Ga naar inhoud

setjuh

Members
  • Items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door setjuh

  1. Nou ik ben net bij de DA geweest en ze gaven aan dat het geen urinebrand is. Het is gewoon een beetje vies aan zn vacht maar het zit niet in z'n huid ofzo, en dat kan ik met water of switzall babyshampoo schoonmaken maar daarna wel goed droog fohnen zei ze.

    Ze had ook even in zijn bekje gekeken voor de zekerheid met zo een lampje om te kijken of ze iets kon vinden maar ze was kerngezond zeiden ze.....

    Hopen dat dat klopt maar ik ga het goed in de gaten houden!

  2. Hallo allemaal,

    Ik heb even een vraag. Mijn konijntje van nu iets ouder als 12 weken begint bij zijn geslacht bruine vlekken te krijgen. Nou eigenlijk worden zijn haren om zijn geslacht een beetje bruinig en heeeel soms is zijn staartje ook nat van zijn urine.

    Nu heb ik me natuurlijk ingelezen hier op BB en google wat het kan zijn en nou zag ik dat het blaasontsteking zou kunnen zijn of EC.

    EC lijkt me sterk want hij drinkt niet mega veel ofzo.

    Hij eet gewoon heel goed en is een vrolijk en spingerig beestje.

    Heeft iemand anders nog een idee?

    Vind het lastig om nu een foto te maken want ben alleen thuis, ook heb ik geen spuitje waar ik zijn plas mee kan opnemen.

    Ow en soms plast ze op een plekje en dan zie je een dunne natte straaltje lopen en dan weer een plasje, is dit normaal??

    Ik denk dat ik zowiezo vanmiddag even voor de zekerheid naar onze DA ga! Spreekuur is v.a. 1 uur....

  3. Hallo allemaal,

    Ik ben vandaag dus met Bo naar Cindy geweest om te kijken wat we voor mijn lieve Bo konden doen!

    Super lief van Cindy dat ze op haar vrije dag mij en Bo wilde ontmoeten.

    Bij Cindy aangekomen gingen we natuurlijk gelijk naar Bo d'r achterpoten kijken. Cindy zag eigenlijk al gelijk dat dit niet hetzelfde was als haar vroegere nijntje Seabert.

    Ze constateerde dat Bo iets gebroken heeft gehad en hierdoor niet "normaal" kan lopen maar dat Bo zo is gaan lopen uit "gewenning".

    Hierdoor is het nu dus wel dat Bo ligplekken onder zijn achterpoten kan krijgen en dit op den duur kan gaan bloeden.

    Tevens kwam Cindy erachter dat Bo geen HIJ is maar een ZIJ !! Dus ik heb een voedster i.p.v. een rammetje!

    Cindy gaf als advies dat als ik hier echt voor wil gaan, en alles eruit wil halen om voor Bo te gaan ongeacht dat er dan uiteindelijk blijkt dat ze een spuitje zou moeten krijgen. Dit natuurlijk ook voor mijn eigen gevoel dat ik er in ieder geval er alles aan heb gedaan om Bo te helpen!

    Cindy gaf aan dat ik het beste naar Wilhelmina park kon gaan en foto's laat maken om te kijken wat ze precies gebroken heeft en wat we het beste kunnen doen.

    Aangezien ik alles voor Bo wil doen om haar weer een beetje "normaal" te kunnen laten lopen heb ik gelijk Wilhelmina park gebeld om te kijken of we terecht konden.

    En zo goed als Wilhelmina park is konden we gelijk terecht!! Cindy was zo lief en natuurlijk ook uit nieuwsgierigheid om met mij mee te gaan!!

    Wij opweg met Bo naar Wilhelmina park en we konden gelijk terecht bij Evert-Jan de Boer. Wat een aardige man!!

    Hij constateerde eigenlijk heel toevallig ( dit betekend dus dat Cindy erg veel verstand heeft van konijnen, dat wisten we natuurlijk al ;) ) exact hetzelfde als Cindy!

    Operatie zou geen zin hebben en fysio ook niet. Ik moet zelf proberen om hem iedere keer te helpen om wat normaler op zijn achterpoot te staan en Cindy en Evert-Jan bedachten samen dat het misschien ook mogelijk is om zachte bal tussen zijn achterpoten te plaatsen en met iets vast te binden op zijn bovenlichaam zodat Bo zijn benen uit elkaar houdt.

    Dit ga ik natuurlijk vanaf morgen gelijk proberen!

    Tevens kwam Evert-Jan ook met hetzelfde conclusie dat Bo een voedster is i.p.v. een rammetje!

    Al met al gelukkig geen zware ingreep voor Bo en GELUKKIG hoef ik haar niet in te laten slapen en ga ik er met volle moed samen met mijn lieve Bo die vol levens lust zit en gelukkig niet al te gestresst is geraakt ( ik was meer gestresst als Bo!! ), er tegen aan!

    Ow en iets wat ik bijna vergeet maar wat ook een leuk is om te weten!

    Omdat ik helemaal uit Harderwijk kwam speciaal naar utrecht naar Wilhelmina park samen met Cindy hebben wij niet hoeven te betalen!

    Hoe geweldig is Evert-Jan???!! ;)

    Zowel Cindy als Evert-Jan super bedankt voor jullie hulp!!

  4. Ja hij heeft geen last. We proberen soms om zijn achterpoten aan te raken of recht te liggen om te kijken of hij een kik geeft van pijn maar dat is dus niet het geval.

    En hij plast gewoon goed, en rent ook gewoon, denk dat ie er nu mee weet "om" te gaan.

    Maar misschien dat BRC mij kan helpen zei ze dus ik wacht even om haar reactie om een keer naar haar toe te gaan zodat ze me hierbij kan helpen....

    Het is een super lief, vrolijk en geweldig konijntje en je merkt niet dat hij er last van heeft maar eerder wij omdat wij het "zielig" vinden als we 'm iedere keer zo zien rennen omdat het niet zo "hoort".

    Het enige waar hij moeite mee heeft is als die zich moet krabben met zijn achterpoten want het lijkt of hij zich niet kan steunen op 1 heup. Of op zijn kontje zitten en met z'n voorpoten omhoog kan die ook niet...

    Hij had dit al toen we m kochten, we hadden het thuis gelijk in de gaten.

    We mochten hem terug brengen naar de DW maar dat hebben we natuurlijk niet gedaan omdat we wel weten wat er anders met Bo was gebeurd en daarbij zijn "handicap" maakt hem zeker niet minder lief, misschien maakt het hem juist veel liever! Omdat we een apart konijntje hebben en iets meer aandacht aan hem moeten geven ;)

    Je merkt trouwens wel bij zijn ontlasting dat dat soms aan zijn kontje blijft hangen omdat zijn andere pootje er soms voor heeft liggen... Maar dat houd ik een paar keer per dag in de gaten....

  5. Ja ik vrees dat ik het zelfde denk.....en dat ik mogelijk dan ook de enigste ben die je kan helpen.

    Zie mijn seabert .

    Is het mogelijk dat je hier heen kunt komen met het konijntje voor verdere behandeling? Als er nog wat aan te doen is.

    Ik zou het heel fijn vinden als je me hiermee wilt helpen!

    Waar woon je dan precies?

    Ik kan alleen zien dat je in provincie Utrecht woont...

  6. Hallo iedereen,

    Ik heb een konijn van nu bijna 10 weken.

    Ik heb Bo bij een DW gekocht ( ik weet nu achteraf via BB dat dat heel onverstandig was ).

    Na 2 dagen dat ik mijn konijntje had ben ik naar de DA geweest om alles te laten checken.

    Het viel mij namelijk ook gelijk erg op dat hij met zijn achterlichaam heel scheef loopt.

    Nu zei de DA dat het komt doordat die bij de geboorte iets gebroken heeft gehad maar wel weer aangegroeid is maar dus niet goed ( dat konden ze aan zijn heup voelen ).

    Ze gaven aan dat als die zich kan redden , lopen, eten, poepen en drinken het voor nu geen probleem is maar ze wisten niet of die er over een paar jaar last ervan zou krijgen.

    Bo is heel erg actief, kan springen, rennen als een gek, lopen en hij eet goed, noem het maar op, daar is niks van te merken maar ik vind het zo zielig als ik hem iedere keer zo zie lopen dan denk ik "is hier niks aan te doen?".

    Hij loopt dus best scheef en sleept zijn achterpoten een beetje mee. Zijn achterpoten liggen ook vaak over elkaar heen en dan zo rechts onder zijn lichaampje vandaan...

    Hij kan ook niet op zijn kontje zitten en dan zo met z'n voorpoten omhoog zoals de meeste konijnen doen.

    Heel stom dat ik destijds niet an de DA heb gevraagd of er wat aan te doen is maar als ik hier op BB lees heeft een DA niet altijd heel veel verstand van konijntjes.

    Zelf heb ik een beetje gekeken op internet voor eventueel een dieren fysiotherapeut maar dan zegt mijn vriend gelijk "doe normaal weet je wel niet hoeveel dat kost" etc etc.

    Heeft hier iemand TOEVALLIG ervaring mee en kost het echt een vermogen om dit te doen?

    Dat kon ik namelijk niet op die websites vinden maar aan de andere kant heb ik zoiets van schijt aan hoeveel het kost want als het helpt wil ik het eigenlijk wel gewoon doen maar ik vroeg mij dus af of iemand hier ervaring mee heeft?

    I hope so!

    Alvast bedankt!

  7. Zoals jullie misschien weten had ik 2 konijntjes HELAAS bij een DW gekocht.

    1 ging er na 2 dagen door terwijl ik die dag ervoor naar een DA was geweest om alles te laten controleren enzo.

    De dag erna lag er 1 dus dood :( Ben natuurlijk naar de DW gegaan maar ook weer contact met mijn DA om te kijken wat het was zodat ik mijn andere nijntje hierop kon laten controleren.

    DA was zelf ook erg nieuwsgierig en wilde graag een gratis sectie laten doen en ik kreeg 's avonds een telefoontje dat mijn nijntje was overleden aan een longontsteking.....

    Ik deed het dus omdat ik wilde weten wat het was zodat ik mijn andere nijntje hierop wilde laten controleren...

  8. Mijn konijntje van 9 weken deed dit ook 1,5 dag achter elkaar steeds krabben enzo.

    Toen heb ik tegen mn vriend gezegd als die er vanavond nog er last van heeft dan ga ik na de DA maar gelukkig is het over ( is nu een week geleden )maar ik blijf er wel op letten.

    Binnenkort laat ik 'm inenten en dan ga ik gelijk vragen of ze voor de zekerheid even in zijn oortjes willen kijken, kan nooit kwaad ;)

  9. Ow ja ik heb het voor de zekerheid achter op de zak gelezen en het is idd voor konijntjes van 4 tot 20 weken ;)

    Ik had hem de eerst 2 weken ook de Care+ gegeven omdat de DW dat toen adviseerde en ik moet eerlijk zeggen dat ze toen hun bakje ook zo leeg hadden en dat dat met SS wel minder snel gaat maar dat maakt niet uit toch? Ik heb SS gekocht omdat dit op BB goed aangeschreven stond en omdat mijn DA dat ook had aangeraden...

  10. Ik geef ook SS junior aan mijn konijntje. Heb hier gelezen dat dat 1 van de beste is en daarbij kreeg ik dit ook als advies bij mijn DA!

    Maar een dwergkonijntje mag de SS junior gewoon altijd hebben toch? en niet maar tot 16 weken? of heb ik dat verkeerd begrepen?

    Heb juist net 3 van die 2KG zakken gekocht bij de intratuin haha!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .