Ga naar inhoud

Toontje24

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Toontje24

  1. Hallo allemaal!

    Sinds 6 weken heb ik een heel lief teddy dwerg konijntje! Van tevoren heb ik het een en ander gelezen over dit ras en de verzorging van de vacht. Nu kwam er meermaals voorbij dat dit ras 1 (a 2) keer in de week een borstelbeurt nodig heeft om vervilting van de vacht te voorkomen.

    In praktijk blijkt dat ik hem eigenlijk elke dag wel moet borstelen, omdat er elke dag wel wat kleine klitjes in zijn haar zitten. Dit doe ik overigens met alle liefde!

    Maar wat houdt vervilting nou precies in? Hoe ziet het eruit?

    Er zijn ook plekken waar ik niet zo goed bij kan komen. Zo heeft hij onder zijn staartje de nodige klitten gehad. We hebben dit aantal wel kunnen verminderen door weg te knippen (het waren echt grote klitten tot op de huid) en uit te kammen, maar het blijft lastig... Zou zo'n plek voor vervilting van de hele vacht kunnen zorgen??

    Het viel mij ook op dat sommige volwassen teddys die toch een goede verzorging krijgen, een hele ruwe vacht hebben... Krijgen teddys dit altijd naarmate ze ouder worden of ligt dit dan toch aan de verzorging?

    Nou, een aantal vragen in totaal! Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

    Groetjes!

  2. Ik stond er eigenlijk niet bij stil hoe eenzaam het voor een konijntje is om alleen te zijn. Als ik thuis ben, krijgt hij veel aandacht, maar ik ben natuurlijk niet altijd thuis...

    En ik heb ook wel eens gehoord dat konijntjes elkaar niet tollereren en elkaar het hok uitvechten... Dat risico wilde ik liever niet lopen, dus vandaar... Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren, maar de gedachte dat hij vereenzaamd vind ik ondraaglijk!

  3. OK, ik ben overtuigd! Ik laat em sowieso castreren. Hij is nu 3 maanden oud... Wanneer zou de operatie kunnen plaatsvinden?

    Jullie reacties over een vriendinnetje voor Bobbie hebben me ook echt aan het denken gezet... Ik denk dat zodra Bobbie niet meer vruchtbaar is, we er een vriendinnetje voor hem bijnemen! Het enige is dat we nu een hok van 100 cm bij 55 cm hebben en we kunnen echt geen groter hok kwijt... Is dit niet te klein voor 2 konijnen?

  4. Hallo allemaal!

    We hebben nu sinds een week of 6 een heel lief konijntje, Bobbie genaamd. Hij is nu zo'n 3 maanden oud.

    Ik vraag me al een tijdje af of ik hem zal laten castreren, ookal zal er geen ander konijntje bijkomen. Ik neig er sterk naar om het wel te doen, omdat ik denk dat door de veranderende hormoonhuishouding na de castratie het een stuk rustiger zal zijn voor Bobbie zonder al die hormonen waar hij tóch niks mee kan. Ook heb ik gehoord dat zodra mannetjes vruchtbaar zijn, ze nogal opstandig gedrag kunnen gaan vertonen en kunnen gaan sproeien etc. Mijn vriend denkt hier anders over en vindt het zielig om hem te laten castreren.

    Hoe denken jullie hierover?? Wat zijn de voor en nadelen van castratie? Wat zouden jullie in mijn geval doen en waarom??

    Alvast bedankt!

    Groetjes!

  5. Hallo allemaal!

    Ik heb sinds afgelopen zondag (nu 2 dagen geleden) een héél lief konijntje van 2 maandjes oud. Het is een Teddy Dwerg rammetje.

    De eerste dag was hij heel stil en zat in een hoekje van de kooi... Na een nachtje slapen was hij helemaal losgekomen en nu hups hij lekker door de kamer! Hij drinkt goed en eet veel hooi... alleen eet hij helemaal geen biks! Ik heb de biks die hij op zijn oude adres kreeg gemengd met biks van Hopefarm (supertrio).

    Wat kan ik hier aan doen? Of is dit een normaal verschijnsel en zal hij over een paar daagjes gewoon gaan eten? We denken er al over om zijn hooi even niet aan te vullen, zodat hij dan hopelijk vanzelf aan zijn biks gaat beginnen, maar dat is ook wel zielig natuurlijk!

    Hopelijk kunnen jullie mij helpen! :)

    Oja, hij poept ook echt onwijs veel!! Is dit normaal??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .