Ga naar inhoud

Hilke

Members
  • Items

    1.382
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hilke

  1. Het is idd niet zo mooi mystique;) Heb er vandaag weer 4 geknipt, erg jammer! haha. Maar 2 weekjes later hebben ze weer een egale vacht en valt het weer reuze mee. Maar moet toch zeggen, als je het heel mooi egaal knipt vind ik het nog wel meevallen. Misschien ben ik het gewoon gewend ;)

    En de enige manier om te leren is om het zelf te doen. Als je niet zomaar bij iemand langs kan is de angora site superhandig en dan doe je het lekker zelf. En wat maakt het uit dat je het uiterlijk verpest, als het konijn zich daarna veel beter voelt? Lijkt mij belangrijker.

    De keer daarna zal het alweer stukken beter gaan.

  2. Het is een teddy met lang die daar last van heeft, dan is het toch niet vreemd dat je dat even bijknipt?

    En je verpest je konijn hier niet mee, alleen misschien zijn kapsel.

    Maar mocht het de eerste keer wat minder mooi zijn, dan leer je daar weer van voor de 2e keer.

    Er staat ook een link bij van een site met de meest duidelijke info dus ik snap het probleem hier niet?

  3. Hmm, een tondeuse lijkt me alles behalve makkelijk bij de geslachtsdelen door al die flapjes! haha. Maar ik ben de schaar gewoon gewend en vind dat makkelijk dus zal wel persoonlijk zijn?

    Ik heb ooit een angora met vervilte vacht geknipt, makkelijk is het niet nee, maar als je je schaar evenwijdig tegen de huid aanzet kan je er eigenlijk nooit in knippen en knip je het vilt er zo in een plak af. In okseltjes en op de buik is dat natuurlijk wel even uitkijken ivm de huidplooien en tepels.

    Maar denk dat het een kwestie is van uitproberen en kijken wat jij het fijnst vind mocht het je ooit overkomen!

  4. Scheren mag idd, maar heb je een speciaal apparaat voor nodig ivm de fijne haren en dat is vrij duur!

    Als je vaak knipt (ervaring) krijg je het ook gelijkmatig en na 2 wkn zie je er niets meer van! Zelf denk ik dat ik knippen veiliger vind dan scheren en ken eigenlijk (nog) geen een fokker die scheert.

    Hier een citaat van de site van de angoravereniging over scheren:

    SCHEREN kan alleen met een voor angora’s geschikte machine en een speciale angorakop (3 mm). Het lijkt makkelijker dan knippen, maar bijna niemand binnen onze vereniging scheert, terwijl velen zo’n apparaat in huis hebben. Wilt U gaan scheren, laat U dan goed voorlichten door één van onze ervaren leden.

    Ook met de machine kunnen ernstige verwondingen toegebracht worden en men moet het vel goed strak houden. Er zijn konijnen geweest die zich letterlijk doodschrokken door het geluid van de motor. Tijdens een hittegolf kan het ( dure! ) scheerapparaat ideaal zijn.

  5. Dat zou best kunnen dat je mijn konijnen heb gezien, een konijn daarvan (de gele) is dus verhuisd, de ander zit hier binnen en dat is mijn kneusje. Zielig beestje heeft altijd wat en is een beetje gek in dr kop.

    En 2 voedsters die ik hier nooit heb opgezet die zitten buiten, hele mooie beesten!

    Dat je de snorharen hebt weggeknipt is niet zo'n ramp hoor, zit er snel weer aan. Soms kun je er gewoon niet omheen.

    Tja dat stukje is altijd lastig. Als je hem op zijn rug legt en de oren goed klemt dan moet dat opzich kunnen, dan kun je heel voorzichtig steeds een pootje strekken en er langs knippen. Het heeft allemaal oefening nodig!

    Leg hem geregeld op zijn rug op je schoot, dan went hij hier goed aan en wordt het ook steeds makkelijker.

  6. Hey,

    Mijn ram is idd verhuisd naar een leuk plekje!

    Moet zeggen dat ik zelf altijd met een scherpe kappersschaar knip, gaat lekker snel. Misschien handig voor als je de smaak goed te pakken hebt ; ) mocht je toch perongelijk in zijn huid knippen kan je het even deppen met betadine.

    Ik heb zelf 3 flinke angora dames van 4 kilo, grote knuffels zijn het.

  7. Hoe we het met angora's doen is konijntje op zijn rug leggen op je benen, en dan oren voorzichtig tussen je knieen klemmen. Zo kan hij geen kant uit. Of op zijn rug op je arm leggen, en dan kopje bij je elleboog ong.

    Staat ook wel op de site die ik gaf! Met foto's enz, heel nuttig!

    Ik zag trouwens dat jij degene was die mijn gele angora zo leuk vond, grappig dat je nu alsnog iets langharigs hebt gevonden!

  8. Kan je er niet bovenop gaan zitten als vasthouden zo moeilijk is? natuurlijk niet met je volle gewicht he ; )

    Maar dat je op je knien zit, reusje ertussen, goed vastklemmen. en dan kan je met een hand haar kop vastpakken en met de ander spuiten.

    Lijkt mij dat als je dan flink doorpakt en laat merken dat jij de baas bent ze geen kant uit kan.

    Weet niet of het gaat lukken met die buik, maar misschien je vriend?

  9. Hier snuffelen ze aan banaan, nemen een minuscuul hapje gaan dan zitten smakken. Kijken me boos aan, stampen heel hard en gaan dan in een hoekje zitten mokken.

    Ze vinden het echt heel vies! haha

    En dan kom je bij de dierenarts voor een antibioticakuurtje en zeggen ze, jaa aan de antibiotica zit een smaakje zo vinden ze het namelijk erg lekker!! Ik oh wat goed, welk smaakje dan? Banaan!

  10. Ik vroeg wel, vanwaar deze kosten? Want had nog speciaal aan de telefoon gevraagd hoe en wat. Maar verder geen namen genoemd ofzo.

    Maar de assistende die er was tijdens consult, een hele aardige, die was vandaag pas weer begonnen en kon er natuurlijk ook niet zoveel mee. Snap ik ook wel! Maar was wel even een tegenvaller.

    Kreeg wel een leuk konijnenpakket mee en een kittenpakket dus dat maakte wel wat goed ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .