Ga naar inhoud

Ilse van der Valk

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ilse van der Valk

  1. Bedankt allemaal voor jullie adviezen!

     

    Even een update..

     

    Ik heb ze apart gehouden (ook aparte verblijven) en toen ben ik begonnen met ze naast elkaar in de ren zetten. 

     

    4 dagen geleden ben ik begonnen met herkoppelen. De eerste dag heb ik de hele dag (gelukkig scheen het zonnetje) ze op neutraal terrein bij elkaar gezet en zelf erbij gebleven. Ze hebben de eerste 5 minuten de rangorde bepaald en daarna merkte ik wel wat spanning bij Binky. Verder lieten Billy (dominante), Binky nog niet helemaal met rust. Uiteindelijk de dag afgesloten, maar ze bewust apart laten slapen zodat Binky ook even kon uitrusten. 
     

    Dag 2 heb ik ze wederom op neutraal terrein bij elkaar gezet. Dit ging al stukken beter, de spanning werd minder en er is niet gevochten. Billy begon Binky ook meer met rust te laten. 
     

    We besloten om het nieuwe permanente verblijf (met de oude ren nog gezien het feit dat de nieuwe ren nog niet geleverd is) in orde te maken. Zo zijn ze op dag 2 ook naar dat verblijf gegaan met hok. Hier hebben ze altijd een vrije uitloop van 120 bij 60. Straks komt er een ren van 2,4 m bij 1,6 m. Het verblijf is overdekt, dus roofdier proof.  
     

    In dit verblijf gingen ze samen op ontdekking uit. Binky durfde ook steeds meer en Billy was uiteindelijk ook niet meer zo veel bezig met Binky. Ze hebben toen zelfs samen het groente buffet gedeeld. Ik had besloten ze toch samen te laten snachts. 
     

    Sochtends (dag 3) lagen ze elkaar te likken in de zon! Beide waren ongedeerd en oogde ook echt relaxed.    Ze hebben toen een zandbak erbij gekregen om te graven, waar ze wederom samen op ontdekking gingen.

     

    Ook dag 4 zijn ze super doorgekomen! Ze doen lekker hun dingetje en laten elkaar met rust, maar zoeken elkaar ook wel op een vriendelijke manier op. Ze hebben eigenlijk vrijwel de hele dag tegen elkaar aan gelegen.

     

    Door de herkoppeling zijn ze ook veel minder schuw naar mij toe en juist heel vrolijk. Ze zitten niet meer zielig in een hoekje in het hok...

     

    Ik hoop dat het niet opslaat, maar gelukkig ben ik de komende dagen thuis om het goed in de gaten te houden. 

  2. Ik heb 2 konijnen, 2 broertjes: Billy en Binky. Ze hebben bijna 1 jaar succesvol samen gezeten in een groot hok en bij goed weer een uitloopren. Maar 3 weken geleden trof ik één van de twee (Binky) aan met een mega groot gezwel ter hoogte van zijn geslachtsdeel. Bij de dierenarts bleek de diagnose: ontsteking door waarschijnlijk een bijtwond van de andere. Dus is Binky als eerste gecastreerd en operatief is het gezwel weggehaald. Natuurlijk beide apart gezet, maar dat was nog een hele uitdaging.. Ze deden er alles aan om samen te komen. Uiteindelijk heb ik met een apart hok, beide kunnen scheiden en overdag Billy in de ren en Binky in het hok in de ren. Zo konden ze elkaar toch nog zien.

     

    Binky is eigenlijk de eerste paar dagen heel 'zielig' geweest en erg aanhankelijk. Hij was erg aan mij gehecht en genoot van de aandacht. Dit was voorheen eigenlijk ook wel zo maar toch ietsje minder. Billy was juist eerst de norse van de 2 en zo ook na de castratie.

     

    Nu ben ik 3 weken verder. Billy is erg aanhankelijk geworden maar Binky is opeens erg angstig.. Hij valt me een beetje aan als ik zijn brokjes wil geven in het bakje en is onvoorspelbaar geworden. Hij durft niet te eten als ik boven het hok sta te kijken. Ook als ik hem vast heb, voelt die erg gespannen terwijl die voorheen juist echt genoot.

     

    Dit gedrag is eigenlijk pas ontwikkeld 2 weken na de castratie. Door het slechte weer heb ik ze niet in de ren kunnen doen, waardoor ze ook niet elkaar hebben kunnen zien.

     

    Ik heb beide even bij elkaar gezet om te kijken hoe het ging maar Binky was toch wel erg fel. Ik heb ze snel weer uit elkaar gehaald, maar wel zodat ze zich kunnen zien.

     

    Hebben jullie misschien tips? Ervaringen? Ik vind het zo raar dat hij nu zo is omgeslagen qua gedrag...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .