Ga naar inhoud

KonijnMar

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KonijnMar

  1. Update voor mensen die het interessant vinden:

     

    Inmiddels nog bezig met de Meranox. Ook mijn rammetje die nog aan de Fenbendrops zat is overgestapt op de Meranox omdat de Fenbendrops niet meer te krijgen is. 

     

    De dosering is wel iets anders. Fenbendrops is 1ml per kg en Meranox is 0,8ml per kg. Ze vinden het smerig dus ik doe het over een witlofblaadje heen. 

    Ik heb nog geen bijwerkingen ervaren en ze reageren er prima op. 

     

    Had dierenkliniek Wilhelminapark ook nog even gevraagd en die zegt dat dit inderdaad de vervanger is voor de Fenbendrops.

     

    • Bedankt 2
  2. 16 minuten geleden zei Eefje:

    Geen ervaring mee, maar meranox heeft dezelfde werkzame stof, fenbendazol, dus dat zou goed moeten zijn. Meestal wordt voor konijnen panacur voorgeschreven. Waarom weet ik niet, werkzame stof is hetzelfde en panacur is lastig te doseren. Die vraag zou je bij je dierenarts kunnen stellen, ben daar wel benieuwd naar.

    Ik heb geen ervaring met Panacur ! 
     

    zie wel vaak dat het gebruikt wordt voor dit soort dingen. En deze medicatie zie ik niet vaak voorbij komen. Ik vind het een beetje eng....

  3. Mijn konijn krijgt ook calcium arm. 

    Hij krijgt Science selective Four+ brokken. En Timothee hooi.

    Milo is ook een slechte hooi eter. Al moet ik zeggen dat hij de Timothee hooi wel lekker vind. Eerst gooide ik er wat gedroogde kruiden en dergelijke doorheen om het aantrekkelijker te maken. 

    Brokjes afwegen. Ipv de 25 gram per kilo lichaamsgewicht proberen dat wat af te bouwen. Ze gaan de hooi vaak wel eten als ze honger hebben naar mijn idee. 

     

    Groenten proberen te blijven geven. Konijntjes moeten vaak even wennen aan nieuwe dingen. Soms duurt het een tijdje voor ze iets echt gaan eten. 

    Succes!

  4. Update 16-12-2020

     

    De dierenarts heeft er naar gekeken. Het bultje was eindelijk vindbaar! 😛

    Ze zegt dat het lastig te bepalen is wat het is. Kan van alles zijn. Het bultje zit in de huid en is beweegbaar dus ze gaat in eerste instantie niet meteen uit van iets ergs. Wel in de gaten houden of het niet groter wordt. 

     

     

  5. 7 minuten geleden zei Jacqueline Van De Haar:

     

    Ja goed en terecht punt, helaas uit ervaring met een ziek konijn meegemaakt. Idd op gelet en alles verder naar omstandigheden goed. 

    Het gaat ondertussen al beter (niet meer elke dag ernaast) maar het is nog niet goed genoeg om de extra bakken weg te halen (originele bak staat echt vlakbij.. 😞

    He wat vervelend dat het nog niet helemaal normaal weer is. 
    Goed dat je het in de gaten houd ☺️  
     

    Misschien tijd in een ren binnen houden? Heb ik met mijn jonge voedster nu eerst ook. In principe begin je dan weer “opnieuw” met zindelijk maken. 
    In een kleinere ruimte gaan ze eerder naar hun toilet omdat het dichterbij is. En is makkelijker met schoon houden. 
     

    succes 

    • Bedankt 1
  6. 33 minuten geleden zei JacinthaBrehler:

    Dan voel je je echt voor aap staan bij de dierenarts als zo’n bultje opeens weg is hé?! 🙃

    Wat Evee ook al zegt, het kan een abces zijn. Maar ook een kleine tumor is mogelijk. Ik hoop voor jou dat je het bultje snel weer goed voelt en er dan mee naar de dierenarts kan. Of dag je het niet meer voelt en het loos alarm was, dat zou nog beter zijn natuurlijk! 

    Ja echt hoor hahaha ! 
     

    ja dit is nu zo’n 5 weken terug nu. Voel hem soms. Moet er zelf ook even om zoeken vaak maar hou m goed in de gaten.... 

     

    iets ergs kan ik er echt met hem even niet bij hebben nu haha. Hij heeft steeds al van die vreemde dingen. 😵

  7. 12 uur geleden zei Evee:

    Ik zou het niet weten, het kan van alles zijn. Een abces kan bijvoorbeeld altijd voorkomen bij konijnen, op elke plek op het lijf zo een beetje. Maar dat verdwijnt over het algemeen niet zomaar. Vetbultjes komen bij konijnen zelden voor, dat ligt dus niet zo voor de hand. Tumoren kan, hoop je natuurlijk niet op, maar ook die verdwijnen niet zomaar.

     

    Als hij niet gecastreerd was zou ik aan de hand van je omschrijving denken dat het zijn ballen waren 😅 Die kunnen ze wel intrekken.

     

    Tip: Als je het nog een keer ziet, maak dan een filmpje zodat je dat aan de dierenarts kan laten zien. Dan weet je de exacte locatie (die kun je aanwijzen op de film) en kun je vertellen wat je precies voelt op het fimpje, hoe groot het is etc. Als het dan niet te voelen is bij de dierenarts, kun je in ieder geval dat laten zien en horen.

    Ja goede tip bedankt!

  8. Mijn konijntjes zijn erg tam. Heb Milo los in huis lopen en die komt graag even knuffelen. Deze heb ik gekregen toen die 9 weken oud was nadat mijn andere konijntje was overleden. 

    Joy moet nog wat beter zindelijk worden en ze moet ophouden de boel te vernielen dan mag ze samen met Milo los. Moet ze nog koppelen. 

    Joy wil wel af en toe een aai en komt ook wel eens bij je liggen maar moet niet te lang duren. 

     

  9. Hoihoi!

    Daar ben ik weer. Aangezien ik een overbezorgde bunny mom ben had ik nog een vraagje. 

     

    Mijn konijntje Milo(7 jaar ex-ram) heeft een klein rond bultje bij zijn buik een beetje aan de rechter zijkant. Hij zit zo ongeveer net boven de rechter lies(? hebben konijnen een lies?).

    Gekeken vanaf boven met de kop van je af. Dus de kont naar je toe. 

     

    Bij de dierenarts konden ze het bultje ineens niet meer vinden.... Bultjes verdwijnen spontaan haha. (Was er voor iets anders dus had even gevraagd maar ze hebben verder nog geen onderzoek gedaan.

    Maar ik voel hem dus wel. Of die per se groter is geworden weet ik eigenlijk niet. Het bultje is ongeveer zo groot als een helft van een tic-tac snoepje. 

     

    Zal binnenkort weer even langs DA kijken of ze m dan kan voelen maar ik ben gewoon ontzettend snel bezorgd. 

    Kon op internet weinig vinden over specifiek een bultje op die plek....

    Je kan het bultje bewegen. Hij zit onderhuids en je ziet hem niet. Alleen voelen. 

     

    Iemand hier ervaring mee?

     

    Groetjes,

  10. Zijn er verder geen klachten? Plotseling zindelijkheid verliezen kan ook een onderliggende oorzaak hebben bijvoorbeeld pijn of ziekte.

    Vooral ook op drinkgedrag letten. (Extra veel of juist heel weinig).

    Hoeft natuurlijk niet zo te zijn maar hou ze altijd goed in de gaten.

    • Bedankt 1
  11. Op 5-11-2020 at 12:46 zei kimsie:

    Welkom op het forum! Ik heb ooit toen ik rond een jaar of 15 was ook een rammetje gehad die ontzettend veel begon te drinken en te plassen en zo opeens zo ziek werd dat ik hem heb moeten laten gaan. Ondanks ik jong was, zat ik na schooltijd hier veel op het forum waardoor ik veel leerde over konijnen en EC was destijds ook iets waar ik aan dacht. De symptomen waren ook echt alleen het vele drinken en plassen en hij viel ook ineens heel veel af. Heb er nog steeds spijt van dat ik toen niet eerder naar de dierenarts ben gegaan (en naar een konijnkundige). Een behandeling tegen EC zou ik dus echt zeker doen. Vooral omdat het geen kwaad kan doen mocht het toch geen EC zijn. Sterkte met je rammetje! Hoop echt dat die snel wat opknapt. 

    Ah gossie wat sneu voor je konijntje ....

     

    ik denk dat ik de behandeling inderdaad maar ga starten ....

     

    better save than sorry. 
     

    zit steeds in de stress met zijn gezondheid dus elk klein ding raak ik op het moment van in de stress. In mijn hoofd schieten de ergste dingen steeds voorbij..... 

  12. 1 uur geleden zei JacinthaBrehler:


    Spook heeft afgelopen zomer op een of andere manier haar rug gebroken. Op drie plaatsen. Echt een hele nare breuk, dat ze het overleefd heeft mag een godswonder heten, zeker ook gezien ze verder eigenlijk totaal geen verschijnselen vertoont. Toen ik de foto zag viel letterlijk mijn mond open van verbazing. Het enige wat opviel was dat ze wat scheef zit (niet op de billen maar op een heup) en dat ze wat ‘sloft’ met lopen en niet op de achterpoten staat. Verder merk je echt totaal niks. Geen pijn geeft ze aan, ze eet als een bootwerker, keutelt goed, is actief. 
     

    Eergistermiddag, vlak voor ik weg moest, dacht ik dus vanuit mijn ooghoek te zien toen Spook langshuppelde dat ze vies was. Maar ik was al laat voor mijn afspraak omdat de hond weggelopen was, dus ik had haast en bij thuiskomst was het donker. De volgende ochtend heb ik ze met donker eten gegeven en Spook niet gezien, die vindt het niet fijn als ik met hoofdlamp de ren in kom en verstopt zich dan. Ik heb de hele dag op kantoor gezeten tot 15.30 uur. Om 16.00 uur ben ik de ren ingegaan om ze eten te geven en haar onderkant te bevoelen en dat bleek dus inderdaad nat te zijn van de urine. Dierenarts bellen zou avonddienst betekenen en na overleg hier op heg forum besloten dat het geen spoed-spoed was, dus vanmorgen gebeld. Ik kon vanmiddag terecht. De dierenarts heeft gevoeld en zodra ze op haar blaas duwde kwam er een enorme straal urine uit. De halve tafel stond zo’n beetje blank. Er is meteen urineonderzoek gedaan, ze had geen blaasontsteking. 
    Ook de reflexen zijn getest. Deze waren minder goed dan toen haar gebroken rug gevonden werd. Conclusie is dus dat er artrose is ontstaan op de plek van de breuk(en) wat de zenuwgeleiding belemmert. Daardoor gaan haar reflexen achteruit en is ook de controle over haar blaas nu aangedaan. Het kan niet meer herstellen, alleen maar verder achteruit gaan. 
     

     @Anoniem anoniem een ziek konijn hoeft niet altijd warm weggezet te worden. Dat ligt ook aan de omstandigheden en wat het konijn precies mankeert. Ik heb niet de mogelijkheden bovendien om haar en haar maatje samen óf binnen te halen óf in de schuur te zetten. De schuur is niet verwarmd en ook maar heel klein, binnen heb ik de ruimte niet en heeft mijn moeder te veel last van haar astma. En ik ga ze toch ook niet weg doen. 
     

    Ik weet ook niet hoe vaak een konijn plast per dag. Mijn dierenarts heeft mij de opdracht gegeven 2x daags de blaas te legen, dus dat zal voldoende zijn neem ik aan. 

    Ah jeetje heftig verhaal zeg. Krijg er tranen van in mijn ogen ..... arme diertje ....

     

    ik zit op het moment ook in een dierenarts traject. Dit omdat mijn konijn ineens veel drinkt en dus ook veel plast. (Laatst 5x in 1,5 uur)

     

    vandaar dat ik wel nieuwsgierig was ....

     

    heel veel sterkte. Dikke kus aan lieve spook. Zal aan jullie denken ❤️

  13.  

    8 uur geleden zei Marjoleink:

    Veel drinken en veel plassen is wel een symptoom van EC, dus het zou best kunnen dat je konijn EC heeft. Zie je hem weleens omvallen als hij rechtop staat? Of houdt hij zijn kopje wat scheef? Je bent er gelukkig vroeg bij, dat scheelt. En als het geen EC is dan richt je met de behandeling geen schade aan.

    Nee omvallen en scheef kopje niet..

  14. Ja ze zijn wel al samen in neutrale ruimtes geweest.... 

     

    De website van Wilhelminapark heb ik doorgelezen. Het enige kwa symptomen is dus dat veel drinken. Ik dacht in eerste instantie dat dat kwam omdat hij eigenlijk nu alleen maar hooi als eten krijgt ...

     

    Preventief behandelen tegen E. Cunculi kan dus geen kwaad ? 
     

     

  15. Hoihoi!

     

    Ik ben nieuw hier op het Forum. Ik lees altijd wel veel dingen maar nu heb ik zelf een situatie. Alvast sorry voor het lange bericht..

     

    Ik heb een konijn van 7 jaar oud. Een (nog niet zo lang geleden) gecastreerde meneer.

    Nu heeft hij de laatste tijd steeds wat met de gezondheid.

    Hij is een aantal maanden geleden geholpen met antibiotica omdat hij steeds moest niezen. Toen begin september heb ik besloten hem te laten castreren omdat ik graag een vriendinnetje voor hem wilde.

    (Hij was altijd samen met een mannetje die helaas is overleden. Hoe dit goed ging met 2 mannetjes geen idee maar dat terzijde)

     

    Nu ben ik 4 weken geleden op een avond met hem naar de dierenarts gereden omdat hij verstopt zat.

    Verholpen en het ging weer prima. 

    Een week daarna wat diarree gehad. Alleen hooi laten eten en toen was dat ook weer klaar.

    Nu komt het waar voornamelijk de vraag over gaat:

    Hij drinkt sinds 2 weken ontzettend veel. En dus plast hij ook erg veel. Ik ben naar de dierenarts geweest.

    Urine laten onderzoeken. Niks raars aan te zien.

    Bloed laten onderzoeken ook dat was allemaal goed. Ook de nierwaarden enzo waren prima. Dus daar ook niks te zien. 

    Toch blijf ik me zorgen maken. Hij was nooit zo van het vele drinken. 

     

    Gedrag is normaal. Keutels normaal. Wel was hij afgelopen weekend weer niet fit. Behandeling voor gasbuikje gekregen en dat is nu ook weer goed.

    Ik ben radeloos en ik weet niet meer wat ik hier mee moet....

    De dierenarts heeft wel een behandeling tegen E. Cunculi in het achterhoofd. Dit is dan voor de zekerheid deze behandeling. Vaststellen van deze parasiet kunnen ze dus niet.

     

    De dierenartskosten beginnen behoorlijk op te lopen inmiddels....

    Ik voel me gewoon vreselijk als ik de hele dag moet werken want dan kan ik hem niet in de gaten houden. Meteen na werk ook naar huis en ik spreek geen dingen met mensen af om maar bij hem te zijn....(Ik woon alleen)

     

    *Nog wat handige info:

    -Hij is een free roam konijn. Loopt los in huis daarom zie ik elk klein dingetje dat niet klopt

    -Zijn (Toekomstige) vriendinnetje is er ook al. Zij staat in een afgezet deel van de woonkamer. Bij haar zie ik nog geen gekke dingen. 

    -Hij drinkt meer dan het dubbele van wat hij normaal zou moeten drinken

    -Hij doet ook constant alsof ie verhongerd. Terwijl hij onbeperkt vers hooi heeft....

     

    Is hier iemand die hier ervaring mee heeft? Of bij wie een belletje gaat rinkelen?

    Tips misschien?

    of Toch een behandeling tegen E. Cunculi starten?

     

    Ik hoor het graag!

    In mijn omgeving zijn niet echt 'konijnen' mensen met wie ik zulke dingen kan bespreken. Wat ik toch wel fijn zou vinden.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .