Ga naar inhoud

Char_

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Char_

  1. 3 minuten geleden zei Pablo&Lola:

    Welke soort vloer heb je in de woonkamer liggen? Sommige ondergronden worden door de konijnen als te glad ervaren waardoor ze het liever mijden. 😉


    Ik heb laminaat, maar tegen het hok aan ligt een heel groot tapijt. Ze lopen inderdaad nooit van het tapijt af, het laminaat vinden ze niet fijn. Maar het tapijt is circa 2x3 meter en zelfs daar lopen ze een klein rondje en dan gaan ze weer naar binnen...

  2. Hi allen!

     

    Ik heb twee konijnen van 4 jaar oud. 1 mannetje (gecastreerd) en 1 vrouwtje (niet gesteriliseerd, beiden zijn bij met hun vaccinaties.

     

    Zij doen alles samen (eten, slapen, kroelen, wassen). Hun hok staat vrijwel altijd open en zij hebben vrije toegang tot de gehele (ruime) woonkamer. Alleen zij kiezen ervoor om de hele dag lang in hun hok tegen elkaar aan te liggen. Recent heb ik van de dierenarts meegekregen dat ze beide iets aan de zware kant zijn. Ik geef nu op advies van de DA minder brokken. 
     

    Als ik ze uit het hok haal en het hok even dicht doe zodat ze wel moeten bewegen, dan lopen ze een rondje en vervolgens knagen ze aan het deurtje totdat deze weer open gaat. Ik probeer het hokje niet open te doen als ze dat “vragen” want ik wil niet dat ze leren dat als ze knagen het deurtje opengaat. Helaas blijven ze knagen (soms wel een vol uur zonder pauzes!!) 

     

    Hoe zorg ik ervoor dat zij meer bewegen, en dus ook fysiek gezonder worden? 
     

    Alvast bedankt voor alle adviezen,

     

    Liefs, Char & twee lieve nijntjes

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .