Ga naar inhoud

MollyTeun

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MollyTeun

  1. Op 19-6-2021 at 00:08 zei Miekmoek:

    Mijn konijntje was een tijd geleden ook bij de dierenarts en had daar ook een infuus gekregen vanwege uitdroging (ze was ook onderkoeld trouwens). Er zit in zo'n infuus heel veel vocht, mijn konijntje had ook echt een soort waterbubbel onder haar buikje. Dat is genoeg vocht voor minstens een hele dag, maar misschien ook wel langer, dus dan kan ook de reden zijn dat ze nu nog niet drinkt. Ze heeft gewoonweg al genoeg vocht in haar zitten. 

     

    Wel heel goed in de gaten houden dus! En zodra je ander afwijkend gedrag ziet weer meteen naar de dierenarts natuurlijk. Maar bij ons is het goedgekomen, ze is weer normaal gaan drinken, dus geen idee waar het probleem zat. 

     

    Dat lijkt inderdaad heel veel op hoe het bij die van ons ging. Gelukkig dat het weer goed gekomen is in ieder geval!

     

    Met onze Molly gaat het gelukkig ook weer een stuk beter. In de loop van de avond via een spuitje en wat groente mondjesmaat wat water binnen gekregen, maar na middernacht ging ze gelukkig zelf weer uit haar bakje drinken. Misschien had ze dan inderdaad toch nog wat vocht van het infuus in haar lichaam. 

     

    Heel blij dat het is opgelost en zonder nog een stressvolle trip naar het dierenziekenhuis. Het enige jammere is dat we de oorzaak niet weten, want als het toch iets met de hitte te maken had komen er natuurlijk nog genoeg van dat soort dagen aan dit jaar. Heel erg bedankt voor de reacties allemaal!

  2. Ze krijgt wel groente maar daar neemt/lust ze ook niet super veel van helaas. Extra natmaken is wel een goeie tip. 

    Haar evenwicht lijkt goed in orde, het enige wat opvalt is dat ze veel heen en weer loopt in het hok alsof ze niet echt weet wat ze wil. 

    De DA heeft EC zelf niet genoemd maar zal er zelf dan even over beginnen, en ook zo maar het dierenziekenhuis bellen.

    Bedankt voor de goeie tips!

     

  3. Hoi allemaal,

     

    Gisterochtend troffen we tot onze schrik Molly lusteloos en zwak aan. Ze lag alleen maar languit en reageerde helemaal niet meer op prikkels van voer etc.

    De diagnose bij de dierenarts was uitdroging en onderkoeling. DA heeft haar een infuus gegeven voor het vocht en een injectie om de darmen weer op gang te brengen.

    In de loop van de avond begon het langzaam weer iets beter met haar te gaan. Inmiddels eet ze hooi en voer weer nagenoeg normaal, alleen daar waar ze eerst nog een paar kleine slokjes water nam als we haar waterbakje voor haar neus duwden, moet ze er nu helemaal niets meer van hebben. Ze is "helaas" ook weer sterk genoeg om zich flink te verzetten als we het water via een spuitje willen toedienen.

     

    Heeft iemand tips voor ons? Het lijkt wel alsof het waterbakje voor haar helemaal niet meer bestaat. Is dit iets wat juist bij hitte vaker voorkomt bij konijnen? Het lijkt logischer dat ze juist het eten laten staan maar wel blijven drinken. Het vochtinfuus is nu al zo'n 30 uur geleden dus ik ga er vanuit dat dat helemaal uitgewerkt is. Ze heeft nu al een aantal uur niet gedronken (op wat Olvarit na, weet niet of dat veel helpt) dus ik ben bang dat we anders vannacht nog naar het dierenziekenhuis moeten.

  4. De biks vervangen we steeds om de paar dagen. We hadden ook nog een oude zak biks staan en inderdaad met de moed der wanhoop daar maar een paar van geprobeerd. Daar neemt hij gek genoeg wel eens een paar van, maar ook niet consequent. Maar van zijn `normale` biks neemt hij niets en trekt hij echt weg zodra hij het ruikt.

  5. Heel erg bedankt allemaal voor de tips voor de antibiotica en biks, we gaan het morgenochtend gelijk proberen! Teun is een binnenkonijn. Wat we tot nu toe meestal probeerden was de handdoek methode op een tafel. Het oppakken vindt hij al niet leuk, helemaal na een paar dagen. Als hij één keer in de handdoek zit, blijft hij dan wel redelijk rustig, maar zodra hij de antibiotica krijgt, probeert hij idd met man en macht los te komen.    

  6. Hoi allemaal,

     

    Ik ben sinds kort lid van dit mooie forum en heb een probleem waarbij jullie hopelijk kunnen helpen.

    Een paar weken geleden had ons konijntje Teun gebitsproblemen en na een ingreep bij de dierenarts kregen we pijnstiller en antibiotica mee voor hem. De pijnstiller mengen we altijd door de Olvarit en dat vindt hij heel lekker. Met de antibiotica probeerden we dat ook, hij trapte er een paar keer in maar na een tijdje wilde hij dit absoluut niet meer hebben. Daarna heel veel geprobeerd, mengen door geprakte banaan, over een stukje wortel of over de biks gieten, maar geen van alle wou hij. Met een spuitje toedienen lukte ook niet goed (al moet ik bekennen dat wij daar helaas ook niet zo goed in zijn), dus toen maar op zijn pootjes gespoten, wel zielig maar dan likt hij in ieder geval wat op.

     

    Maar: kort hierna nam hij ook geen biks of Olvarit meer. Het bleek bij de dierenarts nog steeds niet goed met zijn gebitje dus eerst dachten we dat het daaraan lag, maar inmiddels is hij voor een tweede keer geholpen. Hij is nu weer thuis en lijkt weer de oude alleen nog steeds neemt hij geen biks of Olvarit. Hij eet wel volop hooi, de hardere takjes erin vindt hij juist heel lekker, en neemt ook snoepjes die harder zijn dan de biks. Ook een ander smaakje Olvarit neemt hij wel (zo lang we er geen antibiotica door doen 😄), alleen niet het smaakje waar we toen de antibiotica door gemengd hebben. Het lijkt dus wel alsof hij puur door de associatie met antibiotica zijn biks niet meer neemt.

     

    Heeft iemand anders hier ervaring mee? Is het mogelijk dat hij na 3/4 weken nog steeds de koppeling legt of zal er toch een andere oorzaak zijn dat hij geen biks meer eet? En als het echt door de associatie komt, is er dan een trucje om hem weer aan het eten te krijgen? Misschien was het heel dom om te proberen de antibiotica over de biks te gieten maar op het moment zelf dacht ik alleen 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Dit nooit verwacht want de biks vond hij altijd helemaal geweldig.

    (Nog tips over antibiotica geven zijn natuurlijk ook welkom, zag er op het forum ook al een aantal staan. We moeten het hem nog steeds geven en blijft moeilijk op de "handdoek" manier)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .