Ga naar inhoud

bun chrissy

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bun chrissy

  1. Ik zit mij nu in te lezen over castreren van een voedster en ik wil dit ook laten doen waarschijnlijk. Maar mensen die dit hebben ondergaan met hun hupsige vriendjes/kindjes zijn in mijn ogen experts.

    Mijn hups kind is nu 4 maanden en legt sinds een week overal keutels neer, loopt rondjes om mij heen, laat mini plasjes na typpisch territoriaal gedrag (ze is niet agressief tot nu toe)

    ze is Super knuffelig komt onder mijn arm liggen als ik een dutje doe en doet gezellig mee heel aandoenlijk en ik ben bang dat dit gedrag weg gaat na castratie.

    Zijn jullie konijntjes veranderd in gedrag? (Kwa knuffeligheid)

     

    Ja ik ben bekend met kanker risico indien niet gedaan. (Liever voorkomen dan genezen)

    Ik ben tegen fokken van dieren dus heb geen nest wensen

  2. Mijn konijn is een tijdje naar een ander huisje uit logeren geweest. En ik heb toen haar hokje grondig schoon gemaakt zodat ze makkelijker went dacht ik. Het is een free room konijn met een groot hokje als chill/ eet en drink plek. Nu laat ze overal keuteltjes achter. Op mijn bed, tapijt, overal in dr hokje. Behalve op het toilet. 

    Eerder vond ik nooit keutels en ging ze braaf als ze moest naar haar toiletje. Ze is nu 4 maanden oud.

    Ze cirkels ook om mij heen heel veel en is super aanhankelijk nu sins ze weer terug is op haar vertrouwde plekje. 

    Iemand tips hoe ik zindelijk maken weer een beetje op de rit krijg? Keutels onder je sokken zijn niet fijn... 

  3. Op 4-1-2021 at 10:47 zei Evee:

    Niet meer geven! Rubberen waterkruiken zijn heel erg gevaarlijk voor konijnen. Niet alleen het rubber wat niet goed is als ze er van eten, maar als ze een heetwaterkruik kapot krijgen en het water is nog heet, kun je een konijn met brandwonden (vaak op de poten!) krijgen, en dat wil je ook niet!

     

    De metalen kruiken / aluminium kruiken zijn wel veilig, die zijn vrij ouderwets, maar ook nog steeds te koop in babyzaken enz. 

     

    Of koop een snugglesafe heatpad, die blijft behoorlijk lang warm en is wel veilig als ze er aan knagen, ten eerste is hij knaag-proof en ten tweede als het wel lukt om het kapot te knagen (wat echt uitzonderlijk is), is het materiaal niet giftig. 

    Bedankt voor de tip. Ik heb nog van vroeger toen ik baby was een kruikje in de kast staan. Mocht het weer eens nodig zijn krijgen ze die. snuggle safe moet in de magnetron en die heb ik niet 😬

     

    (er zat trouwens geen kokend water in maar gewoon warm water waar je makkelijk met de hand onder kon ongeveer 25 graden was het)

  4. Op 1-1-2021 at 18:25 zei Lienappelsien:

     

    Weet je, eigenlijk stoor ik me altijd aan dit soort berichten.

     

    Als het goed is laat je je konijnen inenten op het moment dat ze bij jou komen, of is dat door de konijnenopvang gedaan vlak voor de konijnen bij jou kwamen. Óf je laat ze inenten op het moment dat je er van overtuigd bent geraakt dat vaccineren belangrijk is.

     

    Dat kan dus op elk willekeurig moment van het jaar zijn geweest. Het is belangrijk om vervolgens 12 maanden later het konijn weer in te laten enten, enz. De vaccinatie beschermt je konijn ook gewoon heel die 12 maanden, dus het is niet nodig om vervolgens te gaan schuiven om in het voorjaar uit te komen. Gewoon altijd na 12 maanden opnieuw laten inenten.

     

    Het soort bovenstaand bericht creëert onrust bij konijnenbaasjes die hun konijnen op een ander moment dan in het voorjaar laten vaccineren. Sterker nog, sommige konijnenbaasjes zullen erdoor vaccinaties gaan uitstellen tot het voorjaar, waardoor hun konijnen dus een tijdje onbeschermd zullen zijn.  

    Ik heb mijne in de winter laten vaccineren. Beter te vroeg dan te laat denk ik altijd. Want het duurt ook 3-4 weken voordat de vaccinatie optimaal werkt

  5. 20 uur geleden zei Bambi&Fendi:

    Binnen konijnen hebben het echt niet zo snel koud, of ze moeten ziek zijn. Als ze trilt is dat eerder een teken dat ze zich niet lekker voelt dan dat ze het koud heeft, denk ik.
    Is het nu al beter, vandaag?

    ik heb het opgezocht over hoelang een konijn doet over het verteren van voedsel. 24 uur. Ze poept normale keutels niet kleiner, niet aan elkaar geplakt. Dus ik denk dat ik bij deze zeker geluk heb gehad. 

     

    Ze komt uit een binnen klimaat waar het standaard 23 graden was. Ik woon in een zee container woning waar ik het niet warmer krijg dan 16. Ik had gelezen dat konijnen tegen een temp verschil kunnen van 10 graden. Toen we hier aankwamen was het maar 8 graden. Vandaar dat ze een kruikje van mij kreeg en ze zat er ook de hele tijd op en vond het dus ook wel fijn. Maar ze krijgt van mij geen kruikje meer ik heb wat extra stro in het hokje gedaan. Ze ligt er nu tevreden bij en heeft al haar race en dinkie momenten gehad. 

  6. 3 minuten geleden zei Evee:

    Niet meer geven! Rubberen waterkruiken zijn heel erg gevaarlijk voor konijnen. Niet alleen het rubber wat niet goed is als ze er van eten, maar als ze een heetwaterkruik kapot krijgen en het water is nog heet, kun je een konijn met brandwonden (vaak op de poten!) krijgen, en dat wil je ook niet!

     

    De metalen kruiken / aluminium kruiken zijn wel veilig, die zijn vrij ouderwets, maar ook nog steeds te koop in babyzaken enz. 

     

    Of koop een snugglesafe heatpad, die blijft behoorlijk lang warm en is wel veilig als ze er aan knagen, ten eerste is hij knaag-proof en ten tweede als het wel lukt om het kapot te knagen (wat echt uitzonderlijk is), is het materiaal niet giftig. 

    Ze krijgt hem ook niet meer ik voel me zo schuldig nu!

  7. Ik voel me nu zo dom!!!
    mijn konijntje had het wat koud merkte ik dus ik dacht even aardig te zijn en een warm water kruik erbij te leggen. 
    zon rubberen.

    nu had ik al een gevoel van haal hem er vanacht uit want ze gaat eraan knabbelen

     

    vanochtend haalde ik hem eruit en ja hoor geknabbeld.

    ik heb wel hele kleine stukjes in haar hokje terug gevonden maar lang niet alles.

    ze eet zo ver ik zie goed. En is energievol.

     

    iemand ervaring hiermee.

    Ik stress hem nu helemaal

  8. Haai iedereen

    Vroeger heb ik altijd konijnen gehad. Na 10 jaar ben ik ze verloren (gewoon aan ouderdom) nu begint het weer te kriebelen om konijnen te nemen. 

    Maar ik zit wel met iets. Door de studie moet ik heen en weer reizen naar mijn studenten kamer en weer terug naar huis om werk en andere dingen die ik niet mee kan nemen. 

    Deze reis duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur. 

    Dit doe ik meestal met het openbaar vervoer  (zondag heen vrijdag terug) elke week. 

     

    Ik heb me veel ingelezen maar toch krijg ik niet echt de info die ik nodig heb. Heel veel mensen bekken mij af van niet doen te veel stress voor ze (dit begrijp ik) niet elk dier houd van reizen. 

    De trein waar ik altijd in zit is vrij stil en ook rustig op de tijden wanneer ik ga (ik moet voorin of helemaal achterin zitten zodat de motor niet te horen is, deze zit in het midden). De laatste bus maakt alleen een hoop lawaai.

     

    Wat is jullie ervaring? kan een konijn aan het openbaar vervoer wennen?

     

    Wees lief asjeblieft. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .