Ga naar inhoud

Baisy

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Baisy

  1. Als je deze plantjes wilt voeren, zou ik niet de gewone zebragras kopen. Je weet namelijk niet of die niet is behandeld met insecticiden, kunstmest e.d. De "snuffelblad" die je koopt is nl gifvrij en biologisch geteeld. (Dat staat er op)

    Heb je nou, zoals ik, zelf die plant al tijden in huis en stek je hem geregeld dan zit er natuurlijk geen gif e.d. meer in (tenzij je het zelf hebt gebruikt voor je plantjes)

    Ze hadden idd meerdere soorten staan, ook de colligwoog (die zij weer anders hebben genoemd) Die heb ik al een paar jaar in gebruik vor mijn cavia's en konijnen. Zijn ze gek op en hij is gelukkig ook makkelijk te stekken.

  2. Of die rijsttruc ook werkt voor je aquarium? Als je heel hard kan schudden met je aquarium én hem dicht kan houden ;-) ;-) ;-) Niet echt een geschikt idee, lijkt mij ;-)

    Het schoonmaken van de konijnenfles lukt door de kracht van het schudden en de vorm van de rijstkorrels.

    Je kan het ook doen met een kettinkje. Beetje water erbij in de fles en schudden maar. (Vinger in het gat, zodat kettinkje /rijst er niet uit gaat.)

    werkt echt super::goed:

  3. Gras is gezond en natuurlijk voedsel voor konijnen. Maar... je moet het wel rustig opbouwen als ze het nog niet gewend zijn.

    Te vaak gebeurde het dat men na een lange winter zonder gras de konijnen op de eerste mooie voorjaarsdagen opeens op het gras liet lopen. Dan eten ze ineens te veel en ook nog eens het extra eiwitrijke gras. En dan kan je konijn gas krijgen. Mijn konijnen lopen ook in de winter wel op het gras en ik kan ze in het voorjaar dus ook gewoon op het gras laten. Net als in de natuur. Of het gras dan wat nat is of zo, maakt niet uit. Wel als je nat gras plukt en geeft. Het blijft dan soms even liggen en kan dan gaan gisten.

    Mijn cavia's wonen 's winters binnen en moeten daarom iets geleidelijker wennen aan het gras. Vaak geef ik het ze aan het eind van de winter alvast in hun binnenverblijf en zodra het 10 graden is gaan ze een tijdje naar buiten. Inmiddels maaien ze al weer hele dagen gras voor mij. Belangrijkste is dus als ze het niet gewend zijn: LANGZAAM opbouwen.

    Je kan ook zelf gras zaaien in een platte bak(ijsbak bijvoorbeeld). En dan geven las lekkere traktatie. Af laten maaien door de konijnen / cavia's en daarna weer laten aangroeien voor de volgende keer.

    Dat je konijn minder hooi eet als het gras eet is logisch, hooi is eigenlijk gewoon gedroogd gras.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .