Ga naar inhoud

Tommie en Totje

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tommie en Totje

  1. Bedankt voor de informatie en tips. We doen ze altijd 's avonds binnen ivm eventuele marters e.d., maar misschien is het verstandig om ze de komende dagen meer ruimte te laten houden c.q. hun leefruimte opsplitsen, dat ze niet meer bij elkaar kunnen maar elkaar nog wel kunnen zien/ ruiken (dan moeten we nog wel even iets verzinnen dat als binnenhok kan dienen, maar dat is dan even niet anders). Ik ga hier thuis overleggen over castratie van de konijnen. Bedankt in ieder geval.

     

  2. Bedankt voor je reactie. We hebben het castreren wel in overweging gehad, maar omdat het altijd goed ging, was het niet nodig. Ze leken matchende karakters te hebben. Qua leefruimte komt het volgens mij wel goed. Ze hebben overdag ongeveer 10m2 leefruimte. 's Nachts gaan ze in het hok (ca 1,5 m2 vloeroppervlak). Komt het vaker voor dat het na 2,5 jaar alsnog misgaat tussen konijnen?

  3. Wij hebben nu ruim 2 jaar dwergkonijnen. 2 Rammetjes, Tommie en Totje. Ze zijn beide niet gecastreerd, omdat het eigenlijk vanaf het begin goed ging tussen hen. Een enkele keer hadden ze ruzie/ dominantiestrijdje/ hormonenkwestie maar dat was van korte duur en kwam elke keer goed. Als er zoiets was was het meestal Tommie die achter Totje aanging en dat Totje dan wegvluchtte. Maar zoals gezegd is dit een enkele keer voorgekomen en daarna zaten ze weer heerlijk gezamenlijk naast elkaar en elkaar schoon te maken, de beste vriendjes te zijn.

     

    Ze zijn inmiddels bijna 2,5 jaar maar de laatste paar dagen gaat het niet goed. Totje rent achter Tommie aan en Tommie vlucht (dus andersom dan voorhen). Als hij niet vlucht dan bijt Totje in Tommie zijn kont. Tommie is nu heel rustig, gaat steeds zo zitten dat Totje niet bij zijn kont kan en hij lijkt ook minder te eten. Het lijkt dus een wisseling van dominantie, maar hoever gaat dit? Moeten we dit afwachten/ zelf laten regelen, ze even uit elkaar halen of is het toch verstandig om ze te castreren (na 2,5 jaar)?

     

    Bij voorbaat dank voor jullie adviezen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .