Ga naar inhoud

Amatjuh

Members
 • Items

  7.483
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Amatjuh

 1. En voelen aan de ribben/rug, dan moet je al veel ervaring hiermee hebben om te kunnen zeggen of een konijn goed op gewicht is, of te dun etc. Ik geef toch echt de voorkeur aan wegen, dat is toch nauwkeuriger.

  En het is niet zo dat alle andere biks dus 25 gr/kg is want ik geef BBT en daar krijgen ze 7-8 gram per kilo lichaamsgewicht van.

  Van BBT geldt ongeveer dezelfde richtlijn als voor SS.

 2. Je schrijft ook duidelijk dat ze vanwege gezondheidsredenen is gecastreerd, maar dat kan even goed uitwerkingen hebben op haar gedrag. Tenminste als dat gedrag beinvloed werd door haar hormonen.

  Zit ze normaal samen met een ander konijn? Vaak knapt een voedster daar ook wel wat van op, als ze weer bij haar partner zit. Het is sowieso een zware operatie, dus een weekje wat down is heel normaal. Maar een maand is wel lang.

 3. Voor de normale biks is 25 gram per kilo lichaamsgwixht, SS is 15 gram.

  Je kunt voelen of ze dik genoeg zijn door hun ribbetjes en ruggetje te voelen, je moet dit kunne voelen, maar niet te goed.

  Anders kun je naar de DA gaan en laten checken.

  Nogmaals dit is een richtlijn! En geen heilige standaard. Je moet je konijnen gewoon in het begin geregeld wegen om de juiste hoeveelheid biks te bepalen. Het ene konijn heeft meer en het andere heeft minder nodig. Als je konijn aankomt, geef je minder biks en als hij afvalt moet je wat meer geven enz.

 4. Welkom op BB en veel plezier met deze dame!

  Bijten en grommen kan komen doordat ze haar territorium verdedigd. Gebeurt dit vooral in haar hok? Probeer het eens uit als je haar los laat en beloon haar met iets lekkers als ze naar je toe komt. Je zult merken dat ze je steeds meer gaat vertrouwen. En niet oppakken natuurlijk.

  En je weet natuurlijk niet wat er van te voren allemaal met haar gebeurt is. Wie weet wat ze met haar hebben gedaan en dat kan misschien ook haar gedrag verklaren.

 5. Hooi mag inderdaad onbeperkt.

  Hier krijgen ze ook maar heel weinig biks (1 eetlepel per konijn). Maar dit ligt aan het soort biks dat je geeft en hoe je konijn het erop doet (blijft het gewicht goed?).

  Je kunt maar blij zijn met zo'n goede hooieter, dat kan namelijk veel problemen voorkomen zoals stilliggende darmen en haakjes op de kiezen.

 6. Het is ook zo dat bij jonge konijnen de botten gewoon goed te voelen zijn. Dat komt later wel weer goed.

  Er zal vast wel ergens op internet een globale richtlijn met gewichten te vinden zijn, waarop je kun zien of hij volgens schema groeit.

 7. Let wel op dat je niet in 1 keer overstapt, dan kan hij darmproblemen krijgen. Probeer eerst maar eens wat losse brokjes om te zien of hij het lust, maar geef evengoed de SS nog. Langzaam aan mengen als hij het lust.

  Mijn dierenarts adviseerde me destijds toen Pico haakjes had om BunnyBasics/T te gaan geven, dit krijgen ze nu nog steeds en sindsdien geen haken meer gehad (2 jaar). Ze krijgen hier ook maar heel weinig van en voor de rest hooi, hooi en nog eens hooi.

  Hooi is toch het allerbelangrijkste om de kiezen te laten afslijten. Heb je al eens verschillende soorten hooi geprobeerd? Kruidenhooi doet het vaak ook erg goed. En bij mij lusten ze Timothy altijd, gaat tot de laatste kruimel op. Als je een tipje wil waar dit hooi goedkoop te bestellen is moet je me maar een PB sturen. Ook af en toe wat gedroogde kruiden is weer extra knagen.

  Dus zo weinig mogelijk biks en veel hooi.

  Mocht het echt niet lukken met het hooi, kun je ook nog proberen om dagelijks wat groenten te geven, dit zijn ook weer extra kauwbewegingen waar de kiezen van afslijten.

  Succes!

 8. Dat is niet het enige topic hoor en dat is ook waar ik me aan stoor.

  Dat je mensen advies geeft hier op BB is prima, maar weet dan wel waar je het over hebt en roep geen loze kreten in topics. Graag met argumenten. HFST en SS zijn heus niet de allerbeste biks en er zijn ook nog andere wegen die naar Roma leiden. Er is gewoon niet simpel weg 1 pasklaar antwoord op wat is de beste biks. Je kunt natuurlijk alleen uitgaan van de samenstelling van de biks en daaruit concluderen welke de beste is, maar daarnaast heb je ook nog te maken met hoe de konijnen erop reageren (lusten ze het? hoe zien de keutels eruit?). En dan heb je nog het budget wat iemand heeft en voor hoeveel konijnen het is.

 9. Wel typisch KoenSilvertant, dat je andere mensen gaat liggen afkraken om wat voor voer ze geven en zelf weet je niet eens of je het goed doet. Lijkt me toch handiger dat je eerst er wat meer vanaf weet voordat je dingen gaat roepen in topics als SS en HFST is het beste voer. Er komt wel wat meer bij kijken.

  Anyway, het aantal staafjes zegt me niks. Je moet gewoon je konijnen regelmatig wegen en als ze goed op gewicht blijven dan is het prima. Komen ze aan, geef je minder etc. Er is niet 1 hoeveelheid perfect, het is per konijn verschillend hoe de behoeftes liggen.

 10. Het beste wat er is is Science Selective, hope farma super trio kun je ook heel goed gebruiken en dat heeft nog een mooie prijs ook!

  En het nut van deze toevoeging is? Dat is weer roepen zonder te lezen. De topicstarten heeft deze soorten namelijk al geprobeerd.

 11. Hier raken ze die hopefarms niet eens aan. Ik hoor ook regelmatig terug dat de konijnen SS beter eten dan hopefarms.

  Daarnaast vind ik de samenstelling van SS echt wel beter, zeker nu deze nog meer verbeterd is.

  Maar goed ieder moet natuurlijk voor zich bepalen wat hij belangrijk vind en wat hij er voor over wil hebben. Zeker bij zo'n groot konijn gaat er nogal wat biks doorheen dus kan me voorstellen dat je dan voor een wat goedkopere gaat.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .