Ga naar inhoud

Sharron

Members
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sharron

  1. Zou mijn andere konijn dat dan ook moeten hebben, is besmettelijk toch? Die heeft gelukkig nergens last van. Biks van versele laga, voorheen ongeveer 20-25 gram per dag, is 1,5 kilo. Nu sinds gister even niet om te kijken of het daar aan lag. Hooi eet hij goed & veel! Wilde zowiezo al een afspraak maken bij de dierenarts inderdaad. 
    Ze zitten trouwens binnen in een grote ren en mogen regelmatig door het huis lopen alleen gaat dat nu even niet door de dunne poep soms aangezien alles vies wordt.. 

  2. Hoi!

    Ik heb sinds 2 maanden een leuk koppeltje overgenomen van mensen die ze niet meer wilden. Een voedster en rammetje (beide geholpen). Het rammetje heeft regelmatig wat diarree druppeltjes en hierdoor ook een vieze kont en vieze plekken op de grond (elke dag eigenlijk wel). Ik hou zijn kontje kort en probeer het schoon te maken maar het is elke dag weer opnieuw. Meestal heeft hij gewoon harde keutels, af en toe wat natte er tussen. Geen blindedarm keutels naar mijn idee, Ik ben al een paar dagen gestopt met de groente omdat ik dacht misschien reageert hij daar op maar dat is het niet. Ook had ik biks even geminderd en op advies alleen even hooi en water maar ook dit lijkt het probleem niet te verhelpen. Hij is verder vrolijk en eet en drinkt goed en laatst bij de dierenarts geweest voor een check en de enting en alles was goed. Iemans tips? 

  3. Het is een dwergkonijn en heb niet zo een standaard klein hoektoiletje wel een grotere bak.. maar kan een nog grotere bak proberen. Hij plast ook wel eens in de ren maar vaker naast het toilet. Er is niet echt wat veranderd volgensmij het lijkt wel of hij gewoon niet meer op het toilet wilt plassen al zit hij er wel soms in… Ik zal even bij de link kijken bedankt!

    • Vind ik leuk 1
  4. Hoi!

    Een van mijn konijnen plast steeds naast het toilet. Het is een tijdje goed gegaan. Het is een gecastreerd mannetje van 3 jaar. Er hangt hooi boven beide toiletten en er is verder geen bodembedekking in het hok en de ren aanwezig (binnen konijnen), alleen in de toiletten zit er van back to nature bedekking. Ik ruim alles steeds netjes op in de 2 toiletten maar hij blijft er naast plassen, ook als ik het toilet een beetje opschuif naar waar hij plast gaat hij gewoon aan de andere kant van het toilet plassen 🤷🏼‍♀️ Mijn andere konijn is zindelijk. De toiletten maak ik elke dag schoon. 
    Iemand tips? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .