Ga naar inhoud

stoffelmans

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door stoffelmans

  1. Wat rot om te horen. Veel moed nog - ik kan me perfect voorstellen hoe je je nu moet voelen.

    Troost je met de gedachte dat je gedaan hebt wat je kon - helaas kan je niet alles oplossen. Je hebt Joris denk ik een veel beter leven kunnen geven dan het overgrote deel van de tamme konijntjes (door hem z'n vrijheid te gunnen) ... put daar vooral moed uit.

    Groetjes,

    Stoffelmans

  2. Stoffelmans: Wat fijn dat jouw konijn er uiteindelijk toch weer bovenop is gekomen. Wat voor medicijnen kreeg jouw konijn?

    Mijn voedster heeft namelijk ook EC. Ze zit nou al 3 maanden aan de medicijnen maar echt helpen doet het helaas nog steeds niet.

    Het is al wel een tijdje geleden, maar als ik me goed herinner kreeg ze zowel Panacur als Enroxil, om zeker te zijn dat ze de juiste medicatie kreeg. Een binnenoorontsteking is achteraf niet uit te sluiten, maar de DA ging toch uit van E-Cuniculi. Ik weet niet meer exact of ze de Enroxil de hele periode heeft gekregen, maar de Panacur alleszins wel. Ook Metacam heb ik regelmatig gegeven, maar ook hier weet ik niet meer hoe lang en hoe veel exact. Dwangvoederen met Supreme Science Recovery (tip: gebruik een klein spuitje, en snij daar de tuit af, zodat je geen versmalling meer hebt en de vaste substantie niet in de spuit achterblijft). Als de symptomen (quasi) verdwenen zijn niet stoppen met beide medicamenten, maar met 1 van beide en kijken wat het gevolg is. Als er een terugval moest zijn weet je dat het medicament waarmee gestopt werd nog noodzakelijk is (en kan je het andere stoppen). Uiteraard in overleg met je konijnkundige DA.

    Treesje had het erg zitten, met een heel scheef kopje, constant vallen, zelfs tollen - het zag er allemaal verschrikkelijk uit. De commentaren het internet beloofden ook niet veel goeds. Maar ga er van uit dat diegenen bij wie het goed afloopt, meestal niks meer laten horen op fora ed. en je dus een vertekend beeld krijgt (gaat trouwens ook op voor menselijke gezondheidsproblemen die je opzoekt op het internet). Dus vooral volhouden!

  3. Zijn er mensen hier met ervaring met E. cuniculi?

    Hallo,

    Ik wilde je even laten weten dat ons konijntje ook EC gehad heeft (een jaar of twee geleden), en die is er helemaal bovenop gekomen. Heeft wel lang geduurd (maand of 5). Niets meer aan te merken nu. Volhouden dus!

    Groetjes,

    Stoffelmans

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .