Ga naar inhoud

Urkel

Members
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Urkel

  1. Sorry voor de late reactie!

    ik heb in ieder geval met geen van de adviezen wat gedaan! alhoewel Nala de dag erna flink wat diarree had heb ik verder niets aan haar gemerkt dat ze ergens last van had! hooi eet ze als geen ander volgens mij, en drinken ook. Had wel even een flesje hooithee opgehangen (voor de eerste keer) maar ze leken er niet echt van onder de indruk!!

    @Melanie - soms doe je het toch nooit goed, ondanks de allerbeste bedoelingen! wat bij de een kan, kan bij de ander weer niet en andersom! wat dat betreft is ook geen een konijn hetzelfde lijkt het wel!! ik wilde je toch bedanken voor je reactie!!

  2. Hallo!

    hoe slecht is die clematis voor een konijn,

    Onze Nala heeft de afgelopen dagen wat stukjes blad op (de plant staat wel afgeschermd, maar ze is ooooh zo slim) en nu liggen her en der BDK... is het iets om ons zorgen over te maken??? of zal ik eens kijken hoe het gaat lopen met hooi(meteenvleugjethijm)thee...

    De clematis staat nu nog beter beschermt... en op dit moment denken we onbereikbaar voor de donder steen...

  3. Hallo!

    vandaag toch maar eens vragen of dat iemand weet of dat wat er te zien is op onderstaande foto's zorgwekkend is. ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet namelijk.

    Het lijkt ook wel of dat Urkel niet meer lekker op zijn bibs kan zitten maar dat ie bovenop zijn achterpootjes gaat zitten. heeeel af en toe scheurt ie met zijn buikje over de bank alsof tie jeuk heeft. zijn keutels zijn voor het grootste gedeelte normaal, heel af en toe zit er een plakkeuteltje tussen of keutels die aan elkaar zitten(door haren of stro)Voor de rest eet en drinkt ie normaal. gedraagt zich normaal, alleen zijn die plekken niet normaal!

    het zijn maar 2 foto's maar ik had ook nog een 3e plek gezien buiten maar die ging verloren toen ik daar met een natte bezem over heen ging.

    Foto-48CA373Y-D.jpg

    Foto-8S7ZUBYF-D.jpg

    hopelijk weet iemand hier wat van :)

  4. Hallo!!!!

    Gelukkig alles goed gegaan!!! urkel was lekker dronken gister avond :) was wel zielig...

    Liet ons nog erg schrikken, hij zat nog in zijn transport kooi, op een handdoekie, zat mijn meisje hem te aaien, maar hij gaf ineens geen kick meer. zat stil, hoofdje naar beneden. Ik kwam gelijk even kijken, duwde tegen zijn koppie, geen reactie, iets harder duwtje, nog steeds geen reactie, toen de por des levens met een flinke duw. En daar wastie weer, mijn meisje was al helemaal bang en weggelopen dattie het niet gehaald had!

    Nu eettie maar mondjes maat hooi, en een beetje water, hij is wel redelijk actief dus ik maak me voorlopig nog geen zorgen dattie het slecht heeft! we voeren hem af en toe hooi en stro... zijn andijvie hoeftie niet, net als zijn biks. zullen zo eens kijken of dattie na zijn avonturen buiten al wat meer trek heeft gekregen! zullen ook heel even naar zijn wondje kijken!

  5. @rabbitm> het darmstelsel van een konijn mag niet langer dan 12 uur stilstaan, dit heeft een fatale afloop!!

    @Mireiille> krijgt hij nu wel nog hetzelfde voer als bij de fokker?

    Geef hem lekker veel hooi! En onbeperkt eten.

    als dit niet mag.... (die 12 uur) hoe zit dat dan na castratie?? dan schijnen ze wel eens langer niet te eten???

  6. goeie link!!! heb alles gelezen, merk dat ik gewoon goed van vertrouwen ben en dat ik niet eens gevraagd heb aan de dierenarts van hoeveel konijnen per jaar of welke pijnstillers. Ik mag toch aan nemen dat hij/zij er voor geleerd heeft, en anders laat zien bekwaam te zijn door zich in te lezen voor zijn castratie!

    als alles goed gaat horen jullie het wel :) ik ga iig wel vragen als ik hem ga halen of ik 1 van die pijnstillers mag hebben die hier genoemd worden...

    dat van die dwangvoeding, wat voor vloeibaars ga je hem dan geven met die injectie spuit. ik zal iig voor zorgen dat we allebei thuis zijn, gelukkig heb ik een afspraak op een vrijdag kunnen maken, en speciaal niets gepland dat weekend zodat we hem alle aandacht kunnen geven!

  7. Hallo!

    en weer genoeg vragen voor mij om vast in te verdiepen!

    volgende week vrijdag is Urkie aan de beurt voor castratie, ik lees van alles over handdoeken, binnen houden, 2 dagen of (tot) 5 dagen, snuggledingus.

    Weet iemand hier een topic waar dit allemaal makkelijk na te lezen is? heb geprobeerd met de zoekfunctie, maar hoeveel topics je dan wel niet krijgt.... daar is geen beginnen aan...

  8. die kans kan dan wel klein zijn, maar ik zal toch even met onze tijdelijke bewoner ook moeten overleggen of dattie het niet heeel erg gaat vinden dat het een extra konijn gaat worden!

  9. konijnen voelen dan niet zelf aan dat ze dat niet moeten drinken??

    en dat andere konijn zit er aan te komen, alleen dat kan denk ik pas volgend jaar. Dit jaar gaan we helaas niet meer redden, Urkel is nog niet gecastreerd (vonden we niet nodig, bovendien vind ik (als man zijnde) het een beetje zielig.

    Maar wat we nu nog zieliger vinden eigenlijk is dat we (mijn vrouw en ik) eigenlijk te druk zijn om fatsoenlijk aandacht te geven aan onze vriend en dus toch besloten hebben om hem te laten helpen. om daarna eens te kijken bij een asiel of dat we niet een vriendinnetje voor hem kunnen gaan vinden. maar die afspraak bij de dierenarts moeten we nog maken, en daarna zal hij best wel even rust willen hebben lijkt me.

    we gaan halverwege december naar nieuwzeeland voor 6,5 weken en dan komt er een vriend van mij in ons huis. die we eigenlijk niet met eventuele problemen willen opzadelen als het vriendje worden niet lukt!!! dus dat kan pas volgend jaar! jammer genoeg! ze zijn zo lief :)

  10. Waarom geef je je konijn 's morgens eigenlijk melk met beschuit?

    Als konijnenvoer lijken me korrels (zoals SS) en groenvoer toch nog altijd het beste.

    Mocht er wel een reden zijn om je konijn melk te geven dan zou je soyamelk kunnen geven, hier zit geen lactose in, maar nogmaals ik kan me niet voorstellen dat melk goed voor een konijn is.

    nou ja, een konijn is voor volgens mij een gezelschapsdiertje. en als ik smorgens beneden kom en urkel lief staat achter het traphekje in de keuken te trappelen van ongeduld om een aai over zijn bolletje (okee, niet iedere morgen) te krijgen vind ik het zo 'sneu' om dan lekker in de woonkomer mijn ontbijtje te nuttigen.

    Dus ging ik lekker in de keuken zitten met kommetje en al (op de grond) en meneer, nieuwsgierig als ze zijn, kwam ff kijken wat ik zat te doen, ik ben de beroerdste niet en dacht, ach, misschien vind ie melk wel lekker, dus what the hell, laat maar likken van die lepel :) hij vind het heerlijk! vandaar dat urkel melk eet/drinkt! als ik een schaaltje met een bodempje neerzet likt het kommetje nog schoner als de vaatwasser hem krijgt volgens mij!

    maar goed, lactose is dus de boosdoener, gaat ik even verder zoeken hier waarom lactose niet zo goed is voor de knakker, en even wat minderen, dan mijn onbijt maar even bijstellen naar een appel met banaan of zo!

  11. klinkt allemaal logisch!!!

    jammer dattie het zo lekker vind!!! hij drinkt die 3 eetlepels per dag achter elkaar op!!!

    en likt daarna zijn pootjes erbij af

    maar ja aan een :beurk: konijn heb ik natuurlijk niks :)

    ik zal me eigen eens wat meer gaan verdiepen in groene soorten voor um. hij eet vooral korrels nu, en een groot sla blad per dag, maar lees hier overal dat het eigenlijk anders om moet zijn...

    wat mij wel opviel, voordat hij ingeent word 3weken geleden geloof ik (we waren wat laat) was hij gek op biscuits (kaakjes) en minder verzot op andijvie en ander soort groene dingen, maar sinds die in enting lijkt zijn smaak wel verandert te zijn en eet hij die groene zooi achter elkaar op (ook zijn hooi lijkt ie een stuk interesanter te vinden (dit zou kunnen komen omdat we nu gekruid hooi hebben)

  12. Hallo!!!

    Ik heb echt de zoekfunctie gebruikt, en ook het almachtige google kon mij eigenlijk niet echt verder helpen(die hielp me wel aan dit forum) maar ik kan nergens terug vinden of dat mijn konijn van 8 maanden ( en alstie nog ouder word) ook halfvolle melk kan geven.

    Meestal eet ik smorgens als ontbijt beschuit met melk, en dan komt urkel altijd even op schoot zitten en eet vrolijk mee. maar kan het geen kwaad eigenlijk?

    ik merk niet dattie er ziek van word of diarree krijgt maar misschien dattie van binnen het allemaal niet goed kan verwerken en er pas later last van krijgt...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .