Ga naar inhoud

Nala85

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nala85

  1. Update van ons konijntje: afgelopen nacht goed doorgekomen ondanks dat ze nog steeds niets at of dronk. Vanmorgen meteen naar eigen dierenarts gegaan. Heeft ze nog eens 3 inspuitingen gekregen. Antibiotica, pijnstilling en iets om darmen op gang te brengen. Dit alles thuis 10

    dagen verder zetten. Ze heeft ondertussen zelf terug een beetje gedronken en klein beetje gegeten (heb dwangvoer liggen ook nog voor het geval ze toch niet uit zichzelf terug begint) en ze huppelt rond en is meer zichtbaar. 
     

    Dankjewel voor jullie tips ivm voeren doormiddel van een spuitje enzo ...

     . Waarschijnlijk is het veelvuldig uittrekken van haar vacht (en opeten) de oorzaak dat dit voor problemen in haar darmen en maagje. 

    • Vind ik leuk 1
  2. Dierenarts kan niets specifiek vinden waarom ze gestopt is met eten. Ze heeft een infuus gehad tegen uitdrogen, verder pijnstilling geven en een middel voor de darmen terug op gang te brengen. Ik geef ze voer doormiddel van een spuitje want voorlopig wil ze nog steeds niets aannemen. 😓 

  3. 9 minuten geleden zei Sarina Kuipers:

    Als je dwangvoer in huis hebt zou ik dat gaan toedienen nu! Anders kun je het ook van brokjes van ss maken, verpulveren, wat water erbij en met een spuitje toedienen. Niet eten is altijd een slecht teken en daarmee moet je toch echt naar de dierenarts. Ik hoop dat het allemaal goed komt en je ergens terecht kan!

    Ja ben dat ondertussen aan het doen met de brokjes en via een spuitje aan het toedienen tot ik terug bij die van gisteren terecht kan ... 

     

    ik wil iedereen alvast bedanken voor de reacties en ik hoop dat ik straks meer weet en dat alles in orde zal komen

    • Vind ik leuk 1
  4.  Nee ik kan niet bij een andere terecht omdat het weekend is. Morgen kunnen we bij onze eigen dierenarts en alle andere in de buurt terecht maar nu  😞 ... ze huppelt veel rond maar wil niets eten wat we aanbieden. Deze nacht is er hooi gegeten maar kan natuurlijk ook de andere zijn. Ze gaat wel naar het bakje eten en ruikt er eens aan. Medicatie neemt ze gelukkig wel. Ik weet echt niet wat te doen. 

  5. Ze heeft nog steeds niets gegeten. Ze huppelt wel een beetje rond. Ik moest extra vitamine geven (in hun waterkommetje) en dan moet ik ze meloxidyl geven. Ze is niet meegeweest naar de dierenarts omdat die zei dat het transport te stressvol zou zijn voor haar. Ik had wel foto’s laten zien van haar. Een echte diagnose zei ze niet bedenk ik me nu ... . 

  6. Sinds vanochtend wil ons ene konijntje niet meer eten en zonder zich af. Heeft ook last van snot. Ben net bij de dierenarts van wacht medicatie gaan halen. Fingers crossed dat ze erdoor komt! Want de dierenarts zei dat het wel eens fout kan aflopen. (Gisteren was ze nog springlevend en at ze goed) dus duimen dat de medicatie zal helpen. De andere mochten we ook medicatie geven als die begint te niezen. Iemand nog andere tips of soortgelijk voorgehad? 

  7. Deze nacht heeft Simba een gang gegraven en al het hooi naar daar gesleept en dus een nestje gemaakt.  Maar deze voormiddag zitten ze constant op elkaar te rijden en trekt Simba (voedster) haren van Baloe (gecastreerd rammetje) uit ... . Ze loopt ook constant rond met hooi in haar mond. 

     

    Ik probeer ze natuurlijk in de gaten te houden dat er geen ruzie ontstaat. Maar mag je ze gewoon laten doen? Of? ... ? 
     

    Nog even ter info: Simba is een voedster die in juli 1j zal worden en Baloe een gecastreerd rammetje die in augustus 1j zal worden. Baloe is 9 maart gecastreerd en dan zijn ze rond 24 maart gekoppeld geweest in de opvang waar we ze gehaald hebben. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .