Ga naar inhoud

Nanneke Koffijberg

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nanneke Koffijberg

  1. Hoi,

    ik heb van iemand 2 zakken voeding gekregen. De ene zak is voer voor cavia’s en de andere voor hamster & gerbil. Mogen konijnen dit ook?

    Ik heb de ingrediënten op foto gezet, weliswaar is het Frans want in kom uit de Charente. De 1e foto is van de zak Cavia. De 2e van hamster&gerbil.

    Alvast bedankt & fijne feestdagen!

     

    0C0F94A9-8506-443A-B738-7A113D9815AB.png

    FAFD4A38-762B-4CB7-80E2-46513815FA6F.png

  2. We zijn nu een paar weken verder en Yuki is het allerliefste, aanhankelijkste konijn! Hij bijt allang niet meer, hij springt bij ons (vooral bij dochter) op schoot, volgt haar overal, de hele dag door. Ook komt hij graag dicht tegen ons aankruipen en hij laat zich zelfs als een baby dragen in de armen van dochter. Hij doet dan zijn oogjes lief toe en geniet van de korte aaibewegingen over zijn snuitje. We mogen hem zo veel aaien als we willen, hij is altijd in voor een knuffelmoment! Heel af en toe doet ie zo’n gek sprongetje. Hij is ook erg nieuwsgierig en wilt altijd weten wat wij eten en in welke kamer wij ons bevinden. Dat is het voordeel van in een appartement wonen 🙂 We krabten ons eind november nog achter onze oren (Yuki was gewoon vervelend dominant) maar heel vlot na de castratie is hij erg veranderd.

    Ik wens iedereen een Yuki toe!🥰 

  3. Hij zit duidelijk liever op het vloerkleed, een handdoek of plaid en zelfs op de (onbewerkte) houten vloer, dan op de goede laag stro/hooi in zijn kooi. Hij loopt de hele dag vrij rond en ik spot hem zelden in zijn bak. Om 23:30 lok ik hem er toch in en geef ik hem wat te knabbelen. Dan zet ik de tralies erop en een laken eroverheen. Dan is hij wel rustig maar ik  heb niet het idee dat hij dan een lekker nestje gaat creëren om in te slapen. Ik heb er dus maar een klein zacht handdoekje in gedaan. Morgen zal ik kijken of het er ‘beslapen’ uitziet ☺️ Voor kerst krijgt hij een zelfgemaakt houten huisje (25x45x25 cm) met plat dak; hopelijk stelt ie dat op prijs maar voorlopig lijkt hij niet geïnteresseerd te zijn in buizen, dozen en schuilplaatsen onder de dekens etc. 

  4. Ik woon in zuid-west Frankrijk maar hier zijn vast ook konijnendeskundigen te vinden. Ik heb al een golden retriever Lucy en een kat Kitty, en Kitty is al bang voor Yuki. Dus nog een konijn erbij... we hebben geen tuin dus de konijntjes hebben ofwel een hele grote kooi, ofwel onze leefruimte nodig. Ikzelf zou een vriendinnetje voor Yuki wel leuk vinden, maar mijn partner wellicht niet...

  5. Yuki mag de hele dag los. Als hij opstandig is, leid ik hem naar zijn (ruime) kooi en geef ik hem iets te eten zodat hij wat kan bedaren. Hij lijkt nooit lang in zijn kooi te willen zitten, al is die echt niet klein. 
    Denk je dat het hebben van een vriendinnetje hem wat aangenamer maakt? Ik weet dus niet hoe oud hij is; kan ik zomaar een vreemd konijn er bij zetten?

  6. Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Sinds 2 weken hebben wij Yuki in huis gekregen. Een konijn waarvan we alleen weten dat het een mannetje is, en geen verdere info. Yuki kwam uit een gezin waarin hij regelmatig in de huiskamer losliep en daar waren ook 3 jonge kinderen. 
    Yuki is begin 2020 naar dit gezin gegaan en nu, 10 maanden later,  is hij bij ons. Hij is vorige week naar de dierenarts geweest voor een check-up en inentingen. Zijn nagels waren duidelijk te lang en zijn dus geknipt. Verder geen bijzonderheden.

    Dit even ter inleiding.

     

    Nu merkten wij al snel dat Yuki dominant is en heeft vooral interesse in mijn dochter’s (11 jr) voeten. 😳😍Hij leek erg op zijn gemak bij haar en met ons, maar hij heeft toch een vervelend trekje: als hij op het vloerkleed flink gekeuteld heeft, wil ik het toch ook kunnen opruimen. En dat vind meneer dus echt niet leuk! Hij springt en bijt als hij mij (of zelfs dochter) ze ziet oprapen. Hij heeft al meerdere plasjes gedaan op het kleed en zijn geur zit er nu onderhand echt wel in. Waarom dan toch die agressie? Herkennen jullie dit fenomeen? 
    ps: komende donderdag word hij gecastreerd. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .