Ga naar inhoud

Gwynyth

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gwynyth

  1. We zijn zowat een week verder en ons Noor is weer volledig ok, ze hebben de voorbije tijd geen groenvoer gehad, alleen hun beetje konijnenvoer en hooi. Zelfde verhaal bij ons Sanne, maar haar vuile poep blijft. Er zijn alleen maar konijnenkeuteltjes terug te vinden, het is niet alsof ze diarree heeft ofzo. Het lijkt eerder of ons Sannemie keuteltjes doet waar ze ligt, en dan daarop blijft liggen tot ze in haar vacht geplakt blijven zitten? 
     

    Ze vindt haar poepbadje (klein laagje lauw water in de wasbak) ook niet zo erg, zolang het maar niet te lang duurt, en de kaka komt er dan ook als 1 brokje terug af. Het knuffelen achteraf vindt ze nog fijn ook. Maar ik wil haar knuffelen zonder haar eerst in bad te moeten doen!!!

    96FC9F13-1B57-4BA2-976E-81F7BABFD9CD.jpeg

    6EEFEA79-E308-4AA9-B2F9-8DDCA473E000.jpeg

    61AF0E86-2CEB-44CD-B7FB-6EC2B51BA726.jpeg

  2. Ze eten best veel hooi hoor 🙂 s morgens en s avonds krijgen ze hun brokjes, de rest van de dag moeten ze het met hooi (in een ruifje en ervoor, Noor gooit anders dat ruifje tot beneden en ze eten geen hooi tenzij er ook voor hun ruifje ligt, dan eten ze alles op!) en takjes stellen. Zo om de twee weken krijgen ze een beetje loof van wortelen, nooit problemen mee gehad. 2 weken terug hebben ze een stronkje witlof gekregen. Kan het aan het witlof liggen? Noor is daar zo goed als niet aan gekomen, maar Sanne wel. Dat is eigenlijk het enige dat ik anders gedaan heb...

  3. Hallo, 

     

    na jaren katten te hebben grootgebracht (De oudste is 11), hebben we ons gewaagd aan nijntjes. Die zijn nu 1 een jaar en alles gaat fijn. Soms komen ze niet overeen, maar ze kunnen nog samen uit 1 bak eten 😉 Hun kooitje bestaat uit 2 verdiepen, en ons dappere Noortje zit vaker beneden dan boven (bangerik Sanne durft het trapje niet af). Het zijn binnenkonijntjes, maar bij goed weer hebben ze ook een buitenren waar Noor graag komt. Sanne soms, maar die is te bang om haar huisje te verlaten. 
     

    Sinds een week heeft Sanne een probleem. Er blijven altijd wat uitwerpselen aan de vacht van haar poepje kleven, samen met wat hooi. Ik stop haar dan in lauw water, en dan komt het vanzelf los. Er is niet echt iets te zien, maar ze jammert vaak een beetje wanneer ze zich daar schoonmaakt. Haar gedrag is niet anders dan anders: een bangerik die zich snel in het donker terugtrekt wanneer je bij de kooi komt, maar vliegensvlug bij je staat wanneer je nieuw eten geeft, en ze geeft mij nog steeds likjes wanneer ik het vraag. Moet ik mij nu zorgen maken, of is alles ok en was het gewoon toeval dat ze een vuile konijnenpoep had, 2 keer op een week?

  4. Bij ons komen er beukenhaagtakken en appelboomtakken vanuit de tuin van mijn ouders. De dunne takjes verdwijnen ook heel snel, de dikke takken worden eerst ontschorst door ons Noortje en minder door Sanne, maar Sanne eet ze daarna wel op terwijl Noor een ontschorste tak alleen nog als speelgoed gebruikt. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .