Ga naar inhoud

Turbonijn

Members
  • Items

    633
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Turbonijn

  1. geen idee hoeveel gram ik ze geef. maar per 2 konijnen krijgen ze een bakje vol. een bakje bij mij is een ronde quicheschaal van 20 cm doorsnede en zo'n 4 cm hoog. deze gaat helemaal vol.

    bovendien zijn het hier super eters!

    ze krijgen alles: witlof - broccoli - bloemkool maar niet zoveel wit - wortel - spruiten - andijvie - radijs - paprika -

    maar ook: komkommer - tomaat - appel - mandarijn en ze hebben geen last van diarree!

    en ik ben ook zuinig met de brokjes

  2. je zegt zelf dat wit tandvlees betekend dat hij misschien een inwendige bloeding heeft.

    als je dat kan bedenken dan kan je toch ook wel bedenken dat een inwendige bloeding iets heel ergs betekend en dat hij misschien wel heel erg nodig naar de da moet?

    en je kan vanaf je 14e al werken. oa al een krantenwijkje. ik werkte al vanaf mijn 14e bij de boer. en heb al vroeg geleerd dat als ik dieren wil er ook voor moet betalen

  3. maar als je het in een babyhapje doet moet je wel zeker weten dat alles op gaat. niets is zo slecht als niet de totale hoeveelheid binnenkrijgen. als er ook een laagje aan de zijkant van het schaaltje blijft zitten is dat ook verlies.

    ik spuit het wel in de bek. in het begin moeten ze erg wennen en vinden ze het niet leuk. maar ik weet zo wel dat ze alles binnenkrijgen en na een paar keer weten ze wat er gebeurd en laten ze het makkelijker toe.

  4. oh wat naar!!!!

    helemaal omdat ik nu 1 week een viertal heb gekoppeld en donderdagavond turbo stopte met eten. Vrijdag naar de da gegaan en zijn darmen waren leeg maar zijn maag vol. Hij is nu aan de betere hand, maar zo sneu dat die van jullie er niet meer is!

    Zo anders kan het gaan in de wereld. ik heb echt geluk gehad.

    veel sterkte!

  5. al mijn 4 konijnen eten als gekken. Biks probeer ik niet te overdreven veel te doen. Als ik hun buiken voel dan gaan ze richting dikkige kant. Maar ze zijn altijd heel gulzig met alles: biks, groente en hooi. ik heb het idee dat een konijn wel kan blijven eten.

  6. je zult het wel weten maar koop de groente van het seizoen, die zijn dan goedkoper. je moet nou geen aardbeien willen kopen.

    ik koop alles bij de jumbo

    ik vind het ook niet goedkoper als ik voor de goedkopere groente naar een andere supermarkt RIJD. qua benzine weet ik niet of ik dan nog goedkoop uit ben. lekker alles bij de goedkoopste supermarkt en ik heb mijn best weer gedaan.

  7. nou hier ook iemand die geen ss geeft.

    je zou je bijna schuldig voelen als je het niet geeft lijkt het hier.

    Vroeger kregen ze gemengd (wist ik veel) en nu krijgen ze gewone biks. Elke keer van een ander merk, afhankelijk van waar ik het koop.

    Heel soms meng ik er een kleine zak ss doorheen maar ik vind het veel te duur!

    Ze krijgen genoeg hooi en elke dag ene hoop verse groente. Ik denk niet dat ik het zo slecht doe als bazin.

  8. ik ging het bakje van de hema bijna kopen, had het al in mijn handen tot ik me bedacht:

    als ik er warm/heet water in doe en dat bevriest, dan vriest mijn bakje kapot want dat zet uit en dan klapt dat bord kapot.

    heb het maar weer terug gelegd en mijn laatste truk werkt goed. eerst de groente geven, een uur later pas de brokken. dan zijn alle groente echt wel op.

  9. ik vind het wel een goede tip!

    ik geef ze 1 x per dag eten en dan de groente en brokjes tegelijk. de één begint aan de brokjes, de ander aan de groente. Sinds vandaag ben ik aan het uitproberen om ze eerst de groente te geven. Ze komen er als een malloot op af. nu even een uurtje later zet ik er de brokjes bij. kijken of dan de groente op zijn.

  10. Hey

    ik vroeg me toch iets af. We hebben nu 4 konijnen in totaal. En ze drinken allemaal maar bar weinig. Bij de 2 nieuwste wil het bakje nog weleens leger zijn maar bij de andere 2 van ons blijft er een hoop water in het bakje en in de fles, er gaat echt bijna niets uit. We hebben in biede rennen een waterbakje en een drinkfles.

    Nou geef ik ze wel veel groente 1 x per dag. Bijv vandaag voor 4 konijnen: 1 mandarijn. stronk bloemkool 2 stroken bleekselderij en een witlof.

    Zou er genoeg vocht in de groente zitten waardoor ze niet veel vocht meer nodig hebben???

    Ze plassen overigens genoeg dus niet dat ze uitdrogen ofzo.

    iemand een idee??

  11. ik geef ze maar 1 x per dag eten. Helemaal als ik per 1 nov een andere baan heb is het veel te vroeg sochtends om alle dieren van eten te voorzien. Heb het al druk genoeg met onze 2 honden. tijdens het koken savonds krijgen de de brokken, groetje, hooiaanvulling en verschon ik de poepbakken.

  12. bruine bakjes met rabbit erop (zelfde model als konijn model)

    en een hele leuke groentebak, heb alleen geen plaatje.

    het ziet eruit alsof het allemaal blaadjes zijn die een rond bakje vormen.de vorm en kleur kloppen helemaal, het is alleen van steen.

  13. er liggen wel wat stukjes karton los maar volgens mij eten ze het ook op.

    maar wilgentakken eten ze ook op natuurlijk. Dat zijn gewoon takken en dat gaat ook goed in de maag. En hout als ze aan het hok knagen.

    Misschien dat ze het gewoon uitpoepen??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .