Ga naar inhoud

Amanda_pip_sky

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Amanda_pip_sky

  1. Sinds gisterenavond gaat het eigenlijk weer als voorheen. En vanmorgen zaten ze weer samen beneden in het hok waarna ze gebroederlijk samen gingen eten.

     

    Zo gauw het weer het toelaat gaan de konijntjes naar buiten. Had het eerder willen doen maar het was te koud.

    Buiten staat een kattenren die we helemaal konijnproef gaan maken en de konijntjes de genoeg vrijheid gaan krijgen gezien het hok zo'n 10m2 is.

     

    Bedankt voor alle info en geboden hulp en hoop echt dat het goed blijft gaan met de dames.

    IMG-20210427-WA0000.jpeg

    • Vind ik leuk 3
  2. 3 hours ago zei Lienappelsien:

     

     

    Moet zeggen dat het vandaag oke gaat. Vanmorgen zaten ze nog wel achter elkaar aan maar de rest van de dag is er rust. De 1 zit wel boven en de andere onder maar opzich is er niet veel aan de hand.

    Ik ben van mening dat het lijkt alsof sky niets wil doen en vooral nieuwsgierig is, wil snuffelen aan pip en dat pip dan wat spastisch reageert door weg te rennen en dat dan het volgen begint.

     

    Ondanks waarschijnlijk alle goede bedoelingen vind ik het jammer dat iedereen een mening heeft over hoeveel ruimte de beestjes hebben. Dat was niet mijn vraag en daarbij weten jullie niet hoe de situatie hier is en naar mijn mening hebben de konijntjes een prima leven en genoeg leefruimte.

     

    Vandaag de dierenarts gesproken en die gaf aan dat het wel normaal is dat de konijntjes even de weg kwijt zijn na de narcose en dat dit het gedrag kan veroorzaken. Ze gaf aan dat het binnen een week zou moeten wegtrekken dus mijn hoop is ondanks alle slechte en negatieve berichten hier goed. 

     

    We wachten af, over een maand kunnen de konijntjes lekker naar buiten waarbij ze nog meer ruimte gaan krijgen.

     

     

  3. 1 minuut geleden zei JokeC:

    Wat jammer dat jullie niet wisten dat twee dames geen goede kans geven op een stabiel koppeltje. Het kán wel eens lukken dus laten we hopen dat dit bij jullie het geval zal zijn. 🤞 Als ze dan ook in een (te) kleine ruimte zitten én aan het herstellen zijn van de castratie zijn de kansen op een stabiele relatie nog verder verkleind. 

     

    Wel super goed natuurlijk dat jullie de dames hebben laten castreren, want dat vergroot de kans dat ze samen kunnen, omdat de hormonen en het territoriale gedrag dan minder negatieve invloed hebben plus het verkleint de kans tot nul dat ze baarmoederkanker krijgen als ze ouder zijn. 👍

     

    Hoe oud zijn Sky en Pip?

     

    Sterkte met de dames! Als er onduidelijkheden zijn of meer vragen aarzel dan niet om het hier aan te geven, want er is een hoop kennis en ervaring op BunnyBunch die graag ingezet wordt in het konijnenbelang. 🙂 

     

     

    Ze zijn nu ongeveer 5 maanden. Ja het is jammer ze zijn altijd wle leil geweest met elkaar. Wat hier boven staat wel is mot met elkaar. Maar altijd al snel weer vriendinnen en bij elkaar liggen en wassen.

  4. Maar het is eigenlijk altijd goed gegaan tuurlijk wel is hommels maar over het algemeen waren ze heel lief voor elkaar.

    Wat kan dan nu de reden zijn dat ze in de toekomst niet meer samen kunnen?

     

    Baal ervan dat ik me niet beter heb ingelezen en niet goed ben voorgelicht bij de dierenwinkel maar goed leer voor de volgende keer helaas zijn de beestjes er weer de dupe van.

     

    IMG-20210217-WA0020.jpeg

  5. Hoi allemaal,

     

    Ik heb een vraagje, afgelopen vrijdag zijn mijn 2 voedsters gesteriliseerd. Na een dag met lichte spanning of ze wel aan het eten waren en meerdere gefaalde pogingen tot het geven van de medicatie, is nu het jagen begonnen.

    Mijn hangoor sky zit continue achter mijn staande oor pip aan. Pip had zoiezo wat meer last van de operatie duurde lang voor ze echt ging eten.

    Ik durf niet te zeggen dat het kwade zin is vanuit sky maar pip rent al weg als ze sky alleen al ziet.

     

    Wat is nu het handigste om te doen? Mijn man zegt dat we het moeten laten omdat ze hun weg weer moeten vinden, internet daarentegen staat weer wat anders beschreven.

    Vannacht heb ik ze apart in het hok gezet (de 1 boven en de andere onder), zodat pip haar rust krijgt. Nu lopen ze allebei los in de woonkamer waarbij de lief nog steeds erg veel te zoeken is.

     

    Wie heeft de goude tip?

     

    Liefs Amanda.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .