Ga naar inhoud

sigurdar

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sigurdar

  1. Goh, daar had ik ook nog nooit van gehoord. Nou krijgt het bij het geven van z'n medicijnen toch niet alles binnen omdat het weer uit z'n bekje loopt of het er naast gaat, dus ik maak me er niet heel veel zorgen over. Het gaat in ieder geval best goed met hem nu, hij eet en keutelt goed en is weer steeds actiever! 

  2. Ja, normaal eet hij alles maar nu is hij ineens heel kieskeurig na de operatie. Eigenlijk alles wat ik hem aanbied pakt hij niet aan, pas als ik iets neerleg dan eet hij er na 5 minuten van.

     

    Ik had de medicatie nog niet geprobeerd met een lepeltje, maar de dwangvoeding gisteren wel. Dat was ook geen succes helaas. Ook in een bakje naast hem neergezet maar dat bakje draaide hij demonstratief op zijn kop.. 🙂

  3. Hoi allemaal,

     

    nieuwe gebruiker hier :-) Ik zag veel nuttige draadjes op dit forum over konijnengezondheid, maar niet precies een antwoord op mijn situatie dus vandaar dat ik nu zelf een vraag stel! Bij ons konijn Sip (duitse reus, 5,5kg) is eergisteren de rechterachterpoot geamputeerd omdat deze in het bovenbeen op 2 of 3 plaatsen gebroken was :-( Gisteren hadden wij al problemen met dwangvoeren en moesten we terug naar de dierenarts. Inmiddels eet hij wel weer aardig wat hooi, wilg en wat ander groenvoer maar wil hij nog geen vast voer en ook geen critical care. Met het eten lijkt het echter wel goed te komen, dat wordt steeds beter.

     

    Het probleem is dat hij zijn medicijnen (antibiotica en pijnstiller) niet wilt nemen. Voor de operatie nam hij de pijnstiller zo uit het spuitje omdat hij het lekker vond. Nu wil hij er niks van weten en bij dwangvoeren raakt hij zo gestrest dat hij niet slikt. Als ik de medicijnen in zijn mond spuit loopt het er grotendeels gewoon weer uit. Inmiddels al wel 5 keer geprobeerd, maar het gaat iedere keer alleen maar slechter. Dierenarts had olvarit wortel aangeraden en daar de medicijnen in mengen. Ook daar heeft hij echter geen interesse in als ik het bij z'n mond houdt. Het is een ontzettend lief konijn en ik kan met mijn vinger gewoon aan zijn mond en lippen zitten, maar zodra er een spuitje met iets er in bij komt flipt hij helemaal.

     

    Iemand nog een idee wat ik kan proberen om mijn konijn er bovenop te helpen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .