Ga naar inhoud

Miss-kaatje

Members
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Miss-kaatje

  1. De konijnen zitten nu al een half jaar samen en lopen sinds dat ze een paar maanden samen zaten (en goed met elkaar omgingen en gewend waren) los in de tuin. Het lijkt mij dan toch niet dat ze dat als nieuw terrein zien? Daarbij gaat het loslopen in de tuin altijd goed en in het hok hebben ze ruzie. 

    Hun eigen leefruimte kan ik helaas niet uitbreiden, ze hebben 3m2 tot hun beschikking en dit is precies op maat gemaakt tussen ons huis en de schuur in. Ze krijgen regelmatig wat afleiding/leuke dingen/uitdaging in hun hok. de laatste periode doe ik dat wat meer omdat ze meer ruzie hebben. 

    van de week zag ik dat ze elkaar probeerde te bereiden idd. Ik merk nu dat wanneer ik met eten geven eerst haar een brokje geef, haar aandacht geef, of haar eerst een aaitje geef dat ze wat rustiger is tijdens het voeren. er wordt nog kort geknort, maar ze eten weer uit 1 bakje.

  2. Mijn bejaarde koppel zit sinds oktober bij elkaar (nadat mijn rammetje overleden was)

    De voedster is 7 jaar en de ram is gevonden op straat, de dierenarts schat hem tussen de 6 en 8 jaar. Hij was toen nog niet gecastreerd en is nadat hij gecastreerd was gekoppeld aan mijn voedster. 

    In het begin ha hij nog echt last van zijn hormonen en wilde veel achterop, maar dit nam af en ik dacht koppeling geslaagd. 

     

    Alleen de laatste 3 a 4 maanden merk ik gedragsverandering bij beide. Mijn voedster werd heel onrustig graaft haar wc hok uit en richt hun hele ren anders in en knort als de ram in de buurt komt. eerst dacht ik aan schijnzwangerschap, maar 3 maanden lang lijkt me voor een schijnzwangerschap echt te lang. 

    ondertussen heeft ze nu ook voernijd en soms moet ik ze apart voeren omdat de ene dag de ram niet mag eten en de andere dag de voedster niet. de voedster valt mij ook aan wanneer er eten komt (niet bijten, maar dat knorren en stampen met de voorpootjes) hier ben ik niet bang voor en laat mijn hand gewoon liggen. Dat gaat vanzelf wel weer over, maar het gedrag naar elkaar toe baart me zorgen. 

    in de ren jagen ze elkaar meerdere malen per dag al knorrend op. de ene keer zit de voedster achter de ram aan en de andere keer andersom. Heel af en toe willen ze even achterop elkaar springen, dus lijkt me dat ze weer aan het bepalen zijn wie de dominante is. Voornamelijk wanneer ze eten krijgen gebeurd dit, maar ook meerdere keren per dag hoor ik ze knorrend achter elkaar rennen, ook 's nachts wordt ik er wakker van. ik vind soms plukken haar, maar nog geen wondje oid. 

    Ze liggen overigens ook heel lief naast elkaar en likken elkaar. 

    Dus waar dit gedrag vandaan komt weet ik niet. 

     

    Ik heb het gevoel dat het aan mijn voedster ligt aangezien zij ook het hele hok verbouwd, onwijze graaf behoeftes heeft en gisteren en eergisteren zag ik haar ook tralieknagen (nog nooit gedaan). 

     

    Ze hebben altijd beschikking over 3m2. overdag mogen ze regelmatig los in de tuin. van de week het hele hok opnieuw ingericht in de hoop dat ze hier wat rustiger van werden maar dit hielp niet. 

    Wat zou dit kunnen zijn? en wat kan ik ertegen doen? 

  3. De konijnen staan bij mij niet in de woonkamer. 


    Wij hebben een niet al te grote gelijkvloerse woning. De eerste dagen hebben wij beide konijnen gekoppeld in de slaapkamer omdat dit de enige neutrale ruimte was voor ons konijn en omdat wij de konijnen dan 's nachts in de gaten konden houden. 


    Tijdens de koppeling hadden ze nog niet echt een schuilhuisje, zaten we bij elkaar, likte elkaar en waren nog druk bezig rangorde te bepalen. De koppeling leek toen erg goed te gaan. Spikkel (nieuw konijn) was erg nieuwsgierig en leek al iets minder bang van ons te worden. 


    Hierna hebben wij de konijnen verplaatst naar hun vaste hok (vernieuwd zodat ook dit neutraal terrein is). Dit is een een aparte kamer. Dus ze hebben wel rust. Maar als wij naar de wc gaan, de woonkamer uit, of naar de slaapkamer, lopen we langs hun kamer. Het hok wat ze hebben is 2,1 m2. 


    Normaal gesproken lopen ze overdag los en komen ze dus de woonkamer in wanneer ze zelf willen. Spikkel doet dit niet en is nog geen stap het hok uit geweest. 


     


    Het idee van een groter en tweede schuilhok ga ik uitproberen. Het hok is nog niet af. Maar wil de konijnen zo veel mogelijk met rust laten. Zal even kijken of ik wat leuke schuilmogelijkheden in elkaar kan knutselen. 


  4. Sinds twee weken heb ik mijn exram opnieuw gekoppeld aan een 6 jaar oude voedster uit de opvang. 


     


    Zoals de meeste konijnen uit de opvang is er weinig bekend van het verleden van dit konijn. 


    Ons valt op dat ze heel bang is. Ze zit de hele dag in haar schuilhok (wat nu de wc is geworden). Ze komt er eigenlijk nooit uit. Zelfs als wij haar eten geven komt ze er niet uit. Ze pakt wel voedsel uit onze hand. 


    Heel soms zien we haar uit het hokje, maar als zij ons dan ziet springt ze heel snel weer terug. 


    Ze hoeft van mij niet mensentam te worden, ik vind het al heel wat dat ze wel eten uit onze hand pakt. Maar ze moet wel wat gaan wennen aan beweging in huis aangezien ze binnen bij ons wonen. Ook zouden wij het wel leuker vinden om haar wat meer te zien. 


     


    We proberen haar ook uit te dagen door speelgoed ed. in de kooi te leggen, maar deze vinden wij dan vaak de volgende ochtend terug in haar hokje. Van los rondlopen in huis heeft ze volgens mij ook nog nooit gehoord. 


    Omdat zij zoveel in het hokje zit, doen de twee konijnen ook erg weinig samen. 


     


    Onze exram is getraumatiseerd door zijn vorige mislukte koppeling. Wij wilde dus een rustige voedster die ons konijn wat met rust liet omdat hij zo bang is. Nu doen de konijnen eigenlijk niks samen en hebben ze dus geen speelmaatje aan elkaar.


     


    Gezien haar gedrag vermoeden wij dat ze jaren in een kleine kooi ergens buiten achter in de tuin is gehouden en weinig mensen en ruimte heeft gezien in haar leven. Hoe zorgen wij ervoor dat ze wat meer los komt? Ze heeft hier de ruimte in haar hok, en ook in de rest van het huis, maar dit gebruikt zij niet. Ook vragen wij ons af of ze wel voldoende eet. Ze pakt eten aan, maar we zien haar niet eten omdat ze dan angstig weer terug in het hokje springt. 


    Is het een idee om haar hokje eruit te halen zodat ze zich niet kan verschuilen? Of is dat heel cru en pakken we dan haar veiligheid af? 


    Is het nog wel mogelijk om een 6 jarig konijn opeens een ander leven te geven dan ze gewend is? 


     


     


     


     


  5. Vandaag de beslissing gemaakt. 


     


    Ze was op, en zo moe!


    Als ze dit al overleefd had (en die kans was klein) was ze hier niet beter uitgekomen. Ze had geen spieren meer en was zo mager, dat het nooit meer een konijn waardig bestaan zou worden. 


    Vanavond naar de dierenarts geweest waar ze rustig is gaan slapen. 


    Wouter is verdrietig en zit midden in zijn hok naar de deur te staren. Kijkt ons vragend aan als wij langskomen. Ondanks ons verdriet, zal hij de meeste verdriet hebben en zullen wij hem lekker vertroetelen. 


  6. Zoals sommige van jullie wel weten heeft mijn Suzie al heel lang EC. 


    Tot nu toe is ze er altijd weer bovenop gekomen. De dierenarts gaf haar tot vorig jaar kerst. Maar ze is er nog steeds. Elke keer dat ik naar de dierenarts ging vond de dierenarts haar gedrag zo bijzonder goed dat hij haar nog niet wilde laten inslapen. Ondanks dat ze nog maar 800 gram woog en er niet uit zag van de plas. 


     


    Suzie wilde en deed nog alles mee. Wel hadden we al besloten haar niet meer te dwangvoeren. Daar was ze te mager voor en als ze zelf aangeeft niet te willen, dan hebben we daar (hoe moeilijk ook) vrede mee. Maar ze eet als een bouwvakker! 


     


    Gister ochtend lag ze op haar zij, roerloos midden in het hok. Dood dacht ik. Maar ze leeft nog. Gelijk begonnen met medicatie. Alhoewel ik twijfel of het gaat helpen. Ze kan niet meer echt overeind zitten en ligt nu letterlijk de hele dag in haar plas en poep. Vandaag lijkt het iets beter te gaan. Ze tilt haar hoofd op en ondanks dat haar achterkant schuin ligt, ligt haar voorkant rechtop. Maar ze kan geen seconde zonder hulp rechtovereind zitten. Wanneer ik haar overeind zet en met mijn hand ondersteun hupst ze naar de plek waar ze wil zitten. Maar ze heeft echt mijn steun nodig om te bewegen. 


     


    Het lijkt geen EC aanval, ze trilt niet, is rustig, tolt niet. Ze lijkt moe en op te zijn. Het liefste hoop ik dat ze zelf opgeeft dan dat ik voor haar moet gaan beslissen. Maar zijzelf lijkt nog niet op te geven. Zoals ze nu is, kan het niet. Dit is geen konijnen leven. Ze heeft al zo lang gevochten! Maar wanneer moet ik de beslissing maken? Is er nog kans dat ze weer opknapt en wordt zoals eergisteren? Mager, hupsend op haar eigen manier, maar vol levenslust, energie, nieuwsgierigheid en speelsheid? Of is de ziekte na al die tijd nu echt te ver en moet ik haar rust geven in haar gevecht? 


  7. Beste Lonja, jou bericht heeft me aan het denken gezet. Bedankt hiervoor. Ik zal goed op suzie letten ondanks dat ze waarschijnlijk geen signalen afgeeft. Ik hoop wel dat ze dat ooit gaat doen zodat de beslissing voor mij dan makkelijker zal zijn. 


    Suzie eet nog alles zelf, ik wil haar niet gaan dwangvoeren als dat niet nodig is. heb nu van alles gekocht voor haar, maar helaas wil ze niet alles hebben. Ik dwing haar hier niet in. ze eet genoeg andere dingen, dus tja als ze de erwtenvlokken en havermout niet lekker vindt, dan niet. Dan krijgt ze maar meer SS. 


    Ik voer haar nu bij, zoveel als ze wil. dit zorgt er wel voor dat ze plakpoep heeft, maar het lijkt wel beter te gaan. 


    Ze hupst nu op haar manier (alsof ze maar 3 pootjes gebruikt) zit ook meer rechtop, en lijkt actiever en heeft energie om te rennen. Gelukkig rust ze ook voldoende. Het bijvoeren met de hogere dosis steroïden lijkt nu te helpen. De da gaf ook al aan dat ze deze dosis dan regelmatig moest krijgen. Dus over een paar weekjes gaan we gewoon nog een keer. Hopen dat ze nog iets meer opknapt en dit zo voor een lange tijd kan blijven. 


  8. Beste Christaaa,


     


    Ik heb zelf ook over die gedachte nagedacht en ook met de dierenarts besproken. Ik weet dat ik waarschijnlijk binnen een niet al te lange tijd die beslissing ook zal moeten gaan maken. Maar ook de dierenarts zegt nog dat hij nog niet aan euthanasie denkt.


    Suzie wil nog zo graag. Ze wast zichzelf nog, eet goed, hups nog rond, doet eigenlijk alles nog wat een konijn doet. Alleen gaat het niet meer zo goed en snel. Omdat de wil en kracht er bij haar nog is (de DA verbaasde zich eigenlijk over haar gedrag gezien haar situatie) wil ik graag tips om het voor haar wat makkelijker te maken zolang dit nog kan.


     


    Ik weet dat Suzie niet lang meer bij ons zal zijn en dat ik waarschijnlijk de keuze zal moeten maken wanneer. Ik weet dat dit misschien morgen kan zijn, maar dat het ook nog een paar weken/maanden zou kunnen duren.


     


    Uiteraard hou ik het in de gaten en zal ik actie ondernemen wanneer ik denk dat dit het best is voor haar. Hoe moeilijk dat besluit voor mij, maar ook haar maatje Wouter zal zijn....  


  9. Ga maar eens opzoek naar die ingrediënten. Suzie mag van mij ook alles, alleen krijgt ze snel plakpoep wat ook weer niet goed is. Ben dus nog opzoek naar een goede balans hierin. 


    Ben ondanks de plakpoep toch weer begonnen met bijvoeren nu. Suzie is ooit meer dan 3 kilo geweest en weegt nu nog maar amper 1 kilo. Ze valt nog steeds af. Ga haar kontje ook nog weer knippen zodat ze minder last van die plakpoep heeft, als ze maar iets aankomt en daar energie uit kan halen. 


    Een wc heeft ze ook niet meer nodig, maar die staat er wel in voor het andere konijn. Suzie springt hier ook graag in, denk voor de beschutting. Ga morgen proberen of de reismand ook een idee is voor beschutting. Die heeft een lage instap. 


    Handdoeken vastzetten met stenen ook al geprobeerd. Werkt goed voor Suzie, maar niet voor Wouter, die gaat gewoon door totdat hij voor elkaar krijgt wat hij wil, en eet daarbij ook echt delen handdoek op... Is leuk om te zien hoe hard hij dan aan het werk is, maar is niet fijn dat hij het ook opeet, anders had ik hem wel lekker laten spelen. 


  10. Een aantal maanden geleden heb ik al een bericht gepost over Suzie en haar E cuniculli. 


    Bij suzie vermoede ik al langer e cuniculli maar van de zomer is dit gediagnosticeerd en behandeld met panacur. Dit ging erg goed! 


     


    Langzaam merk ik nu dat Suzie achteruit gaat. Ongeveer een maand geleden naar de dierenarts geweest. Ze woog nog maar 1.3 kilo. Dierarts vond het een zielig hoopje, maar ze wilde nog zo graag! weer een kuur Panacur maar dit hielp niks. Omdat de achterpoten zo verslapt waren en Suzie zo mager is heeft ze anabolen ingespoten gekregen, dit leek te helpen voor een paar dagen. 


     


    Suzie eet nog goed. Ze is niet meer zindelijk (maar dit is ze al jaren niet meer) en valt steeds om. Ze kan moeilijk lopen/hupsen. Het andere konijn Wouter is haar mantelzorger geworden en als ze omvalt geeft hij haar een kopje zodat ze weer op haar benen komt te staan. 


     


    Gisteren weer naar de dierenarts geweest. Suzie blijft afvallen, ze weegt nu nog maar net een kilo. Ondanks dat kan ze nog hupsen en wil ze nog zo graag, maar het lukt haar niet. Gisteren heeft ze weer een hogere dosis anabolen gekregen. Hopen dat ze hier iets van aansterkt. De dierenarts wist niet heel goed wat te doen. Als je haar voelt en ziet dan is het een zielig hoopje, maar in haar gedrag zit nog zoveel wil en pit!


     


    Ik weet dat ze het gevecht niet gaat winnen. Maar ik wil haar nog zo lang mogelijk bij mij houden en haar leven zo aangenaam mogelijk maken. 


    Ik ben een tijdje terug begonnen mij bijvoeren om haar aan te laten komen, ze krijgt normaal als brokvoer SS (heeft ook altijd Hooi, water en 's avonds krijgen ze groente). Als extra bijvoeding geeft ik haar SS junior (ze is 6 jaar). Helaas krijgt ze hier plakpoep van. Wat zou ik haar extra kunnen geven om aan te sterken zonder de plakpoep? 


     


    Ze zit in een kooi/halve kamer. De wc is een kattenbak. Hier komt ze vaak niet meer in/uit. Ze zitten op een zeil. Op de vloer van de dierenarts (ook zeil) liep ze beter dan op het zeil hier thuis. Welke ondergrond zou goed voor haar zijn zodat ze minder uitglijd?


    Wanneer ze loslopen lopen ze in huis op parket. Hier loopt ze amper op omdat ze omvalt. Ik heb nu overal matjes neergelegd waar ze naartoe kan hupsen en uitrusten. Zo hoop ik ook de spieren wat meer te trainen. Dit doet ze redelijk. 


    Ik heb ook geprobeerd om handdoeken in de kooi te leggen zodat het plas daarin opgenomen wordt en ze minder vies wordt en ze meer grip heeft op de vloer en minder omvalt. Helaas is meneer Wouter het daar niet mee eens, hij eet ze op en graaft het tot een hoopje...


     


    Hebben jullie tips/ideeën om Suzie aan te laten sterken en om haar dagelijks leven wat te vergemakkelijken? 


     


  11. Mijn twee konijnen zijn al tijden zindelijk. In hun hok ligt geen bodembedekking en in de wc hennepvezel.

    Omdat mijn mannetjes konijn (4 jaar) constant over de rand van de kittenbak poepte en plaste vond ik het tijd voor een dichte kattenbak, groter en met rand zodat het er niet overheen kan.

    Prima oplossing, maar helaas vond mijn konijn dat niet.

    Sinds ik die nieuwe bak heb wordt alles! eruit gegraven en als het leeg is graaft hij nog steeds door. In zijn hok heeft hij een ander graafhoekje maar die gebruikt hij nu dus niet meer.

    Een ander probleem is dat meneer op het dak van de kattenbak springt en daar zijn behoeften over het randje heen doet!

    Weet iemand hoe ik hem deze twee dingen af kan leren?

  12. Mijn konijn eet heel slecht hooi, nu heb ik zo af en toe knaagdier gras uit de dierenwinkel en laat ik die thuis groeien. Dit eet mevrouw wel op. Zou ik dit als vervanging voor hooi kunnen geven?

    En zo ja, zou ik dan ook gewoon gras zaadjes kunnen kopen, en die binnen kunnen zaaien zodat ze dit wel eet? (zijn binnen konijnen, maar dan kan ik in hun hokje een klein grasveldje maken.

  13. Da gebeld, ze kennen Suzie en haar darm probleempjes al, dus de dierenarts vond het niet acuut. Ze is gewoon nog levendig, eet maar al te graag is alleen vies en kleine keutels. Voor haar doen niet veel diarree. Na het weekend heb ik nog een telefonische afspraak om te kijken hoe het gaat en anders mag ik gelijk langskomen. Nu vooral Suzie schoonhouden en opletten op haar gedrag.

    Fibafirst ga ik gelijk proberen! Ik denk namelijk dat het echt aan het hooi ligt, dus als dit al een beetje zou kunnen helpen.

  14. Even dit oude topic weer omhoog halen omdat de problemen nog steeds niet opgelost zijn.

    Met wouter gaat het goed, hij valt niet af en komt ook niet aan. Hij krijgt nu zoveel hooi als hij zelf wil. Heb nu een grote ruif en een hooibal opgehangen en als ik een middag weg ben red hij het ermee.

    Alleen met Suzie gaat het wat minder. Suzie valt echt af! Ze begint erg mager te worden en haar ontlasting is slecht. Suzie is altijd al een darm konijntje geweest en de groente mag niet te koud zijn, ik kan niet zomaar overstappen op andere groente anders is ze aan de diarree. Suzie eet zoals altijd haar SS en groente maar al te graag op. Soms voer ik haar met SS bij.

    Sinds twee weken gaat t best slecht met Suzie, haar keutels worden steeds kleiner (en dan ook echt heel klein), haar kontje is echt vies en bruinig, een paar dagen leek het zelfs alsof ze niet meer zindelijk was. Alweer een blaasontsteking dacht ik, maar dit is het niet,waarschijnlijk gewone diarree die ze waarschijnlijk krijgt door teveel SS en te weinig hooi.

    Ondertussen staat het huis vol met allemaal verschillend hooi om te kijken of Suzie dit eet, maar echt niks gaat er meer in, of Wouter heeft het al op voordat Suzie de kans krijgt. Haar hooi bijvoeren waar Wouter niet bij is werkt niet, ze neemt het niet aan.

    Hoe kan ik suzie helpen, ik wil niet dat Suzie door haar moeilijke ontlasting nu toch weer blaasontsteking of urinebrand gaat krijgen, want het begint er langzaam wel op te lijken.

  15. okeej bedankt voor de reacties.

    De konijnen zijn volgroeid je, ze zijn namelijk 4 jaar oud.

    Dus het is normaal als Wouter per dag 3 tot 4 ruiven hooi leeg eet? Als het goed is mag hij dat natuurlijk :)

    En wanneer Suzie nog wat afvalt zal ik haar wat extra bijvoeren. Stiekem doe ik dat al een beetje met de groente om haar steeds het grootste stuk te geven.

    Blij om te horen dat Wouter dus een gezond konijn is, kan Suzie nog wat van leren....

  16. beide konijnen hebben (ongeveer) dezelfde bouw. Nu is Wouter alleen iets atletischer gebouwd.

    Suzie weegt 2,2 kg. Wouter red de 2 kilo net niet.

    Wormen? Ik heb niks gezien in de ontlasting maar zal het in de gaten houden.

    Ik wil ze best meer eten geven, maar per konijn krijgen ze per dag 30 gram SS, wordt het dan niet teveel?

  17. Sinds een paar weken heb ik er een nieuw konijn bij.

    Het valt mij op dat hij echt heel veel eet en hier ook erg obsessief in is.

    Mijn andere konijn is/was ook een obsessieve eter en ik vraag me af wat ik verkeerd doe.

    Ze krijgen beide 60 gram SS per dag,

    Onbeperkt hooi en water

    's avonds groente (weeg ik niet)

    Mijn nieuwe konijn (Wouter) eet de hele dag door, ik moet twee keer per dag het hooi bijvullen, wanneer het hooi even op is eet hij het stro op. De SS en alle groente is na 5 minuten op. Wanneer hij los loopt probeer hij of in de koelkast in te breken of blijft hij graven bij de voorraad hooi. Wouter eet eigenlijk de hele dag door en is hier ook constant naar opzoek. Hij is niet dik, meer een beetje te dun.

    Mijn andere konijn (Suzie) valt sinds Wouter er is snel af. Ze krijgt minder te eten omdat Wouter veel eet. Ze eet geen hooi (alleen kruiden hooi) De groente en SS gaan er graag bij haar in, maar samen eten ze dit super snel op.

    Beide konijnen drinken erg veel. De ontlasting is goed.

    Moet ik Wouter iets anders geven waardoor hij minder honger heeft? Is er iets met zijn stofwisseling aan de hand? Of weten jullie waar dit vandaan komt?

  18. groente twee keer per dag ga ik eens proberen :)

    Suzie eet alleen kruiden hooi en dit krijgt ze dus ook onbeperkt, ze is 4 jaar oud krijg altijd op dezelfde plek eten (heeft dat ook invloed dan?) Ze heeft knaag spullen, maar na twee keer knagen doet ze er bijna niks meer mee. Ze knaagt heel weinig vind ik, het is meer een likker.

    Een maatje heeft ze op dit moment helaas niet meer, deze komt nadat ze nu ongeveer een jaar alleen heeft gezeten volgende week :)

    Sinds dat haar vorige maatje overleden is, vertoont Suzie gewone eenzame konijnen gedrag, door omstandigheden kon er toen nog geen konijntje bij voor haar. Maar dit eetgedrag is iets wat echt opeens op is komen zetten.

    Gisteren kreeg ze toevallig iets meer snoepjes dan normaal en was toen ook niet meer knorrig naar haar eten toe, misschien dat ze suikers mist kan dit?

  19. Mijn konijn Suzie is sinds ik haar eet patroon verandert heb vanwege gevoelige darmen erg gefixeerd op eten.

    Nu wordt dit alleen steeds erger. In het begin knorde ze alleen als ze eten kreeg, nu bijt ze. Wanneer ze 's avonds haar groente krijgt jat ze dit uit de koelkast of grist het knorrend uit je handen. Wanneer mevrouw niet krijgt wat ze wil bijt ze je. Van de week heeft ze (na jaren) de katten brokken ontdekt en eet deze ook op. Gisteren beet ze zelfs de kat omdat de kat zijn eigen eten wilde opeten. Voor de rest scharrelt ze het hele huis rond opzoek naar eten en eet dan ook echt alles wat maar eetbaar lijkt.

    Voor de rest is Suzie nog steeds erg lief, vrolijk en aanhankelijk.

    Heeft Suzie honger? Moet ik iets veranderen in het eetpartoon of is er iets anders met haar aan de hand?

    Suzie krijgt per dag 30 gram SS, onbeperkt hooi en water en 's avonds wat groente.

  20. Vandaag naar de dierenarts geweest. Een blaasontsteking. Heb nu antibiotica wat ik 2 keer daags moet geven gedurende een week, vandaag beginnen.

    Nu zit ik met het probleem dat ik zaterdag weg ga voor een belangrijke meeting en maandag terug kom. Ik kan haar dus zaterdag maar 1 keer geven en maandag ook. Voor zondag zou ik eventueel iemand kunnen regelen die haar 1 keer antibiotica toedient, maar kan dit wel aangezien dit twee keer daags moet? Of moet ik dan dinsdag pas beginnen met de antibiotica?

    Hebben jullie hier ervaring mee en tips voor mij?

  21. Vandaag Suzie weer noodgedwongen even van onderen gecontroleerd. Was nog steeds erg nat en het lijkt wat ontstoken te zijn. Heb de meeste natte vieze haartjes maar weggeknipt. Maandag gelijk naar de dierenarts. Het ziet er niet heel ernstig uit, maar wel iets wat onprettig voor haar moet zijn.

    het is heel raar, maar als ik suzie bijvoorbeeld over laat gaan op bospeen of andere groenten gaat ze juist meer aan de diarree dan wanneer ze witlof eet, daarbij vindt ze witlof toch echt het lekkerste. bloemkool gaat dan wel weer goed, maar kool geef ik altijd in kleine maten gezien eventuele gas.

    Vandaag heeft ze niks laten lopen, ze was wat lusteloos en dronk echt onwijs veel wat ze de laatste dagen blijft doen.

    E cuniculli gaat verder dan alleen blaas problemen toch? Voor zover ik zie heeft Suzie geen verdere symptomen. Hoop gewoon op iets onschuldigs...

  22. Mijn konijn Suzie van 4,5 jaar oud komt uit een zeer zwak nest van 6 kleine. Van het toenmalige baasje hoorde ik dat alle konijnen binnen een jaar overleden waren. Gelukkig mijn Suzie niet.

    Suzie is wel altijd al een gevoelig konijntje geweest en heeft al de nodige dierenarts bezoeken gehad.

    Haar darmen zijn altijd een zorg geweest maar de laatste tijd vraag ik me af of er nu niet iets ernstigers aan de hand is dan gewoon zwakke darmen.

    Suzie krijg per dag 30 gram SS

    onbeperkt hooi en water

    en 5 blaadjes witlof dat een half uur uit de koelkast is geweest.

    Meestal gaat dit goed, behalve als ik maar iets kleins verander zit ze aan de diarree.

    De afgelopen weken zit ze vaker aan de diarree terwijl ik niks verander in haar eetpatroon. Ook vind ik her en der plasjes op de grond. Het lijkt alsof ze haar plas gewoon laat lopen, daarbij ruikt deze urine erg sterk, is wat dikker dan normaal en stinkt Suzie ook.

    Ze houdt zichzelf minder goed schoon dan voorheen, maar voor de rest merk ik geen gedragsveranderingen, ze eet en drinkt gewoon goed. Moet ik hiermee naar de dierenarts? Of weten jullie wat ik er aan zou kunnen doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .