wel veel van konijnen afweten, hoort dat je beter een andere DA kunt zoeken? Misschien dat je konijn het nu wel overleeft, maar stel dat hij/zij eens wat anders krijgt en je DA beoordeelt dat slecht en geeft de verkeerde medicijnen mee (het is namelijk erg belangrijk dat een konijn wat niet eet en niet goed poept op zijn minst pijnstilling en dwangvoer meekrijgt!). Jou eigenwijsheid kan nog wel eens ten koste gaan van een konijnenleven.

    Sorry hoor maar volgens mij heb ik echt al tien keer gezegt dat mijn konijn gewoon eet. Minder als normaal ja, maar niet veel minder. Als ik ziek ben eet ik ook niet net zoals normaal, maar hij krijgt gewoon genoeg binnen. Waarom zou ik mijn konijn dwangvoeding gaan geven als hij brokjes, groente en stro eet?

  12. Ik heb genoeg over voor mijn konijnen, hij zei dat 39.7 of 39.8 weet niet meer precies een verhoging/koorts was, dit had die dan inderdaad fout. En hij heeft gevraagt of hij nog gewoon goed ad, ik zei ja want dat doet die dus ook. Toen zei die nou geef hem maar wat die lekker vind en blijf goed opletten want hij moet goed blijven eten, en drinken kan je het best met een spuitje geven als je niet zeker weet of hij wel goed drinkt dan weet je in elk geval dat hij dat ook binnen krijgt. als die nou echt stopt met eten en drinken moet je maar bellen. En toen gaf die vrouw van de balie een blad mee met informatie over dwangvoeding en dat ging dus over olvarit met wortel smaak. Ik vind het allemaal niet zo ernstig slecht. Als mijn konijn hier op sterven na dood lag en ik zag dat het allemaal niks hielp had ik er echt wel wat aan gedaan. Dus dat ik niks voor mijn konijnen over heb is gewoon onzin. Hoeveel konijnen zitten wel niet alleen 24/7 in een veel te klein vies hok. Jullie zijn allemaal misschien inderdaad heel goed voor jullie konijnen maar heel veel konijnen hebben het super slecht. En mijn konijnen hebben niet zoveel te klagen volgens mij.

  13. In slapen kost denk ik meer geld als verder gaan met een AB kuur en oogzalf die al zijn betaald. We hebben zelfs expres een grote fles AB mee genomen voor als het andere konijn ook nog ziek werd.

    Het enige wat mijn DA niet heeft gegeven is pijnstillers, misschien was die spuit die mijn konijn heeft gekregen wel een pijnstiller? Sorry maar ik vind dat alleen geen goede reden om naar een andere DA te gaan.

  14. Ja mijn andere konijn zat er bij, en daar word verschillende keren per dag na gekeken (door mij, mijn broertje of mijn moeder ligt er aan wie er nog niet bij het zieke konijn is geweest na t douche) maar is niks mis mee.

    Ik heb eerst de grote stukken erafgeknipt en daarna in een laagje lauw water gezet. Was die niet zo blij mee maar het is nu wel zo goed als school. Ook heb ik hooi in kokend water gedaan, dat aflaten koelen en dat gegeven.

    Ja ik kijk een paar dagen aan hoe hij op de AB en oogzalf reageert zijn ogen zijn al stukken beter. Dwangvoeding heeft hij niet nodig, hij eet nu echt genoeg moet alleen helpen met drinken.

  15. Ik zet mijn konijn op schoot en dan hou ik zijn hoofd omhoog, als je dan het spuitje tussen de tanden doet gaat het makkelijk naar binnen, maar ik weet niet wat voor AB je hebt? Mijn DA had iets gegeven dat zoet smaakt ofzo, en volgens mij vind mijn konijn het stiekem nog lekker ook :P

  16. Ik had trouwens nog wel een vraag, de diaree is nu volgens mij over want heb gisteren de kooi schoongemaakt en liggen nu gewoon normale keutels in. Maar door die diaree zitten er allemaal keutels (ja niet echt keutels het is zacht volgens mij) in zijn haren rond zijn anus, omdat het waarschijnlijk plakte ofzo en hij heeft best lang haar. Hoe kan ik dit weg halen? Want met water ofzo lijkt me niet zo slim bij een konijn.

  17. Oke dat zijn veel vragen,

    ik heb nog wel een ander konijn. had ik volgens mij ook verteld, maar die heeft (nog) nergens last van.

    Hij heeft alles wat bij die ziekte myxomatose hoort dus ik ga er niet van uit dat het iets anders is.

    En over dat inslapen, we kijken het nog een paar dagen aan en als het niet beter word doen we dat ook. Maar hij word al veel levendiger toen ik net thuis kwam was hij zelfs ruzie met zijn handdoek. :P

    En dat je geen konijn moet nemen als je geen geld hebt lijkt me logisch, maar onze konijnen krijgen goed voer, elke dag verse groente, onbeperkt hooi, ze hebben een mooi groot hok met een heel stuk grond er aan waar ze los kunnen lopen, ze gaan twee keer per jaar naar de dierenarts en mankeren normaal nooit iets. Dit konijn is ook gecastreerd zodat hij niet meer alleen hoefde te zitten en de rekening voor die antibiotica, zalf en spuit was ook duur genoeg. Hoe jullie het nu zeggen lijkt het net of wij geen geld aan onze dieren uit willen geven, en dat is absoluut niet waar. Het gaat nu gewoon beter met hem en als het steeds beter blijft gaan lijkt mij dat het op deze manier gewoon goed gaat, als het verslechterd zal ik mijn moeder zeker overhalen om nog een keer mee te gaan, en dan naar een andere dierenarts.

  18. Ik heb twee baantjes. Maar het is inmiddels al het einde van de maand en heb voor de halve familie sinterklaas cadeautjes moeten kopen en mijn moeder is morgen jarig. Dus heb geen cent meer over. En ik had eerder al gezegt dat hij inmiddels wel beter eet. Hij heeft een best groot stuk wortel op, een stukje komkommer, wat hooi en een paar brokjes. Hij wou danet alleen niet drinken maar dat ging al heel de dag goed dus waarschijnlijk gewoon geen dorst, probeer het vanavond nog wel een keer.

  19. Ik ben 17. En ik weet dat dieren ziek kunnen worden maar de DA heeft niet gezegt dat hij dwangvoeding of pijnstillers nodig had en mijn moeder heeft maandag ook al 56 euro betaald. Ik Denk niet dat ze dan nog een keer daar heen gaat omdat ik op internet heb gelezen dat hij dat eigelijk ook nog nodig heeft. En dat klinkt misschien lullig, maar mijn moeder is echt niet slecht voor haar dieren. Er zijn genoeg mensen die een konijn liever dood laten gaan als dat ze na de DA gaan omdat een nieuw konijn toch goedkoper is.

  20. Ja daar kan ik toch niks aan doen? Als ik het zelf kon betalen had ik het sowieso gedaan, maar mijn moeder werkt hard voor haar geld en heeft ook nog genoeg andere dingen aan haar hoofd, dit konijn is van mij en ik zorg er dan ook zelf voor en doe alles om hem beter te maken, maar geld voor een DA heb ik niet.

    Ik hou mijn andere konijn trouwens wel goed in de gaten hoor, tot nu toe merk ik nog niks aan haar. Dus ik hoop dat zij niet ook ziek word.

  21. @Lianne, ja ik heb je link gelezen en ik heb ook gekeken op die lijst met KKDA's maar de gene die het dichtst bij is is nog een halfuur rijden ofzo. En ik moet gewoon naar school en mijn moeder werkt overdag. Maar ik zal kijken wat ik kan doen want ik wil gewoon dat die beter word. Mijn andere konijn zit al 2 dagen onder het hok verstopt en laat zich niet meer zien sinds haar vriendje weg is. Hij staat nou hier naast de computer omdat het hier warmer is, en hij eet nu wel beter heeft net een stukje komkommer op, een stuk wortel en een paar brokjes.

    @Nathalie b Ja maar ik vertrouw er gewoon op dat een DA weet wat die doet, en ik heb zelf niet veel verstand van konijnen. Maar we hebben geen bon gekregen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .