Ga naar inhoud

Quin

Members
  • Items

    773
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Quin

  1. Ik zou inderdaad ook meer SS gaan geven en dat langzaam opbouwen. Als hij dat nou niet trekt... (ik heb hier ook een dame die stopt met eten als het genoeg is terwijl Ebbe gewoon door eet tot het op is en erg geen kruimeltje meer te vinden is) Dan zou je peterselie kunnen proberen. Het schijnt dat het de eetlust opwekt.. Misschien werkt het.. Succes ermee in ieder geval!

  2. Wat grappig dat zoveel konijnen niets van paprika en tomaat moeten hebben. Dat gaat hier als eerste op! Vooral Ebbe is dol op paprika, die vreet het zo voor Gos' neus weg!

    Maar hier ook wederom (excuses) geen courgette! Daar rennen ze letterlijk voor weg. Verder eten ze geen 'normaal' hooi. Madame en meneer willen alleen kruidenhooi.. Banaan is ook beslist geen favoriet en andijvie gaat er ook bij geen van beide in (zo moeder, zo zoon)

  3. Uiteraard hebben ze hier ook onbeperkt water en kruidenhooi.. En wilgenhout, ook altijd handig voor het knaagplezier... Verder:

    Tussen 08.00 - 10.00

    75 gram SS

    Tussen 17.00 - 19.00

    75 gram SS

    Tussen 21.00 - 22.00

    1 kilo groente (van alles en nog wat)

    Tussen 24.00 - 01.00

    75 gram SS

    Tussendoor krijgen ze wel eens een snoepie of een korstje brood of een stukje fruit.

  4. Hier krijgen ze dagelijks:

    - een stronk witlof

    - eenderde komkommer

    - een stengel bleekselderij

    - een halve paprika (groen, geel of rood)

    - zes radijsjes

    - blad ijsbergsla

    - handje rucola

    - brocolli

    - peterseli

    - basilicum

    - munt

    - magikruid

    quin-albums-gos-and-ebbe-picture28671-cimg8933.jpg

    Gos' favoriet is brocolli en Ebbe is helemaal verzot op paprika.. Zodra ze de groente krijgen voorgeschoteld begint 'ie gelijk aan de paprika.. (Heel schattig als je dat neusje over de schotel ziet gaan en stopt bij de paprika, hihi).. Beide vinden ze de kruiden heeeel lekker maar daar geef ik niet zoveel van aangezien ik niet sterk ben in het houden van plantjes en het anders binnen no-time gedaan is met de groei ervan..

  5. Ik was heel zenuwachtig toen mijn manneke geholpen werd. Heeelemaal nergens voor nodig! Hij was een beetje suf toen ik 'm op ging halen maar het ging al heel snel goed met hem.. Na een uurtje thuis te zijn zat hij al lekker hooi te eten dus dat ging allemaal heel fijntjes.. Stukjes witlof gingen er ook al vrij snel in.. De biks duurde wat langer maar omdat hij al hooi at maakte ik me daar niet zo heel veel zorgen over..

    Ik had als bodembedekking een dierenkleedje en in het toilet stukken krant. Verder had ik ook een kussentje in het hok liggen en daar maakte hij dankbaar gebruik van.! Dus misschien ook wel lekker voor m?

    Verder inderdaad goed verwennen! Succes ermee! :)

  6. Ebbe heeft ook een tijdje roos gehad. Het is een infectie waar niks aan te doen is, het hersteld zichzelf. Ebbe heeft het 4 à 5 weken gehad en ik heb die tijd zijn vacht met rust gelaten. De infectie is overdraagbaar op andere huisdieren en op mensen (!!) in de vorm van ringworm. De mensen die vaak bij het konijntje zijn en hem verzorgen zijn niet erg vatbaar. "Vreemden" echter wel. En dat is hier gebleken, destijds moest mijn moeder 4 dagen voor m'n konijnen zorgen en.... jawel hoor, ringworm!

    Wij wisten ook niet dat het overdraagbaar was op mensen, dat kwam later een keer ter sprake bij de DA.. Want het enige wat de DA vroeg toen ik met Ebbe z'n roosprobleem kwam was of ik andere huisdieren had en of ik alleen woonde en dus alleen de konijnen verzorgde.. Ik heb geen andere huisdieren en woonde destijds alleen dus hij heeft het niet over verdere consequenties gehad omdat het simpelweg niet van toepassing was..

  7. Als de SS écht heel goed afgesloten is denk ik dat het nog wel goed is.. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

    Wat het hooi betreft.. Persoonlijk zou ik het niet doen maar het ligt er ook een beetje aan waar het hooi gelegen heeft? Als het een tijd in een vochtige schuur heeft gelegen zou ik het echt niet doen. En ligt er ook aan of het op de grond heeft gelegen of ergens bovenop..

    Beetje vage reactie van mij ;) er zal vast wel iemand met een concreter antwoord komen..

    Enne leuk dat er een nieuw konijntje komt:D

  8. Haha! Lekker smakkelijk zo'n mostak dan ;)

    Is goed, zal morgen mezelf gaan vermaken met het schrobben van takken.. Haha! En kan ik ze in de vriezer leggen voor 'langere houdbaarheid'? Zoals de wilgentakjes uit de dw? Of is dat af te raden?

  9. M'n vader heeft gisteren een hoop perenboomtakken uit m'n oma's tuin meegebracht. Haaartstikke goed natuurlijk maar op de takken zit zo'n verweerd groen laagje.. (Sorry maar ik weet echt niet wat het is en hoe ik het anders moet omschrijven). Moet dit er af? En zo ja, hoe?

    Er zitten zowel hele jonge als oude takken bij. Maakt dit uit? En de bladeren zitten er ook nog aan, mogen ze die hebben?

    Alvast bedankt voor respons! :)

  10. Wat Hilke heeft gedaan heb ik ook gedaan, en werkt perfect! Na Gos d'r castratie moest ze pijnstilling hebben, ik heb toen een kwakje wortelpap op een blaadje witlof gedaan en op dat kwakje de pijnstilling gespoten. Ze likte het drapje er gulzig af en het blaadje witlof ging er daarna ook goed in. Echt een aanrader dus :)

  11. Het is inderdaad een optie om maar drie soorten te geven en dat af te wisselen.. Maar zoals Flitzer al zegt heeft iedere groente een andere samenstelling, zo weet ik zeker dat ze van alles wat binnen krijgen. Als ik bijvoorbeeld vier groentes schrap, moet ik van de overige drie de hoeveelheid verdubbelen voor die dag.. Hmmm.. ja hoe moet ik dat nu het beste uitleggen..

    Haha ik kan het echt niet onder woorden brengen maar ze hebben nu iedere dag een gebalanceerde groenteschotel en op deze manier weet ik dat ze van alles wat binnen krijgen... Van de relatief-veel-suikerhoudende-wortel tot de calorie-arme-witlof..

    Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven hoor, haha! Ik snap inderdaad dat er veel mensen zijn die iedere dag afwisselen maar ik doe het liever op deze manier, laten we het daar maar op houden ;).. Van alles wat in kleinere hoeveelheden :)

  12. Andijvie en brocolli! Oké! Ik zal het de volgende keer ook in de winkelwagen gooien :D

    Op de markt is het zeker goedkoper, vooral net eventjes voordat ze gaan inpakken.. Maar het probleem is dat het bij ons op dinsdag markt is en dan ben ik haast nooit beschikbaar.. Dus dat gaat helaas niet..

    Rucola heb ik eens een keertje gekocht alleen halen ze daar eerlijk waar hun neus voor op! ;)

  13. Ik geef Gos (4,5 kilo) en Ebbe (6,5 kilo) naast hun kruidenhooi en biks ook dagelijks groente joh!.. ;)

    Nu is het zo dat ze al een hele tijd lang dezelfde maaltijd krijgen voorgeschoteld.. Misschien hebben jullie wat ideetjes voor variatie in de brouwerij..

    Ze krijgen iedere dag:

    • Een goed handje vol spinaziebladeren
    • Een stronk witlof
    • Een halve komkommer
    • Een lange stengel bleekselderij
    • Twee tomaten
    • Een halve paprika (rood, geel of groen)
    • Een halve winterpeen

    Tja, dat krijgen ze dus iedere dag, 7 dagen in de week.. En al een tijd lang.. Echt innovatief is het dus niet.. Af en toe voor de afwisseling doe ik een blaadje sla door of wat radijsjes maar daar houdt het dan ook wel mee op.

    Wie weet iets om toe te voegen aan deze groente schotel? Randvoorwaarden: het moet in de supermarkt te verkrijgen zijn en niet snel blurp worden..

    Ik koop hun groentes altijd bij de Liddl of de Aldi.. Dit omdat het betaalbaar is en omdat ik niet zo'n restjes-zijn-voor-de-konijnen-persoon ben.. Ze hebben dus wel hun eigen groentes en tot op zekere hoogte ook verse groentes.. Maar in de winkel ligt m'n inspiratie toch wel een beetje braak.. Ik weet dat ze koolsoorten niet te veel en te vaak mogen hebben.. Maar wat mag wel dagelijks?

    Ik heb basilicumplantjes en peterselieplantjes.. Die houden hier als enige stand.. Maar die blaadjes/takjes ervan geef ik als tussendoortjes.

    Alvast bedankt voor de tips!

  14. Ik zou inderdaad even goed het flesje controleren.. Mocht er niets mis mee zijn is het vreemd.. Gos besloot hier ook van de een op de andere dag niet meer uit de fles te drinken.. Achja, dan maar een bakje ;) Vond het ook raar, ineens uit het niets was de fles niet meer goed genoeg :P

  15. Weet een van jullie misschien of THE ook van die treat/fruit holders verkopen?

    Ze verkopen er wel die houtjes voor maar die spies kan ik nergens vinden..

    CA2731_1_zoom.jpg

    CA1199_1_zoom.jpg

    Bij pet-supermarket hebben ze 'm dus wel alleen ik kan daar verder niet slagen.. Om nou te gaan bestellen voor twee luttele spiesjes vind ik ook weer overdreven ;) Of hebben jullie ze misschien ergens in een dierenwinkel gezien ofzo? Ik kan ze echt nergens vinden..

  16. Ik heb ook wel eens chinese kool gegeven, twee bladeren per dag met de andere groentes erbij.. Maareee ze moesten er niets van hebben.. paar hapjes er uit iedere dag maar opeten deden ze echt niet.. ;)

    Ze krijgen het dus ook niet meer maar ik geloof ook dat (zolang je de andere groentes erbij geeft) het niet veel problemen kan veroorzaken.. Zolang je niet al te veel geeft zal het echt niet schaden:) hoop dat ze het lekker vinden:love:

  17. Ik hoefde niet op controle zolang er niets vreemds aan te zien was.. Hij had geen hechtingen gebruikt maar weefsellijm (geloof ik dat het heet).. Ik ben vanmiddag even naar het spreekuur geweest, gewoon voor de zekerheid (beter een bezoek te veel dan te weinig zeg ik altijd maar).. Al was Gos het daar niet mee eens, ze vertikte het eerst om dat enge kooitje in te gaan.. Het was hartstikke druk bij de DA.. Veel hondjes maar geen één blafje.. Wel een hoop lawaai door het gestamp van mijn dame, mevrouwtje was het er overduidelijk niet mee eens dat ik haar wéér naar die enge man moest brengen ;)

    De wond zag er prima uit en ik kon haar met een gerust hart naar buiten doen, dus ze zitten sinds vanmiddag weer lekker in hun vertrouwde omgeving :) Tot grote vreugde van beide! Waauw zoveel binkies achter elkaar heb ik nog nooit gezien, toch leuk dat ze écht blij zijn met hun verblijf haha!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .