Ga naar inhoud

Mrieke

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mrieke

  1. Ja dat is natuurlijk ook zo, ik zat net alleen op fb te lezen en dan lees ik dat ze er soms met een dag of 2 weer helemaal bovenop waren en dan kijk ik naar Pip en denk dan er zou toch niet iets anders zijn ook 🙄.... Ja die hoge rug idd dat doet pip nog steeds een beetje. Pff het stelt me toch gerust jullie reacties (word soms zo moe van mezelf) Mis haar ook gewoon bij alles,net met pakjes uit pakken met mijn zoontje ook normaal is ze overal bij maar ze heeft logischer wijs nog tijd nodig.... Ze doet het al zo goed nu .

    Bedankt voor jullie reacties (weer) 

    • Vind ik leuk 1
  2. Nu heb ik nog een vraagje, pip beweegt eigenlijk alleen van en naar haar wc'tje en om soms een hapje te eten. Ik leg ook de brokjes en groente bij haar neer waar ze ligt en geef haar een paar x wat uit de hand op de dag. Nu maak ik me een beetje zorgen of het kwaad kan dat ze zo weinig beweegt, of heeft dit gewoon nog tijd nodig en is dit voor nu nog oké. ALs ik haar na de medicatie in de woonkamer zet beweegt ze goed en gooit haar achterpoten uit bij het hupsen maar gaat direct weer haar bench in...

  3. Jeetje ja ik was ook echt in shock ervan... En moet nog terug een beetje vertrouwen krijgen.

    Gelukkig dat jou voedster zo snel herstelt was ♡. Ik had vanmorgen haar favoriete koekjes gebakken en daar wat medicijn op gedruppelt maar ze at om het plekje heen waar het op zat , super goeie tip van dat wortel hapje. Ik ga zo gelijk de deur uit om dat te halen. Ja dat onder dwang staat me zo tegen en zeker nu het alleen nog daar voor is, wel belangrijk natuurlijk maar voor haar niet leuk. We pakken haar normaal ook nooit op , ze komt wanneer zij wil. 

    Bedankt iedereen 

  4. Goedemorgen. 

     

    Het gaat het stuk beter met Pip. Gister avond at ze nog brokjes uit mn hand en heeft al haar groenten opgegeten, ook zie ik haar steeds vaker wat knagen. Ik ben gisteren avond gestopt met dwangvoeren (wel ook met de dienstdoende spoed arts besproken) en dat lijkt haar echt goed te hebben gedaan, bedankt iedereen voor dit advies iedereen. Ze krijgt nog 3x daags medicijnen , ciseral, antibiotica kuur Sulfatrim en ze krijgt nog Meloxydil. Hoop dat ze ook snel weer lekker door de kamer huppelt maar dat zal vast wel. 

    Fijn weekend 

    • Vind ik leuk 5
  5. Ja geduld en er vertrouwen in hebben is dam lastig idd, breekt me hart haar zo te zien. Ze is vandaag wel echt langzaam aan het opkrabbelen, eet wat vaker over de dag kleine hapjes en ook wat sprietjes hooi. Ze verzorgd zichzelf ook weer en lag weer even languit. Ze blijft nog wel in haar eigen 'ruimte' en slaapt heel veel of nou ja ze rust,  maar kwam wel even bij de tuin deur toen de honden in de tuin gingen rauzen waar ze normaal altijd mee mocht.... Verder komt ze niet de kamer in en ik verwacht ook nog niet dat ze vanavond al weer mee naar boven gaat. Maar het ziet er dus een stuk positiever uit allemaal gelukkig.... 

  6. Bedankt voor je reactie.

    Het voelde al niet helemaal oké om haar vol te blijven duwen terwijl de wil er nu steeds meer lijkt dat ze zelf wat gaat eten. Ze heeft nu ook wat sprietjes hooi gegeten. Vannacht alleen haar groenvoer maar toch wat dus. Ik heb met de dierenarts overlegd en we gaan sowieso minderen met dwangvoeren en nu alleen nog op de momenten dat ze medicatie moet. Haar ontlasting word nu iets vaster en ik zag een paar hele kleine keuteltjes. Ze is wel écht magertjes inmiddels dus helemaal stoppenn leek haar écht nog geen goed idee. 

  7. Bedankt voor je reactie.

    Het voelde al niet helemaal oké om haar vol te blijven duwen terwijl de wil er nu steeds meer lijkt dat ze zelf wat gaat eten. Ze heeft nu ook wat sprietjes hooi gegeten. Vannacht alleen haar groenvoer maar toch wat dus. Ik heb met de dierenarts overlegd en we gaan sowieso minderen met dwangvoeren en nu alleen nog op de momenten dat ze medicatie moet. Haar ontlasting word nu iets vaster en ik zag een paar hele kleine keuteltjes. Ze is wel écht magertjes inmiddels dus helemaal stoppenn leek haar écht nog geen goed idee. 

    • Vind ik leuk 1
  8. Toevallig had ik net tijdens het uitlaten van de honden een stukje wilg geknipt en hier heeft ze net nog 2 blaadjes van gegeten terwijl ik haar daarvoor nog 25 ml gevoerd had 🙂

    Haar voer schema is nu 07.00 35 ml, 11.00 20 ml. 15.00 20 ml 18.00 25 ml en 22.00 25 ml dit op schema van de dierenarts. Ciseral krijgt ze nu 4x dgs en daarnaast ook nog pijnstilling en antibiotica. Maar dat voeren kan dus zeker minder of weg zeg jij? Ze is wel aardig wat afgevallen ook maar ik zal morgen vroeg toch weer even contact opnemen met de dierenarts om te overleggen. Ze moet ook wel de kans krijgen om zelf weer trek te krijgen natuurlijk, dus wat jij zegt klinkt heel logisch. Ze ging na de voeding net ook haar kinnetje en borst een beetje wassen en dat had ik ook nog niet eerder gezien.... Heel fijn je reactie, stelt me ook wel gerust.

                           

  9. Wat fijn je reactie, dat geeft goede moed. Ja het breekt me hart haar zo te zien, ze laat alles gelaten gebeuren en lijkt haar glans dan verloren. Ik heb alles in huis wat ze lekker vind, peterselie, koriander, witlof, wortel blad (goeie tip om er overheen te wrijven)  gedroogd fruit en kruiden zelfs haar lievelings koekjes vers gebakken. Masseer haar buikje zachtjes na iedere voeding. Ze heeft ook vieze plakkie ontlasting en ze verzorgd zichzelf nog niet... Ze komt nu wel haar hooi huisje wat vaker uit lag net voor het eerst weer wat langer uit ook. Zelfs de honden laten haar nu volledig met rust, ze voelen het aan en ze zijn anders zo close en liggen vaak samen.... We gaan iig rustig door en ik sleep haar er wel doorheen. Nogmaals bedankt voor je reactie, heel fijn. 

    • Vind ik leuk 1
  10. Hallo Iedereen.

     

    Ik ben nieuw hier, mijn naam is Marieke en ik heb een voedster genaamd Pip van 1.5 jaar. Pip heeft al het nodige meegemaakt en is afgelopen maandag aan haar gebitje geholpen en gesteriliseerd. Nu is er slechte nazorg geweest de eerste dag na de operatie vanuit de dierenarts (of nou ja assistente) niet de juiste medicatie, hier kwamen ze gister ochtend achter. Pip word momenteel nog 5x Per dag gedwangvoerd en krijgt 3 soorten medicatie. Ze had gisteren ook koorts gekregen en toen kwamen ze er ook achter dat ik ook niet de juiste/voldoende medicatie gaf. Inmiddels knabbelt ze soms een blaadje weg maar meer ook niet. Ze heeft plakkerige derrie ontlasting en is echt zichzelf nog lang niet. Ze komt ook niet haar bench uit die ik voor haar gemaakt had (normaal is ze free roaming). Ik maak me al dagen heel erg zorgen en vraag me af of dit normaal is na zo'n ingreep al snap ik dat ze extra stress heeft gehad van het 2x op en neer naar de dierenarts en de operatie an sich natuurlijk. 

    Ik bied haar meerdere keren per dag allerlei lekkers aan, groente fruit en hooi brokjes snoepjes etc... Maar ze heeft er weinig tot geen interesse in. Kan ik nog meer doen en komt dit vaker voor dagen na de operatie? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .