Ga naar inhoud

Veer

Members
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Veer

  1. Dankjewel iedereen voor de reacties.

    Ik ben net terug van onze vaste konijnkundige dierenarts, zij was vandaag terug van vakantie,maar was al ingelicht over de situatie en zou Smoover verder behandelen.

    Helaas is gebleken dat Smoover's nieren niet meer goed functioneerden, en dat de operatie een grote aanslag op haar nieren zouden zijn,waardoor opereren erg riskant werd. (nierfalen) Maar de operatie had ze wel nodig omdat het pootje door ouderdom niet vanzelf zou herstellen.

    Verder had ze door verminderde weerstand (door stress) ook nog snot gekregen..het was gewoon te veel allemaal voor mijn oude dame.

    We hebben met de dierenarts besloten om Smoover te laten inslapen. We wilden haar niet nog veel meer laten doorstaan waarbij de kans op complicaties heel groot was. Het is nog een beetje onwerkelijk na bijna 8 jaar. Maar ze heeft nu geen pijn en stress meer, daar houden we ons aan vast..

  2. Zo'n bult heeft mijn Bailey de eerste keer ook gehad, daarna niet meer. Gaat vanzelf weg, duurde bij haar niet zo heel lang, was geen weken ofzo.

    Verder ent ik niet klakkeloos, maar ik laat ze liever enten dan Myx of VHS krijgen,daarbij moet ik dan de risico's accepteren. Gelukkig heb ik in de 16 jaar dat ik konijnen heb nog nooit een probleem gehad met de entingen,buiten die ene bult die Bailey jaren geleden kreeg.

  3. Bedankt allemaal!

    De narcose is natuurlijk ook een heikel punt,maar goed we moeten hopen dat ze er goed uitkomt en dat ze dan snel hersteld..die kans moeten we haar geven. Ze kan in principe morgen onder het mes, dus naar het nu uitziet zal dat gaan gebeuren.

    Ik houd jullie op de hoogte, en nogmaals alle input is welkom!

    Het zal iig een zware dag worden,want ik ben nu al op van de zenuwen.

  4. Hallo allemaal,

    Ik sta voor een hele moeilijke keuze. Smoover, mijn oudste konijn van 7,5 jaar heeft haar achterpoot gebroken. (we weten trouwens niet hoe het gebeurt is) We hebben inmiddels met 3 dierenartsen gesproken. De breuk zit vlak bij haar heupgewricht, waardoor pinnen zetten een heel moeilijk verhaal wordt. Omdat ze al ouder is maakt ze weinig nieuw bot aan waardoor herstellen door rust ook maar een hele kleine kans heeft. Daarbij is het een heel angstig konijntje,wat gewoon buiten met haar vriendje wil wonen en verder met rust gelaten wil worden, een circus aan haar lijf is dus niets voor haar.

    Daar ze goed eet, keutelt en tegensputtert als ik haar pijnstillers wil geven, willen we haar niet in laten slapen. Ze heeft nog veel levenslust en kan volgens DA nog best een aantal jaren mee.

    Onze beste optie is dus amputatie. Ik heb hier al een aantal verhalen gelezen van andere konijnen waarbij de poot is geamputeerd, en ik wil graag met hun baasjes in contact komen, zodat ik jullie wat vragen kan stellen en eventueel ervaringen uit kan wisselen.

    Groetjes Veer

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .