Ga naar inhoud

Manouk Spraakman

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Manouk Spraakman

  1. Beste Baasjevanbrownie, 

     

    Allereerst bedankt voor uw snelle reactie en info. Ik wil meteen even zeggen dat “slangenvoer” voor mij echt geen optie is, maar was eerder bedoeld dat ik zoiets dus GEEN optie vind. Ik gun hem een goed leven! 
     

    Even terugkomend op het matchen van mijn konijntjes. Ik heb de (blijkbaar) ram al in juli gekocht en hem toen gematcht met mijn andere konijntje. Dat ging heel goed. Waren allebei eerst wat afwachtend, maar nooit ruzie gehad. Ik vind het achteraf ook bijzonder dat er niet eerder een nestje is gekomen, aangezien ze dus al 8 maanden samen leven. 
     

    Ik houd castratie zeker als een optie/ vervolgstap, maar wilde graag de meningen, ervaringen en adviezen van anderen horen. Dus nogmaals dank voor uw reactie! 

  2. Hallo allemaal, 

     

    Ik heb een Hollander ram die nog geen jaar oud is. Toen ik hem haalde bij de dierenwinkel zeiden ze dat het een vrouwtje was, is ter plekke nog getest. Ik wilde een voedster, omdat ik thuis nog een dwergkonijn voedster heb. Afgelopen zaterdag werd ze erg opgejaagd door de (blijkbaar) ram. Dus haalde haar uit het hok, denk dat ze bij mij genoeg rust vond en is ter plekke bevallen op mijn tuintafel tijdens het knuffelen. Ze heeft geen overlevende jongen, ze waren veel te groot voor haar en zaten vast (ik heb moeten helpen het laatste jong eruit te halen). Ze is hier bijna aan overleden. Het lijkt nu gelukkig goed te gaan. 
    De Ram is nu een tijdje al wat vervelender maar eigenlijk pas sinds vrijdag/zaterdag erg agressief, komt grommend op je af rennen, krabben, bijten (laat ook niet meer los) etc. 
    Ik heb contact met fokkers van konijnen (familieleden) en zij zeiden dat zijn agressieve gedrag waarschijnlijk niet stopt na castratie. 
    Sowieso wil ik de dierenwinkel contacteren over hun fout. 
    Maar wat zouden goede vervolgstappen zijn met mijn ram? 
    De agressie is niet een beetje en af en toe, hij rent constant zijn hele verblijf door, grommend naar vogels bij het gaas maar ook naar ons. 
    Ik wil hem niet gelijk opgeven of dat hij eindigt als slangenvoer. Ik wil hem een echte kans geven. Al jullie meningen zijn heel erg welkom, want ik weet gewoon niet wat ik nu moet doen. 
     

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .