Ga naar inhoud

Puk en Babs

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Puk en Babs

  1. Ik heb nog wat verder gelezen en ik ga toch voor de natuurlijke brok die jij hebt. Het eiwitgehalte in SS (junior) is vrij hoog en bij het voer dat ik nu heb ook. Het zou kunnen dat hij daarom zijn blindedarm-keutels laat liggen. Ik las dat dit best onder de 14% zit. 

    Op dit moment geef ik eigenlijk ook graanvrij, dus dan is de stap naar SS misschien te groot. 

    Mijn zorgen rond het wegen zijn alleen dat hij er niet zoveel van gaat eten, maar ik maak me teveel zorgen. Ik ga het gewoon uitproberen. 

    Heel erg bedankt voor jullie hulp! 

  2. 1 minuut geleden zei Eefje:

    Ik geef idd 1 portie brokjes per dag, daarnaast krijgen ze groenten. Ze eten heel goed hooi, ook als er nog brokjes liggen zitten ze vaak hooi te eten. Dat vind ik het grote voordeel van dit type brok. Ze vertonen er echt ander eetgedrag mee. Andere mensen vinden het een nadeel dat veel konijnen het minder lekker vinden en niet alles achter elkaar weg schransen. Ik vind dat juist een voordeel.

    Oke. Dat is dan inderdaad een voordeel! Ik dacht eerst de biks van Science Selective te gaan halen, omdat ik hier zoveel goede dingen over lees. Had jij die ook al uitgeprobeerd bij jouw konijn? Of kan ik beter direct bunny nature halen. Ik zit er een beetje mee dat Puk nu al een beetje te weinig weegt. 

  3. 59 minuten geleden zei Eefje:

    Mijn ram had dat probleem ook, zelfs bij minimale hoeveelheden biks. Sinds ze geperste natuurlijke brok krijgen heb ik geen blindedarmkeutel meer gezien. Ik ben ze in eerste instantie bunnynature gaan voeren, nu rosewood meadow menu, maar dat is helaas niet meer te krijgen. Hierna dus weer bunnynature of beaphar nature. Die van mij eten deze brok een stuk rustiger. Ze beginnen enthousiast, maar eten niet alles achter elkaar op. Ze eten eerst de helft en de andere helft gaat in de uren daarna beetje bij beetje op. Wellicht het proberen waard, hier blijkt het de oplossing te zijn.

    Geef jij 1 portie per dag? En kan je met dit voer wel een grotere portie geven? Eten ze dan nog genoeg hooi als het voer blijft liggen? 

  4. Op dit moment krijgt hij van de Aveve voer voor jonge konijnen. Ik heb hier even 2 foto's ervan gezet. Dan denk ik dat ik inderdaad ander voer ga zoeken. 

    We gaven zijn voer eerst in 3 porties, maar zijn overgestapt naar 2 keer, zodat hij 's middags geen portie meer krijgt, omdat we dan meestal de blindedarm-keutels vinden. Dit heeft jammer genoeg niet geholpen. 

    Screenshot_20210812-231749.png

    Screenshot_20210812-231833.png

  5. Hallo,

     

    We weten het even niet meer. Wie kan ons helpen? 

    Een weekje geleden ben ik met Puk (Vlaams reusje van 10 weken) naar de dierenarts gegaan. Hij had wat last van zijn darmen, waardoor we hem 3 dagen alleen hooi hebben gegeven en de biks daarna weer opgebouwd hebben. Toen hij 20gram biks kreeg ging alles goed. Nu krijgt hij 30 gram biks en laat hij zijn blindedarm-keutels weer liggen. Hij eet heel goed hooi. 

    We zien zijn blindedarm-keutels tussen 14 uur en 18 uur. Wat kunnen we nu best doen? Minder niks geven lijkt me wel erg weinig. 

     

  6. Hallo,

    Eerst en vooral ben ik heel blij met de tips die ik hier al gelezen heb. 

    Ik heb een Vlaams reusje van 9 weken. Gisteren zijn we naar de dierenarts gegaan. Hij had buikpijn en vocht in zijn buikje? Zo begreep ik het toch. Hij heeft 2 spuitjes gekregen en pijnstillers die we thuis geven. Nu mocht bij de eerste 3 dagen alleen water en hooi. Daarna kunnen we terug starten met 1 theelepel biks. Als dit goed gaat mag alles (gras, groenten en kruiden) terug heel rustig opgebouwd worden. De dierenarts zei dat hij voor altijd 1 theelepel biks op een dag mag. Dit is helemaal niet wat ik overal lees. Hij gaat nog heel groot worden, dus ik maak me zorgen dat we hem te weinig gaan geven. Hij was ook een beetje te mager zei de dierenarts. 

     

    Is er iemand die me tips kan geven of mij kan helpen? 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .