Ga naar inhoud

Lauwtjee

Members
  • Items

    2.008
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lauwtjee

  1. Ik heb 1x een zak hope farms gekocht, omdat het best goedkoop is voor de kwaliteit en ik het een keer wou proberen. Na een paar weken/dagen voer mengen waren ze helemaal over op HF. Maar ze aten het niet, of met tegenzin. Blijkbaar vonden ze het gewoon niet lekker. Ben dus over gegaan naar SS en geef het nog steeds =D

  2. Geef je je nijntje steeds nieuwe soorten groente? Konijnen moeten namelijk aan groentesoorten wennen, je kunt ze niet in 1x heel erg veel groente geven die ze nog nooit gehad hebben.

    Wat voor een soort biks geef je? Per merk is het verschillend hoeveel je moet afwegen en geven.

  3. Nou, pfoe!

    Gister konden we mn meisje op gaan halen, was nog helemaal duf van de narcose.

    Ze at al gelijk goed en keutelde goed, dus daar hoef ik me weinig zorgen over te maken. Vandaag ging ook weer goed.

    Maar ze begon aan de wond te krabben en likken dus nu houden we haar op schoot. (Ze durft het op schoot niet te doen.)

    Ik heb namelijk een vraagje:

    Wanneer kan Robbin weer bij Chok in het hok? Is er een bepaald aantal dagen of gewoon aan de situatie liggend?

  4. Ik ga haar zo meteen wegbrengen, maar eerst nog een vraagje.

    Wat is een goede narcose/verdoving?

    De Dierenarts zei dat het slim is on Chokkie licht onder narcose te brengen en ook een plaatselijke verdoving te geven.

    Het zou weggehaald kunnen worden door alleen een plaatselijke verdoving alleen ze zei dat meestal de konijnen helemaal gestresd raken en daar juist ook aan overlijden.

    En dat een zware narcose natuurlijk niet geschikt is omdat ze dus al wat ouder is.

    Hoe denken jullie hierover?

  5. Hebben jullie misschien een idee'tje voor mijn ander konijntje?

    Chokkie is namelijk ong. 24 uur weg en ik ben bang dat mijn ander konijntje onrustig wordt. Ze is namelijk haar hele leven nnog niet alleen geweest.

    ZOu het kunnen gebeuren dat ze dan echt onrustig wordt?

    Wat zou je er dan aan kunnen proberen te doen?

  6. Bedankt voor de reacties!

    Toen we daar de 1ste keer kwamen wist de DA niet wat het was. Ze zei dat het ook niet veel zin had om er bijv. een naald in te steken omdat je het dan alleen maar vieser kan maken. Nu is het nog een mooie ronde bol, dus makkelijk te verwijderen. Ze zei dat als je er van alles mee zou doen dat het dan helemaal vies zou worden en gewoon niet makkelijk te verwijderen.

    Het is natuurlijk een risico omdat het konijntje al 6 jaar is. De DA zei dat als zze er geen last van heeft je die risico niet hoeft te maken. Dus toen hebben we het bijgehouden hoeveel het was gegroeid. En het werd steeds irritanter en het moet nu toch weg...

  7. Bedankt voor je reactie

    Ik heb het zelf niet gezien toen het gesprongen was. Ze weten niet wat voor een bult het was dus hebben ze gezegd, meet het elke dag op, kijk of ze er last van heeft en als het groeit moet het weg. Het groeide dus wel.

    Het is geen open wond want steeds groeit het heel erg snel weer dicht.

    Waarschijnlijk is het een soort van abces maar dat is niet zeker.

  8. Mijn konijntje Chokkie (eigenlijk Chocolate) heeft een grote bult in haar nek. We zijn er al eerder mee naar de DA geweest en die zei dat we het bij moesten houden hoeveel het zou groeien en als ze er last van zou krijgen zou het operatief verwijderd moeten worden. Van de week keek ik weer maar in 1x was het aan de buitenkant gesprongen! Ik in paniek de DA opbellen. Die zei dus dat ik geluk had gehad dat het aan de buitenkant gesprongen was. We moesten dus weer langsgaan en vanmorgen ben ik weer geweest. We hebben een afspraak gemaakt om het maandag te laten verwijderen, wat echt nodig is. Ik verwen mijn konijntje nu goed maar steeds als ik naar haar kijk krijg ik een schuldgevoel. Ze is al 6 jaar en er is natuurlijk een risico dat het mis kan gaan maandag. En dan heb ik het gevoel dat het mijn schuld is! Ik heb echt een schuldgevoel naar haar dat ik haar die pijn en stress moet aandoen.

    Hebben jullie hier ook last van?

    Ik zit zo te hopen dat het maandag goed gaat want ik hou zoveel van haar :(

  9. Ik heb geen idee wat het kan zijn, maar het is echt een goed idee om contact op te nemen met een Dierenarts.

    Als het konijn zomaar uit het niets geen biks meer begint te eten (of je moet ander biks hebben gekocht) dan zou het kunnen wijzen op haakjes. Dat ie gewoon harde dingen negeert en alleen iets zachts wil eten. Maar aangezien er ook plakpoep bij zat zou het iets anders kunnen zijn.

    Het zou kunnen dat het allemaal "toeval" is maar dat is haast onmogelijk.

    Drinkt ze wel gewoon goed?

    Schijnzwanger zal het waarschijnlijk niet zijn. Daardoor gaan konijnen volgens mij niet zomaar stoppen met biks te eten.

  10. Van de hooibal eten die van mij ook niet dus dat heb ik opgegeven.

    Wel heb ik een hooiruif en ik zie er wel steeds minder inzitten. Ook leg ik het op de grond. Naast hun keutel-plek (laat ik het zo maar noemen) en dat is een soort van wc voor ze. En onder de hooiruif. Ze gaan achter de ruif zitten en als het eronder ligt kunnen ze er niet overheen lopen, en eten ze er ook van. Soms leg ik het ook in hun voerbak maar daar lopen ze ook overheen :lol:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .