Ga naar inhoud

IndySten

Members
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door IndySten

  1. Hoi hoi, 

     

    ik heb voor mijn gevoel alles geprobeerd om mijn konijnen tam te maken en aan me te laten wennen. Ik ga er heel vaak bij zitten als ik vrij heb en voor of na mijn werk. Net als vandaag was ik vrij en heb ik er eind de ochtend 3 kwartier bij gelegen en gezeten (zoadat ik op hun hoogte ben) en zachtjes tegen ze gepraat en smiddags weer. Ze komen heel even snuffelen en als ik ze probeer aan te raken vliegen ze hun kooi in en komen ze er pas uit als ik weer binnen ben. Ik kan je een snoepje uit de hand geven maar hier rennen ze ook gelijk mee weg. 
    Ik baal hier zo van en stond net echt bij hun kooi te huilen omdat ik het zo zielig vind maar ik zelf ook niet meer weet wat ik moet doen.

     Wat moet ik doen🥺😣

     

  2. 19 hours ago zei Miekmoek:

    Oppakken houden konijnen sowieso niet van, dus daar kan je beter meteen mee ophouden. Ze zien er ook uit alsof ze niet geborsteld moeten worden, dat hoeft meestal alleen bij langharige konijnen. En ook dat helpt niet bij het tam maken van konijnen. 

     

    Heb je onderstaand artikel al gelezen voor tips? 

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/hoe-maak-je-een-konijn-tam

     

    Nog een ander vraagje, wat bedoel je met naar buiten laten? Bedoel je uit hun hokof uit hun ren? Hoeveel permanente ruimte (dag en nacht) hebben ze? 

     

    Dit artikel is ook altijd handig om even door te snuffelen als je net nieuwe konijntjes hebt:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

     

    Dit is de kooi, hij staat onder de overkappingen. Deze overkapping sluiten we af met een plastic scherm zodat ze los kunnen. Voor volgende zomer wil ik graag hekken voor in de tuin zodat ze heel de tuin door kunnen maar dat durf ik nu nog niet omdat ik bang ben dat ze weg lopen. Savonds gaan ze uit hun hok. Ik woon wat buiten een dorp en laatste tijd zijn er weer meer ratten en muizen door de oogst, ik vind het daarom een veilig gevoel als ze snachts en overdag als we er niet zijn, veilig in hun kooi zitten.

    15BD5BD4-B8CD-40B8-BB2A-E68A04613F23.jpeg

  3. 14 minuten geleden zei Eefje:

    Wat is konijnenmuziek? 🤔

    Veel konijnen houden er niet van om aangeraakt te worden. Sommigen genieten er echt van om geaaid te worden, anderen tolereren het, maar heel veel vinden het gewoon niks. Het is beter om je verwachtingen bij te stellen, ze te respecteren en van ze te genieten zoals ze zijn. Wie weet kun je ze over een tijdje wel aaien, maar bij veel zit het er gewoon niet in. Ik heb ook zo'n voedster die verontwaardigd wegloopt als ik haar aanraak. Maar ze is wel tam hoor! Ze houdt er gewoon niet van en dat mag. Mijn vorige voedster was echt een enorme knuffelkont. Super leuk natuurlijk en ik mis haar nog vaak. Maar dat was wel een uitzonderlijk tam konijn, die kom je niet zo vaak tegen. 

    Ik vond op internet muziek waarvan ze zeiden dat konijnen er rustig van zouden worden🙈 ik dacht ik probeer het maar.

    • Haha 3
  4. Hoi Hoi,

    Mijn konijnen worden 16 okt. 6 maanden.

    Ik laat ze elke dag naar buiten en ga er dan ook bijzitten en praat tegen ze en zorg dat ik op hun hoogte lig, en zet nu zelfs konijnenmuziek op. Ze spelen, springen en liggen dan wel maar ik kan ze absoluut niet aaien of vastpakken en borstelen lukt ook niet. Ze eten soms een brokje uit mijn hand maar soms durven ze dit ook niet. Ze komen soms wel even snuffelen maar dan zijn ze ook snel weer weg. Ik doe super erg m’n best om ze tam te krijgen maar ik begin de moet op te geven. 
    hebben jullie tips, ik weet het echt niet meer…

     

    (Coco= bruine konijn (mannetje)

    (Kiwi= zwarte konijn (vrouwtje)

     

    groetjes Indy

    C7EC8F24-08F5-4886-B7F9-DDB80C2269FC.jpeg

    AE1B8986-88A5-4A2A-BF50-4D59345D26F9.jpeg

  5. Goedenavond,

     

    ik werk onregelmatige diensten in de zorg en vind het daarom dus moeilijk wanneer ik mijn konijntje moet voeren. Het beste is op een vast tijdstip maar soms heb ik diensten tot 23:30 of tot 16:00 of moet ik om 07:00, 16:00 en soms zelfs om 12:00 beginnen met mijn dienst. Wie heeft er tips? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .