Ga naar inhoud

Chun

Members
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Chun

  1. Hallo leden,

    Één van mijn konijnen begint haar vacht te verliezen bij de bovenkant van de nek. Wat is dit voor teken? Je ziet de huid gewoon zitten :( ... En de andere begint het denk ik ook te krijgen, ondanks dat hij lange haren heeft.

    Groetjes,

    Chun

  2. Even denken.

    Mijn twee konijnen krijgen elke ochtend (als ik opsta) en elke avond (als ik naar bed ga) één bakje biks. Tegen 4 uur krijgen zij een bak met groente voorgeschoteld, namelijk: Andijvie (1 blad), witlof (4 tot 6 blaadjes), 1 stuk bleekselderij, 1 tak peterselie, 1 stukje wortel (±5 cm).

    En tussendoor een blaadjes andijvie en witlof extra.

  3. Beste forum-leden,

    Mijn 2 konijnen zijn ±18 weken oud. Sinds 3 weken geleden ben ik begonnen met het opbouwen van groenten. Sindsdien krijgen zij ±5 blaadjes witlof, stuk winterpeen en ±4 blaadjes andijvie per dag, per 2 konijnen. Geen diarree (gelukkig!). En elke week probeer ik verschillende groenten uit!

    Met biks ben ik sinds vorige week een beetje gaan verminderen. Maar, nog niet volledig. Als zij hun bakje groenten hebben opgegeten heb ik altijd nog een bakje biks liggen. Als het op is vul ik het weer bij. Ben ik hier eigenlijk goed mee bezig?

    Zo-wie-zo hooi en water hebben zij altijd tot hun beschikking.

    Ik verminder wel biks, maar ik geef elke dag 1 bakje groenten. Mogen zij eigenlijk onbeperkt groenten eten? Zodat zij elke dag maar een kleine hoeveelheid biks mogen. Daarnaast, merk ik dat, als zij los in huis lopen en bakje biks op is en groenten op is dat zij aan papieren zitten te bijten.

    Groetjes,

    Chun

  4. Beste forumleden,

    Één van mijn twee konijnen - ±13 weken jong - heeft op dit moment diarree (het stinkt ontzettend). Het plakte heel erg aan zijn kont, dus heb ik geprobeerd om voorzichtig met een nat papieren doekje schoon te vegen. Ik heb hem weer terug in de kooi gezet, voor rust. De diarree komt, omdat ik gisteren 1 stuk paksoi heb gegeven in één keer. Dus, ik zal de volgende keer weer normaal proberen beetje bij beetje te geven. De andere konijn die ook een stuk paksoi heeft gegeten, heeft niks. Best raar. Maar, ieder konijn reageert anders.

    Omdat mijn konijn diarree heeft, zou ik nog een andere maatregel moeten nemen?

  5. Ondertussen zijn de konijnen ±12 weken jong. Ze zijn echt snel gegroeid. Ze krijgen op dit moment nog steeds onbeperkt Biks en onbeperkt hooi tot nu beschikking. Af en toe (als we iets in huis hebben) krijgen ze stukjes groenten. Daarnaast mogen de gemiddeld per dag 2 tot 3 uur in het huis rond huppelen.

    780874621_5_bzqs.jpeg

    Hoe vinden jullie van de konijn hierboven? Ziet zo'n jong konijn dik uit?

  6. Als je het zo schrijft vergeet je dus er bij te vermelden dat er ook een hoeveel heid groen voer nodig is naast de 25 gram bix per kilo volwassen konijn!! Dus voeren bix, groen en hooi
    Op dit moment voer ik mijn ongeveer 11 weken jonge konijntjes nog niet met groenvoer. Ik geef ze af en toe wel een stukje winterpeen, maar verder niks. Het probleem is, ik kan wel een stuk groente halen, maar ze moeten het opbouwen en ik kan het niet in één keer geven. Maar, dan hou ik groente over... en als ik ze in de koelkast bewaar is het niet meer vers... hhhmmmm... hoe zou ik dit kunnen aanpakken?
  7. Hallo,

    Ik heb twee konijnen thuis van ±11 weken jong. Wat ik merk is dat één van mijn konijnen scheef staande oren heeft. Daarmee bedoel ik, dat ene oor naar beneden hangt en de andere oor naar boven. Als ik ze met mijn hand rustig naast elkaar zet dan lukt het wel (valt dus niet gelijk naar beneden)... en heel af en toe staan ze gewoon allebei rechtop. Zou er iets aan de hand zijn met zijn oren?

    Grtz.

  8. Oké!

    Na 5 dagen de konijnen te hebben, stinkt de konijnen kooi heel erg naar urine. Ik denk dat het komt door mijn ouders, die hebben een krant onderin liggen met daarboven op gewoon hooi. Dit is niet goed? Het is toch, krant onderaan, dan laag sto en dan pas een laag hooi? Uuhmmppfff... ik ga echt verschonen man! Oja, en verschonen... ik heb gelezen eerst met schoonmaak azijn, daarna gewoon wasmiddel en dan goed uitspoelen !!

    het is prettig voor mij en voor de konijnen als het weer fris is

  9. Naast groenvoer, moet je ook onbeperkt hooi hebben voor de konijntjes. Je kunt ze ook voeren met Biks (bruin/groen -achtige staafjes). Deze mogen ze onbeperkt eten tot ze 7 maanden oud zijn. Dan moet je 25 gram Biks per kilo per dag per konijn geven. Bv. aantal kilo konijn x 25 gram = aantal gram dat ze per dag mogen eten. En gemend voer is niet goed voor ze! Zijn dikmakertjes...

    Deze informatie heb ik van verschillende forumleden mee gekregen :)

  10. Oké. Nou, even afspraak maken bij de dierenarts. Dankjewel voor de hulp. Zonder jullie wist ik echt niet wat ik moest doen.

    Ik heb nog een vraagje over de voeding. Biks, dat mogen volgens jullie onbeperkt gegeten worden. Maar vormt dit geen hoofdmaaltijd? Volgens de website van bunnybunch staat dat Biks niet als hoofdmaaltijd gezien moet worden? En groenvoer? Ik heb gisteren 1 plakje winterpeen en ieder de helft daarvan gegeven. Keurig netjes opgegeten. Geen diarree of rare keuteltjes, dus vandaag ieder 1 plakje. Is dat goed? Hooi ligt er zo-wie-zo :) Gisteren heb ik geprobeerd om een appel ter grootte van een postzegel te geven, maar ze aten het niet. En vandaag geprobeerd om een 1/2 plakje banaan te geven aan de konijnen, maar... lusten ze ook niet. Eentje heeft er geproefd. Trouwens, die groenvoer geven .. ik voer ze met mijn hand... omdat ik bang ben dat de één het opeet van de ander. Is dat goed? Of moet ik gewoon in voerbakje leggen?

  11. Het zijn 2 vrouwtjes volgens die verkoopster. Dus, dat verwacht ik dan ook. Inënten? Is dat ook noodzakelijk? Ze leven binnen en komen nauwelijks buiten. Ik zal straks even foto maken. En ik heb ook inderdaad gelezen voor steriliseren/castreren. Kan je dat ook doen als je pas merkt dat ze met elkaar vechten of ander gedrag gaan vertonen enzo.?

  12. Wat zijn de geslachten van de konijntjes?

    Het zijn allebei vrouwtjes.

    Ik weet niet, als ik een foto van ze ga maken dat je het ras kan herkennen? Kan proberen.

    100 keutels op een dag kan makkelijk!

    WooW... zoveel? Einde van de week is het één al keutel zwembad. Haha..

    ze mogen nu onbeperkt bixjes hebben totdat ze 7 maanden zijn.

    Onbeperkt? Is dat niet teveel? Straks eten ze zich helemaal dik.

    En sinds dat ik ze heb, is er altijd hooi aanwezig in de kooi. Elke dag paar handjes nieuwe hooi erbij plaatsen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .