Ga naar inhoud

Kir2021

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kir2021

  1. 5 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik zou gewoon wachten tot komend weekend en ze dan bij elkaar laten. Wat je nu doet is iedere keer de koppeling onderbreken, waardoor ze de volgende keer weer opnieuw moeten beginnen met bepalen van de rangorde. Dus het voegt niks toe, maar het kan ze wel stress geven.

    Ah ok, ik las dat het juist goed was voor de gewenning..... Maar wat jij zegt klinkt ook wel logisch..... Teddy zit nu in een ander hok in de bijkeuken. Is het dan wel verstandig om hun oude hok (waar Bo nu inzit) dan goed schoon te maken en dan op neutraal terrein (dus bijvoorbeeld in de gang) neer te zetten volgend weekend? En ze dan dus gelijk weer de hele tijd samen te zetten? Is dat wat je bedoelt? 

  2. Nou de eerste koppelpoging op neutraal terrein ging best goed. Ik heb ze 20

    minuutjes

    samen in de hal neergezet (hier zijn ze allebei nog nooit geweest, de tuin ging niet want mijn vriend heeft vrijdag de tuin bemest. 🤦🏼‍♀️). Ze snuffelden wat aan elkaar en renden wat rond, ze zochten elkaar

    wel op en snuffelden dan wat aan elkaar en af en toe rende teddy dan achter Bo aan, maar geen geruzie. Bo is wel de meest angstige (altijd al geweest), maar zoekt

    Teddy wel op en snuffelt aan haar. Als teddy vervolgens een onverwachte beweging maakt, rent ze weg. Ik ga dit een paar keer per dag nu proberen te doen (ze een kwartiertje bij elkaar zetten op de gang) en volgend weekend dan proberen ze in hun ‘oude gezamenlijke’ hok in de bijkeuken te zetten. Dan kan ik

    ze beter in de gaten houden en kunnen ze gewoon dag en nacht in de bijkeuken rond huppelen (die is 4 x 3 meter zoiets). 

  3. Nou de eerste ontmoeting stemt positief. Teddy was per ongeluk naar buiten geslopen achter mijn rug om en ging voor de ren zitten, waar Bo inzat en waren gewoon beetje rustig aan elkaar aan het snuffelen via de tralies (geen frustratie of boze konijnen). Daarna is ze terug de bijkeuken in gerend, dit was weer de eerste ontmoeting na 6 dagen. Morgen ga ik ze in een ren ergens in de tuin de eerste keer weer bij elkaar zetten. Hoop dat het gaat lukken. Vind het ook zo sneu voor ze dat ze nu apart zitten. Bo is nog steeds wel beetje bangig (maar dat is ze altijd al geweest) en Teddy is helemaal relaxt, die springt overal op, onder of in in de bijkeuken en ligt lekker languit te chillen. 

  4. 35 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik zou een week doen. 

    Herkoppelen kan het beste op neutraal terrein, als er een in het hok blijft is zij in het voordeel. Heb je de mogelijkheid om een ruimte af te zetten waar ze allebei nog niet geweest zijn? Het liefst laat je ze daar een paar dagen blijven tot ze stabiel zijn. Of tot ze elkaar te lijf gaan, dan is het einde verhaal. Hoe idealer de omstandigheden, hoe groter de kans dat het nog goedkomt.

    Misschien kun je ergens een ren lenen voor de koppeling, of iets betaalbaars vinden op marktplaats? Of als het echt niet anders kan de ren loshalen van het hok, goed schoonmaken en op een andere plaats zetten.

     

    Heb je dit al gelezen?

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen

    Dankjewel!! Nou ik zie ook iets erbij staan dat ze dit uit angst kunnen doen omdat ze een bezoekje hebben gehad van een marter of iets dergelijks. Nu ik erover nadenk, zou dat ook nog kunnen; Het is zondag gestart toen ik eigenlijk ‘vergeten’ was het deurtje van het hok ‘s nachts dicht te doen (van zaterdag- zondagnacht). Toen ik ‘s ochtends beneden kwam zag ik allemaal plukjes haar in de ren liggen, toen schrok ik een beetje (maar bedacht me erna dat ze in de rui konden zijn). Daarna zag ik ze voor het eerst bekvechten. Dat zou ook nog kunnen dat ze ‘s nachts in de ren hebben gezeten en een bezoekje van een dier hebben gehad...... 

    Ik heb nog een extra ren die ik op het gras kan zetten om mee te beginnen. 
    Is het wel verstandig om ze om de beurt in de tuin te laten rondlopen? Of ‘ruiken’ ze elkaar dan weer en is het beter om Bo dan buiten te laten rondlopen en Teddy in de bijkeuken (voor de tijd dat ze gescheiden zitten)? 

  5. Dank jullie wel voor alle

    tips! Ik ga ze nu scheiden; Bo blijft buiten in het hok met ren en Teddy gaat in een hok in onze bijkeuken (zonder verwarming), in onze bijkeuken kan ze ook loslopen, daar kan ze niks kapot maken. Hoe lang denken jullie dat ik ze moet scheiden voordat ik ze weer herkoppel op neutraal terrein? Ik ga eens kijken hoe ik de ren helemaal veilig kan maken. Heb er nu een net over, maar ik hoor ‘s nachts vaker een marter ‘schreeuwen’ dus dat vertrouw ik niet helemaal en er lopen hier vaker katten door de tuin. Ik hoop zo dat het goed gaat komen, ze zijn apart zo leuk en grappig. Het zijn geen knuffelaars maar lopen me wel overal na (waarschijnlijk omdat ze mij als ‘voedselbron’ zien. 😂). 

  6. ‘S nachts deed ik ze altijd in het hok (dan niet in de ren) maar van 8.00 - 22.00 staat het hok open naar de ren. Ik ga ze even een tijdje helemaal scheiden, een weekje, en zal ze daarna weer op

    neutraal terrein proberen aan elkaar te laten wennen. Mocht dat niet werken zal ik, met pijn in m’n hart, afscheid moeten nemen van eentje. Hoe maak je de keuze welke je houdt en welke je weg brengt?? Vreselijk. Ik heb hier in de buurt al een konijnenopvang waar ik eentje zou kunnen brengen die dan gekoppeld wordt aan een ander mannetje. Ik zou dan kunnen kijken of ik een rammetje kan vinden voor bij de ander. Helaas heb ik geen plaats voor 4 konijnen. 

  7. Hoi Marjolein, dank je voor je reactie. 
    het zijn 2 vrouwtjes. Ze hebben een groot buitenhok, 3 etages en elke etage is 1.30 x 80cm. Daarnaast hebben ze nog een ren van circa 2 x 2 voor het hok en ze lopen gemiddeld 2 uur per dag los in de tuin. Het beste is dus om ze nu even helemaal te scheiden dus?? Ga ik dat eens proberen. Hoe lang? Je ziet dat ze aan elkaar snuffelen (met hun neusjes tegen elkaar) en zodra ze elkaar ruiken begint het ‘rollebollen’. 
     

    groetjes 

    Kir 

  8. Hallo allemaal,

     

    ik heb twee Nederlandse dwerghangoren van bijna 1 jaar. Ik heb ze allebei laten castreren 2 en een halve week geleden. Dat is allemaal goed gegaan. De arts adviseerde me om ze gelijk weer samen in een hok, dit is ook goed gegaan. Tot vandaag. Teddy is gemeen naar Bo (laat haar bijvoorbeeld het hok niet in als ze van de ren het hok in wilt). Vervolgens vliegen ze over elkaar heen en hoorde ik eentje grommen. Bo lijkt bang voor Teddy. Ze vechten niet en hebben elkaar niet gebeten. Ik heb ze nu even apart gezet, Teddy zit in een hok in de ren, maar Bo zoekt haar vervolgens wel de hele tijd op (blijft naast de kooi zitten en ze snuffelen aan elkaar, dan is er geen stress of frustratie naar elkaar toe). Is het goed om ze nog even apart te laten (kunnen elkaar wel zien en snuffelen) en dan over paar dagen weer bij elkaar te zetten op neutraal terrein eerst? 
     

    Groetjes, 

    Kir 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .