Ga naar inhoud

Lilly xx

Members
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

0 Neutraal

Over Lilly xx

 • Titel
  Groentje

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hoihoi, ik vraag me af wat een konijn die jonkies heeft wel en niet mag eten (sommige dingen zijn bijvoorbeeld slecht voor een konijn met jonkies). Op internet kan ik het niet heel goed vinden, weet iemand het?
 2. Ik had idd ook even het artikel gelezen. Het is een hele dunne witte deken, waardoor er meer schaduw is. Het is idd wel warm, maar t is minder warmer als er deken op ligt want de deken zorgt voor schaduw, anders zou er in de ren en benedenhok bijna geen schaduw zijn
 3. Oke dank je wel 🙂 en als ik de baby konijnen wil verplaatsen, moet ik ze dan in hun nest houden of even in een emmer met een handoek erin leggen?
 4. Maar 1 vraagje dus nog (sorry 🙈) ik heb een deken op het hok liggen, dus overal schaduw. Als ik het niet verplaats is het wel warm maar is er geen risico dat moeder stress heeft door verplaatsing. als ik t hok wel verplaats is het koeler alleen kan moeder stress hebben door nieuwe omgeving, wat is dan het beste om te doen? hok in de zon laten staan met een deken op t hok of hok verplaatsen met kans op stress voor moederkonijn?
 5. Oke dank je wel. Ik denj dat ik ze dan na het weekend verplaats want dan zijn ze nog net iets ouder, en hier word het het komend weekend maar rond de 22 graden. Er ligt nu dus ook een deken op het hok zodat er overal in het hok schaduw is.
 6. Dankjewel 🙂 Als ze dan verplaatst is, kan het dan zijn dat ze veel stres heeft door de nieuwe omgeving? en als dat zo is kan het dan zijn dat ze de jongen niet meer gaat voeden?
 7. Dat weet ik nog niet goed, ligt eraan wat het handigst is. Moeder konijn heb ik paar dagen geleden keertje weggehaald bij het hok om even iets weg te halen, daar reageerde ze prima op (helemaal niet gestresst ofzo) en k heb haar toen ong 5 min weggehaald, terwijl het hok verplaatsen in een minuut gebeurd is.
 8. Maar het hok is dicht aan de achterkant, dus de jongen zullen geen verschil zien. Maar de moeder heeft ook een grote ren, dus die ziet wel verschil. Zou het kunnen zijn dat moeder konijn er misschien gestresst van raakt en haar jongen niet meer voedt omdat haar hok verplaatst is? (we hebben het hok nog niet verplaatst hoor)
 9. als ik het hok zou verplaatsen is dit ong 2 meter, en ze kan dan uitkijken op waar haar hok heeft gestaan.
 10. Hoihoi, het hok van mijn konijn met jonkies staat vol in de zon (ik heb al een deken over het hok gedaan voor schaduw, maar is alsnog warm) zou ik het hok kunnen verplaatsen naar een plek waar schaduw is?
 11. Ik denk dat de moeder de jonger verplaatst, zodat ze het iets minder warm hadden. Dus helft boven helft beneden. Ze legt ze meestal pas in de middag buiten het nest (dus als het warm in) en in de avond is het minder warm, dus dan denk ik dat ik ze in de avond weer terug in het nest zit zodat ze weer allemaal kunnen worden gevoedt. Is dit een goed plan?
 12. En kan de moeder op 2 verschillende plekken voeden? want als ik het een x over t hoofd zie dat ze beneden liggen en moeder gaat vieden, worden de konijntjes die niet in het nest liggen dan niet gevoedt?
 13. Het lijkt wel dat ze helemaal ingestopt worden in het hooi dat beneden ligt, dus zou het kunnen zijn dan moeder konijn het nest wilt verplaatsen?
 14. Heb ik geprobeerd alleen de moeder heeft het gelijk weer weg gehaald. Ik denk niet dat de baby konijntjes zelf lopen maar dat de koeder ze meeneemt. Als ik een latje zou plaatsen heeft dat dan geen nut 😞
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .