Ga naar inhoud

noemsi

Members
  • Items

    829
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door noemsi

  1. Dank jullie wel voor de steun.

    Ik heb gelukkig wel het gevoel dat ik de goede keus heb gemaakt voor hem. Hij was niet gelukkig meer in zijn lijfje.

    Nu kan hij in de konijnenhemel lekker weer rennen met een recht kopje en een heleboel konijnen vriendinnetjes.

  2. Net terug van de dierenarts. Met een leeg mandje :(

    Bobby heeft zijn strijd tegen zijn ziekte helaas niet kunnen winnen.

    De dierenarts heeft ook haar twijfels of het echt EC was. Want volgens haar ging het veel te snel en was de verbetering te minimaal om EC te zijn. Zij denkt toch dat het een bacterie geweest is.

    Niet dat dat nu nog wat uitmaakt.

    Hij was wel 2 tellen na de prik al weg. Dat geeft mij toch wel een gevoel dat hij er ook klaar mee was.

  3. Dit is vor mij ook de eerste keer dat 1 van mijn konijntjes ec heeft. Ik dacht met Bobby er ook wel op tijd bij te zijn want het begon op woensdag avond en op donderdag zijn we bij de dierenarts geweest. Maar de dierenarts vond ook dat hij heel snel achteruit ging, want hij had s'avonds alleen een scheef kopje en de volgende ochtend kon hij niet eens meer lopen.

    Bobby zat hiervoor in een groep van totaal 5 konijnen. Ik heb hem uit de groep gehaald omdat hij buiten zat en van de dierenarts binnen moest zitten en apart moest.

    Ik was van plan om Bobby zeker een maand tot 2 maanden apart te houden voordat hij weer terug kon in de groep. Maar mijn groep mist hem helemaal niet. Dat is bij jou natuurlijk anders omdat ze allebei alleen zitten.

    Ik zou het zeker niet te snel doen, want koppelen geeft natuurlijk ook stress en je wil natuurlijk niet dat ze een terugval krijgt.

  4. Bobby had dat in het begin ook. Ging weer zelf eten, zelf staan maar ondertussen ging zijn kopje wel steeds schever staan.

    Nu kan hij dus niet meer zelf rechtop blijven staan en zijn kop is echt een kwartslag gedraaid.

    Maar ik hoop voor jou konijntje dat de medicijnen wel aanslaan.

    Het is en blijft een rotziekte!!!

  5. Met veel verdriet moet ik nu toch zeggen dat het slechter gaat met Bobby.

    Afgelopen dinsdag de dierenarts gebeld omdat Bobby minder zin had in eten en knorde. Ook was zijn kopje schever gaan staan sinds de start van de behandeling. Dus woensdag met Bobby naar de dierenarts toe voor nog meer medicijnen. We hebben ook weer medicijnen mee naar huis gekregen.

    De dierenarts verwachte zelf dat het binnen 2 a 3 dagen toch echt beter moest gaan dus vandaag belde zij mij op. Helaas is er geen verandering in de toestand van Bobby.

    De dierenarts heeft hem nu dus eigenlijk al opgegeven omdat ze qua medicijnen niet meer voor hem kunnen doen. Heb toch aan de telefoon besproken dat ik het nog het weekend aan wil kijken maar als hij maandag nog geen verbetering vertoont, dat ik dan toch echt zal moeten overwegen om hem in te laten slapen.

    Hij heeft nu echt geen leuk leven. Hij loopt nauwelijks, eet en drinkt nog wel, maar dat is ook alles wat hij doet.

    Zijn kop is echt een kwart gedraaid, wat echt teveel is.

    Ik zit nu dus echt heel hard te hopen dat hij nog wel verbetering gaat vertonen dit weekend, want ik wil hem nog niet kwijt. Maar ik wil hem ook niet onnodig laten lijden.

  6. Bobby gaat met hele kleine stapjes toch wel wat vooruit. Sinds gisteren eet hij volledig zelf. Hij vind vooral de Science selective brokjes erg lekker. Valt me wel op dat hij echt heel veel eet. Hij eet nu makkelijk 40 gram aan Ss brokjes weg, krijgt nog groenvoer en dwangvoer. Geef hem nu nog wat dwangvoer omdat ik anders bang ben dat hij te weinig vocht binnen krijgt.

    Geef hem wel lekker veel eten, want het lijkt mij zo dat hij alle energie kan gebruiken die hij kan krijgen.

    Vanmorgen had hij wel zijn bdk laten liggen, maar zodra ik die voor zijn neus legde at hij die meteen op.

    Vandaag moest hij helaas een behoorlijke tijd alleen blijven omdat ik moest werken. Heb hem vlak voor ik weg ging nog wat dwangvoer gegeven en een berg aan groenvoer en brokjes voor zijn neus gelegd. Gelukkig is alles goed gegaan. Hij heeft zelfs de overige bdk's zelf opgegeten.

    Hij kan nog niet staan zonder hulp, maar als hij steun heeft aan de rechterkant, kan hij bijna rechtop staan. Dat vind ik al een hele verbetering.

    Ben nog steeds heel hoopvol :-)

  7. Woensdag avond viel het me op dat Bobby zijn hoofdje een beetje schuin hield.

    Dus ik meteen hier zoeken waar dat een symptoom voor kon zijn. Ik kwam uit bij EC. Omdat het te laat was om nog diezelfde avond naar de dierenarts te gaan besloot ik om meteen de volgende ochtend te gaan en me ook niet te laten afpoeieren tot het avond spreek uur.

    De volgende morgen kwam Bobby niet eten. Ik natuurlijk meteen in de stress en de hele tuin afzoeken naar hem. Nergens te vinden. Tot ik plots onder een plank een stukje vacht zag. Ik gauw naar die plank toe met de angst dat ik al te laat was. En jawel hoor daar lag Bobby, onder de plank.

    Gelukkig begon hij meteen te ademen zodra ik de plank optilde. Maar hij kon niet opstaan of blijven staan. Ik heb hem meteen pijn stillers gegeven en gedwang voerd.

    Zodra de dierenarts open was heb ik meteen gebeld en gezegd dat ik nu wilde komen omdat ik de indruk had dat hij het niet nog een uur ging redden zonder medische hulp.

    Dus met tegenzin van de dierenarts mocht ik toch komen.

    Nou de dierenarts hoefde niet lang te kijken. EC of een middenoorstonsteking. Zijn rechteroogje was ook behoorlijk onstoken (op die zijde lag hij).

    Op sterk aandringen van mij heb ik hem gisteren achter gelaten bij de dierenarts omdat ik zelf moest werken.

    Gelukkig ging het al een stuk beter met hem toen ik hem op kwam halen. Durfde zowaar weer te hopen dat hij beter zou worden.

    Vanacht elke 2 uur mijn bedje uit geweest om hem wat eten te geven. Vind het niet echt dwangvoer te noemen want hij wil het heel graag hebben. Hij heeft elke voerbeurt weer honger. Hij werd ook wat beweegelijker en ik heb hem erop betrapt zelf wat water te drinken.

    Vandaag moest ik helaas weer werken dus heb Bobby weer naar de dierenarts gebracht.

    Nu net dan weer opgehaald en ik hoorde goede berichten van de dierenarts. Hij probeert al zelf rechtop te zitten en tolt bijna niet meer.

    Morgen moet ik helaas weer werken. Maar dan mag hij gelukkig met me mee. Hij heeft echt nog een hele lange weg te gaan, maar ik blijf hoopvol dat hij er boven op gaat komen. Helemaal als ik de verhalen hier lees van konijntjes die er boven op komen. Bobby moet daar gewoon 1 van zijn.

    Ik merk ook echt aan hem dat hij beter wil worden. Hij is echt aan het vechten.

    Mijn kleine dappere ventje.

    Baal wel extra omdat mijn andere rammelaar net een week van zijn medicijnen af is voor zijn traumalong waardoor hij bijna niet meer kon ademen. En nou Bobby weer :-(

    Heb ook altijd pech met mijn konijntjes :-(

  8. Weer even een update van Freddie. Hij gaat gelukkig nog steeds goed. Ondertussen is hij van 1 van de antibiotica af en toont hij nog geen verandering.

    Ben afgelopen donderdag met het bij de dierenarts geweest en van haar moeten we nog zeker 2 weken verder met de andere antibiotica. En de vochtafdrijvers.

    Ze gaf aan dat ze graag verdere onderzoeken wil doen naar wat nou de oorzaak is geweest, maar dat heb ik eigenlijk afgeslagen omdat ik aan Freddie merk dat hij het verschrikkelijk vind om naar de dierenarts te gaan.

    De volgende onderzoek stap zou nl een echo moeten zijn.

    Dus we gaan nu kijken wat er gaat gebeuren als we zijn medicatie af gaan bouwen. Wel pas over twee weken. En er zit een kans in dat hij de rest van zijn leven op de vochtafdrijvers zal moeten zitten. Maar dat is dus nog even afwachten wat er gaat gebeuren.

    Hij klonk iig veel beter. Ademde nog wel snel en had een supersnelle hartslag maar dat komt door de dierenarts :P

    Kortom hij heeft nog een lange weg te gaan.

  9. Jaaah, ik moest ze even uit het hok halen, zaten met zijn 5 en op een kluitje in het hok. Maar toen hadden ze pas door dat het droog was buiten en kwamen ze met zijn allen buiten spelen.

    Goed moment voor mij om Freddie goed te bekijken. En hij ademt echt beter :)

    Ben echt zo blij dat het weer goed met hem gaat. Hij is er nog niet, maar zijn kopje staat weer normaal als hij zit.

    Morgen lekker de dierenarts bellen met goed nieuws en meteen maar even nachecken hoe lang hij al die medicijnen nou precies moet hebben. Zeker nog wel tot aankomend weekend. Maar dat zien we dan wel.

    Hij is iig aan de beterende hand en dat is al een pak van mijn hart.

  10. Hier krijgen ze onbeperkt hooi

    Smorgens 80 gram kaspar faunafood brokjes met nog een beetje ss brok erdoorheen.

    Smiddags krijgen ze 120 gram kaspar faunafood brok met ss brok erdoorheen

    en andijvie, witlof en wortel (omdat het winter nu is). Andijvie en witlof krijgen ze altijd, verder wissel ik met de groentes.

    Ze zijn met zijn 5en. Allemaal ongeveer 2 kilo.

    Ik gaf eerst meer brokjes, maar mijn dierenarts vond ze te dik dus heb ik ze op minder brok gezet. En nu zijn ze perfect op gewicht.

  11. Ik durf het bijna niet te geloven, maar het lijkt gewoon beter te gaan met Freddie.

    Het lijkt erop dat zijn ademhaling minder zwaar lijkt te worden.

    Als het nou even droog wordt en hij lekker buiten gaat zitten kan ik het nog even goed zien, dan weet ik zeker dat ik het me niet verbeeld. Maar even ben ik hoopvol.

  12. We zijn weer terug van de dierenarts.

    De dierenarts heeft een rontgefoto van hem gemaakt en natuurlijk is freddie weer een heel bijzonder geval.

    Zijn linkerlong zit echt helemaal vol met vocht (althans daar gaan we van uit, mogelijkheid is ook nog een tumor). Hij ademt nu dus alleen nog via zijn rechterlong.

    Het zou mogelijk kunnen zijn dat hij gevallen is op zijn linkerzij, of dat het om een tumor zou gaan. Maar daar willen we nu niet van uitgaan.

    Hij heeft nu nog een extra antibiotica erbij gekregen en een vochtafdrijver. Ook heb ik het persoonlijke nummer gekregen van de dierenarts zelf, zodat ik haar kan bellen als het niet goed zou gaan in het weekend.

    Maandag moet ik iig bellen met een update.

    Nu maar heel hard bidden en hopen dat hij nu wel verbetering gaat vertonen, want als het wel een tumor zou zijn dan vrees ik toch echt voor het einde van mijn kleine mannetje. En daar wil ik echt niet aan denken.

    Dus iedereen graag duimen voor Freddie!!!

  13. Helaas is er nog steeds geen verbetering te zien bij Freddie. Gelukkig gaat het ook niet slechter, maar ga vandaag maar weer de dierenarts bellen. Hopelijk kan ik nu wel langskomen in het avond spreekuur, want ik kan niet weer eerder weg. Twee keer in 1 week eerder weg bij een nieuwe baan kan natuurlijk niet.

    Baal er wel van dat hij niet nu al verbetering vertoont. Maakt me een beetje bang dat hij misshien onder het mes zou moeten ofzo.

    Want wat kan je nou doen als antibiotica niet aanslaat.

  14. Dierenarts raadde aan om hem gewoon lekker buiten te laten. Hij is nu zelf in de schuur gaan zitten (die staan altijd op een kier).

    Heb ook maar een handdoek voor het hok gehangen. Als extra.

    Tja op je strepen staan is lastig als je niet weet wat je konijntje mankeert. Daar bel je immers toch de da of toch.

    Mijn eigen dierenarts vind ik wel goed, die heeft iig verstand van konijnen. Krijg bij die spoed artsen altijd het gevoel dat ze zoiets hebben van het is maar een konijn.

    Maar goed ik heb goede hoop dat het goed gaat komen met Freddie. Hij eet nog steeds prima, dus hij heeft de wil om terug te vechten, en dat is alleen maar goed :)

  15. Net terug van de da. Moest er eerder voor weg van mijn werk (gelukkig maar dat het mocht, want ik werk er net 1,5 maand).

    Freddie vond het doodeng, arme jongen.

    Maar het oordeel is longontsteking. Hij ademde zelfs helemaal met zijn mondje open (denk dat de stress daar ook wel wat invloed op had). Hij heeft een spuit met antibiotica gehad en morgen moet ik verder met de kuur. Vrijdag moet ik even bellen hoe het gaat en natuurlijk in de gaten blijven houden dat hij wel eet.

    Zit er vrijdag nog geen verbetering in dan gaan we rontgefotos maken van zijn longen. Maar ik hoop toch wel dat het dan al weer beter met hem gaat.

    Ze vond het wel raar dat ik niet bij de spoed dienst hoefde te komen.

    Moet ook wel zeggen dat ik het een beetje gehad heb met die spoed dienst. Elke keer als ik ben wordt je alleen maar afgepoeierd, en krijg je (iig ik) domme opmerking die helemaal niet kloppen.

    Maar goed als het goed is moet Freddie over een dag of twee verbetering tonen.

  16. Helaas is de toestand van Freddie nog niet verbeterd. Maar ook niet slechter geworden, hij at gewoon nog lekker mee met de rest van de groep.

    Wordt toch naar de dierenarts met hem morgenavond en dan maar hopen dat het niet al te ernstig is.

  17. Hij is 3 jaar en 8 maanden nu. Hij is verder echt nog behoorlijk levendig. Komt gewoon aanrennen met de groep, eet nog drinkt nog.

    Likt ook zo de pijnstiller op. Het enige is dat hij dus raar ademt.

    Bel als hij morgen nog zo is weer even de dierenarts. Zal dan weer een andere aan de lijn krijgen die misschien weer een andere mening heeft. Maar hoop echt dat hij morgen beter ademhaalt.

  18. Als hij maandag nog zo raar erbij zit ga ik hem zeker laten checken. Freddie is echt mijn kindje. Ken hem van geboorte af aan. En hij is mijn eerste konijn na 10 jaar geen konijnen meer te hebben gehad.

    Tevens is hij de lijm in de groep. Hij is de enige die met iedereen op kan schieten. Zou het dus echt verschrikkelijk vinden als er wat met hem gebeurd.

    Leuke naam he :mdr:

    Hij is vernoemd naar Fred Astaire. Heb ook een Ginger gehad (naar Ginger Rogers, maar die heeft ons al verlaten).

  19. Net dan toch een dierenarts aan de lijn gehad.

    Ze noemde hem een sterrekijker. Wat kon duiden op ooronsteking of hersenvliesontsteking. Maar sommige konijnen zitten blijkbaar gewoon zo.

    Moest iig het aan kijken en zodra hij niet meer eet dan echt naar de dierenarts maar zolang hij nog eet kan het wachten tot maandag.

    Ik mocht hem wel de pijnstillers geven dus dat ga ik maar doen. Baat het niet dan schaadt het ook niet.

    Volgens de dierenarts duurt het wel een paar uur voordat de pijnstiller echt zichtbaar zijn werk gaat doen dus ik hoop dat hij vanmiddag beter ademt.

    Hij zit nu gezellig met twee dames naast hem in het hok.

  20. omg bel ik mijn eigen dierenarts. Zijn ze dicht. Bel ik de spoedlijn, alle medewerkers in gesprek, probeer het op een later tijdstip nog een keer.

    Echt debiel zeg!!!

    Heb hem inmiddels wel wat pijnstiller gegeven. Meneer vond het zowaar lekker. En een stukje brood, ging er ook met smaak in.

    Hoe lang duurt het voordat je effecten moet zien van zo'n pijnstiller? Staat op de verpakking dat het ook ontstekingsremmend werkt.

  21. Zijn neusje is niet nat. Ik ben net bij hem geweest maar hoorde niets. Nou ben ik ook doof dus het kan best zijn dat hij wel geluid maakt maar dat ik dat niet hoor. Ze hebben nu ongeveer een uur geleden gegeten. Dat gaat er wel altijd druk aan toe omdat ze met zijn 5en eten en allemaal het meeste willen eten. Daar doet hij ook gewoon aan mee. Hij was vanmorgen wel te laat omdat hij zich in de schuur had vast gezet. (staat een hekje in de schuur waar ze soms overheen springen).

    Hij zondert zich wel een beetje af van de groep.

    De rest is nu hooi aan het eten terwijl hij onder een bankje zit in zijn eentje.

  22. Help!!!!!

    Ik keek net buiten bij mijn konijntjes en zag dat mijn ex-rammetje Freddie heel raar aan het ademen is. Hij houdt zijn kopje een beetje omhoog en je ziet zijn hele lijfje mee bewegen als hij adem haalt.

    Ik heb de konijnen wel net eten gegeven en Freddie heeft gewoon mee gegeten. Verder gedraagt hij zich normaal. Ik mag het gewoon aaien en dan ademt hij wel normaal, maar zodra ik weer naar binnen toe ga dan gaat hij weer zo raar ademen.

    Wat moet ik doen? Naar de dierenarts? Pijnstiller geven? Of nog even aan kijken?

    Ik ben een maand geleden mijn voedster verloren dus ik schiet nu om elk wissewasje in de stress. Dus ik wil graag jullie mening horen.

  23. Ik heb een rompertje voor mijn hondje mee gekregen. Was geloof ik 12 euro en dat was de kleinste maat.

    Voor haar was het een uitkomst omdat zij meteen al aan de wond ging zitten zodra ze wakker was. Ik had em wel maar half aangedaan omdat ze als ie helemaal aan zat niet kon plassen.

    Voor mijn konijnen zou ik die niet gebruiken. Tot nu toe ook helemaal niet nodig geweest ook. Want ze zaten er alledrie niet aan. Zowel de dames als de heer.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .