Ga naar inhoud

Kim Leeraar

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kim Leeraar

  1. Daarom heb ik er 2 verdiepingen voor gemaakt, dan kunnen ze toch even rustig uit elkaar wanneer ze hier behoefte aan hebben. Ik ben een “paardenmens” en heb totaal geen verstand van konijnen, maar voor de bouw van de flat etc wel rekening gehouden met de huisvesting voor konijnen, vandaar dat ik eigenlijk wel zeker weet dat ze ruimte voldoende hebben... 

  2. De hokken zijn verder prima voor elkaar, daarentegen zijn ze groot genoeg. Overdag lopen ze grotendeels door de kamer heen, als ik thuis ben van het werk. Ik wil dus ook zeker weten dat ze echt met elkaar kunnen voordat ze het hok in gaan. Het enige wat ik dus graag wil weten is hoe ik ze het beste kan koppelen. Maak jullie over de hokken maar geen zorgen 😃

  3. Hoe adviseren jullie ze te koppelen? Vind het een lastige stap te nemen. Ik wacht zeker totdat de voedster 16 weken is. Alleen heb ik geen neutrale ruimte waar ik ze uren kan houden. Is een ren in de hal misschien een idee? Hier kunnen ze ook geen nacht verblijven, dat maakt het erg lastig. De flat opzich is groter dan een gewone flat. Hij is 3 meter breed en 1,50 hoog per hokje, dus ruimte genoeg! Voor 2 konijnen samen word het erg krap. Na mijn idee moeten ze met een trap en de 2 verdiepingen genoeg ruimte hebben samen. 

  4. Bedankt voor de reacties! Misschien inderdaad beter om dit niet meer te doen. De ram is Nu zo’n 18 weken oud. Omdat hij na de casteratie nog 2/3 maand vruchtbaar is moeten ze nog even gescheiden van elkaar leven. De voedster is met 11/12 weken nog wel erg jong. Ik heb een flat, in de onderste zitten 2 cavia’s, in het midden de ram, en bovenin de voedster, ze leven dus compleet gescheiden maar kunnen elkaar door deze situatie misschien wel ruiken. Door deze huisvesting ben ik dus ook genoodzaakt ze op te tillen wanneer ze uit het hok mogen. Dit vinden ze gelukkig niet erg, ze lopen in mijn armen en vanuit daar neem ik ze mee naar de bank. Als ze straks (met succes) gekoppeld zijn zal ik van de midden en bovenverdieping 1 verblijf maken door middel van een trap. Dit mits ze goed met elkaar kunnen natuurlijk.

  5. Mijn ram is sinds een kleine week gecastreerd. Ook heb ik een voedster van een week of 11/12. Voor de casteratie hield ik ze wel eens met de neusjes bij elkaar, dit vonden ze altijd erg leuk. Nu sinds de casteratie heb ik dit 3 keer gedaan, hij reargeerd erg pissig naar de voedster toe, hij bijt en gromt. Gaat dit nog weg of zal dit blijvend gedrag zijn? Het duurt natuurlijk nog 2/3 maand voordat ze definitief bij elkaar in mogen, maar zoals het nu lijkt maak ik me er een beetje zorgen over of dit goed komt. Iemand ervaring? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .