Ga naar inhoud

respect

Members
  • Items

    362
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door respect

  1. Bij Pluisje is het nu ongeveer 1/2 jaar geleden, we waren er nog op tijd bij. Maar het kopje blijft waarschijnlijk altijd iets scheef staan. Konijntje past zich zelf aan de handicap aan.

    Veel succes en beterschap!!!

    Ik sluit me aan bij Dollie.

    Even over dat scheve hoofdje, bij mijn Deugniet heeft het bijna een jaar geduurd voordat haar hoofdje weer helemaal recht stond, ze keek eigenlijk steeds vragend zeg maar. Langzamerhand verdween dit, dus het kan wel beter worden. Hoeft niet maar kan wel:yes:

  2. Lastig probleem en ik hoop dat de tips die gegeven zijn het probleem oplost.

    Maar is het anders een idee wanneer je konijntje niet hersteld en een operatie de enige oplossing zou zijn om een betalingsregeling aan je DA te vragen? Dat je elke maand een bedrag aflost. Ik zou het op zijn minst bespreekbaar maken.

    Sterkte!

  3. Allereerst ben ik heel blij om te lezen dat Indy zich lekker voelt. Toch ben ik een beetje verward. Bij mijn vorige konijntje Boefie was ook op de foto zijn blaas helemaal wit ipv zwart en hij had last van blaasgruis. Mijn dierenarts gaf aan dat hij zeker gespoeld moest worden. Weet je echt zeker dat hij hier mee kan blijven lopen?

    Ik kan trouwens niet zeggen dat deze situatie hetzelfde is want Boefie had behoorlijk last van urinebrand dus moest er echt wat aangedaan worden maar toch, ik zeg het toch even. Dit verhaal brengt me een beetje in de war.

  4. Maar met een foto kreeg ik alleen bevestiging dat het gebroken was...meer niet zei ze. En ik heb pijnstillers gekregen ja. Hij mag niet springen, maar zodra ik even niet kijk, zit hij meteen op de bank.

    Sinds we hem dwangvoeren bijt hij mij steeds. Echt hard ook... Waarom doet hij dit?

    Het lijkt me toch wel een duidelijk verschil of iets gebroken is of verstuikt want de behandeling is dan toch anders of zie ik dit verkeerd?

    En dat hij bijt, ik denk gewoon dat hij het echt niet leuk vindt en misschien heeft hij ook nog wat pijn.

  5. Wat een snoepie!:love:

    Wat voor medicijnen krijgt ie? Pijnstillers? Of nog wat anders.

    Je kan toch ook een foto laten maken, dan zie je meteen of iets gebroken is. Ik heb er geen verstand van maar wanneer het gebroken zou zijn dan moet het toch gespalkt worden anders kan het verkeerd aangroeien (verbeter me wanneer ik dit verkeerd zie!)

    Ik snap niet zo goed dat er geen foto is gemaakt of is dit wel gedaan?

  6. Ik snap dat je dat zo bedoelde hoor, en het is ook heel fijn dat het gewoon even gezegt wordt. Ik bedoel, als ik logisch na denk kan ik me het wel bedenken, maar soms moet het ook even gezegt worden voor het écht tot je door dringt. En het is ook heel fijn om te weten dat je niet 'de enige' bent.

    Dat was mijn bedoeling, geruststelling en vertrouwen:angel:

  7. Ik verwacht ook niet anders dan dat dit nierproblemen zijn. Al dan niet veroorzaakt door EC. Ik heb Wilhelmina trouwens een (zeer uitgebreid :$) mailtje gestuurd, weken geleden al, maar niks terug gekregen.

    Wanneer je toch nog antwoord wil hebben zou ik toch nog even mailen, misschien hadden ze het op dat moment te druk. Ik heb zelf hele goede ervaring met de hulp die ze (helemaal voor niets) bieden en dat vindt ik toch wel heel apart.

    En natuurlijk weet ik dat je het allemaal weet, begrijp me niet verkeerd, ik wilde alleen een hart onder de riem steken omdat ik zelf hier ook moeite mee heb gehad dus je helemaal begrijp, begrijppie:mdr:

  8. Lieve Dollie, ik lees nu pas je hele verhaal over Indy (sorry)

    Ten 1e val ik wel in de ene verbazing in de andere wat betreft de reactie van verschillende da's. Kan me hier erg druk om maken maar dit terzijde.

    Even een paar vraagjes en opmerkingen:

    Heb je al een bloedtest laten doen?

    Hieruit kan je opmaken wat er met haar nieren aan de hand is. En eerlijk gezegd (ik ben geen expert maar heb wel ervaring met jouw probleem) denk ik zeker aan nierproblemen en dit kan natuurlijk door de EC veroorzaakt zijn.

    Dit hoeft geen blijvend probleem te zijn want vele konijntjes zijn door de juiste behandeling al goed genezen hiervan maar door een aantal maal een bloedtest te laten doen (dan bedoel ik nu en bv over een maand) kan je zien of haar nieren beter gaan functioneren.

    Dierenkliniek Wilhelminapark raadt bij EC minimaal 3 maanden panacur aan.

    Dit hebben ze mij ook aangeraden. Anders moet je hun even bellen of mailen. (nou ja....moet, moet.....niks moet!:$)

    1 van mijn konijntjes Boefie, heeft last gehad van blaaszand en kreeg hierdoor urinebrand, dit is bij Indy niet het geval want anders hadden ze dit volgens mij op de foto moeten zien.

    Deugniet had nierstenen en haar nieren werkte niet meer, achteraf gezien ben ik bang dat ze EC heeft gehad en mijn da dus ook niet goed naar mij heeft geluisterd.

    Deugniet is tot op haar laatste dagen (toen was het dus al te laat) heel erg vrolijk geweest, holde de hele dag achter me aan en dat soort dingen.

    Dan kom ik dus op jouw verhaal hoe vervelend jij jezelf voelt wanneer je weer met nieuwe vragen of juist dingen wil laten doen bij Indy om haar te behandelen bij je DA.

    Ik ken het gevoel van je vervelend en bezwaard voelen maar daar heb ik me nu helemaal over heen gezet! En waarom, jij als geen ander heeft gevoel bij jouw konijntje en jij wil er alles aan doen om haar beter te laten worden. Daar heb je een da bij nodig! De da doet niets gratis, je betaald voor zijn diensten en wil dus ook geholpen worden zoals jij dit wenst. Dit is wat ik mijzelf steeds vertel maar heb uiteindelijk dit ook aan mijn da verteld (op een iets andere manier) maar in ieder geval hem duidelijk gemaakt (en eigenlijk wist hij dit al) hoe ik erin sta wanneer er iets met mijn dieren is.

    Van hem verwacht ik expertise (hij heeft hier voor geleerd) en eerlijkheid maar ook inzet! Wanneer hij iets niet weet, wil ik ook dat hij contact opneemt met bv universiteit van Utrecht of Wilhelminapark om te overleggen want ik betaal tenslotte voor zijn expertise!!

    Ik hoop dat ik een beetje heb duidelijk kunnen maken met mijn verhaal dat je je absoluut nooit bezwaard moet voelen om dingen aan je da te vragen al doe je dit 10x op een dag en wanneer zij minachtend doen, dit ook bij ze meldt dat je dit niet op prijs stelt aangezien je veel van je dier houdt en dus met heel veel gevoelens zit en hier hebben zij ook rekening mee te houden en Respect voor te hebben!!

    Lieve schat, heel veel sterkte vandaag.

  9. Jah ik denk alleen dat ik ze dan nu maar weer weghaal, ik wist niet dat het zo slecht was... maar ik haal ze nu weg!!

    Bedankt!!

    Kijk, en daarom is het idd zo goed dat er af en toe even wat wordt herhaald! Sommige informatie kan niet vaak genoeg verteld worden, zeker wanneer je niet weet dat je er slecht aan doet en ook de dierenwinkel je nog eens verteld dat het wel goed is.

    Ik heb ook bij mijn dierenwinkel aangegeven dat ze dit niet moeten verkopen en zij gaven aan dat ze wel het advies gaven om het niet te geven maar dat mensen het uiteindelijk zelf moeten weten..........van zo'n antwoord wordt je toch misselijk!!

    Om de zoveel tijd maak ik er weer een melding van, net zolang totdat ze gek van me worden en het uit het assortiment halen!:duivel:

  10. @Desi, even uit nieuwsgierigheid, hoe wist jou da zo zeker dat ze 8 jaar is?

    Mij is verteld dat het heel moeilijk is vast te stellen hoe oud ze zijn wanneer ze volwassen zijn, vandaar mijn vraag.

    Ik heb konijnen uit de opvang en weet dus nooit precies de leeftijd.

    Mijn 1e konijntje is ongeveer 12 jaar geworden en ik heb er 1 gehad van 9 jaar.

    Die van 12 werd idd op een gegeven moment magerder maar was nog steeds heel vrolijk en alert.

    Persoonlijk denk ik nooit aan leeftijd wanneer ze iets mankeren, je kan er dan natuurlijk wel rekening mee houden maar iedereen hier in huis (zowel mens als dier) krijgt dezelfde behandeling wanneer ze ziek zijn en die moet optimaal zijn!

    Leeftijd speelt hierin geen rol, mijn schoonmoeder is bijna 90 en die wordt ook in een ziekenhuis opgenomen en helemaal onderzocht wat ze heeft wanneer ze wat mankeert, die geven we ook niet zomaar op omdat ze oud is! Dat geldt voor mijn dieren net zo.

    Maar ik krijg de indruk dat dit bij jou ook het geval is:yes:

  11. Kijk, en alleen al daarom moet niemand een konijntje uit de dierenwinkel halen!! Er zijn er zoveel die al zo'n slecht leven hebben gehad dat je die als 1e moet helpen!

    Super om te lezen hoe je Zazou en Pumbaa zo'n goed leven heb gegeven!!

    Ik wordt altijd zo blij van dit soort verhalen (behalve het feit natuurlijk dat ze eerst een K leven hebben gehad maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel:yes:)

  12. Natuurlijk kan het zijn dat ze 'op' aan het raken is maar zoals Femke al zegt, ik zou het niet zomaar hier op gooien.

    Voor dat oogje zou ik even naar de da gaan of ieder geval even bellen, ook heb ik begrepen dat een ontstoken/tranend oogje kan wijzen op een verminderde weerstand (verbeter me wanneer ik dit fout heb!) wat in kan houden dat ze nog wat anders onder de leden heeft.

    Ik zou wel je wormenkuur afmaken.

  13. Oh, eerlijk gezegd weet ik niet hoe oud ze is, ik heb haar uit de opvang en ze was achtergelaten in een huis dus niemand weet iets van haar achtergrond.

    Nu je het zegt, ik heb een konijntje gehad die 12 is geworden en zij werd op een gegeven moment ook "botterig" ondanks dat ze goed bleef eten.

    Dat is weliswaar het enige konijntje wat zo dun is geworden die oud was maar........

    Oke, dat zou dus de reden kunnen zijn.

    Ik hoop niet dat ze al te oud is, ik hoop nog heel lang van haar te mogen genieten.

    Dank jullie wel, ben nu al wat minder ongerust.

  14. Wormenkuurtje heeft ze gehad........tenminste....dan bedoel je toch panacur?

    Dit heb ik haar 2 weken gegeven.

    Ja, misschien maak ik me zorgen om niets hoor, maar ze is inderdaad hartstikke vrolijk en eet echt heel goed.

    Ik wilde het alleen even zeker weten maar dat begrijp jij als geen ander:mdr:.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .