Ga naar inhoud

Christophe Goriot

Members
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Christophe Goriot

  1. 56 minuten geleden zei Evee:

    Een kooi is te klein voor konijnen. Een koppeltje heeft 4 vierkante meter permanente leefruimte nodig. Hoe groter, hoe beter de relatie gaat over het algemeen.

    Maar het meest belangrijke is dat er een match is met de karakters. 

     

    Afwisselend wel en niet bij elkaar (of lopen ze om en om los?) is niet goed voor de konijnenrelaties, geeft ook stress, wakkert territoriaal gedrag gigantisch aan. Het rijden is de rangorde bepalen. Als je ze elke keer uit elkaar haalt, doen ze dat elke keer opnieuw. Dat geeft veel stress. En dan frustratie want dan zitten ze weer niet samen. Er gaat een moment komen dat dit gigantisch mis gaat lopen en je met gewonde konijnen zit. 

     

    Het klinkt alles behalve een ideale situatie voor zowel jullie als de konijnen. 

     

    Ik raad je aan de informatie van de links die ik hierboven deelde goed door te lezen: 

     

     

    En deze voeg ik nog aan het rijtje toe:

     

    Konijnen vechten, herkoppelen van konijnen:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen

    is het handig om ze in de huidige situatie dan toch bij elkaar te zetten? en als ik een konijnen villa neerzet telt dat dan ook  voor die 4m2 wat ze met ze tweeen minstens nodig hebben?

  2. 18 uur geleden zei Evee:

    Zijn het een ram en voedster en weet je dat zeker? Zijn ze gecastreerd?

     

    Misschien is je bericht onvolledig, maar ik mis toch wel wat hele belangrijke basis puntjes in dit verhaal. Castratie, voldoende leefruimte, op een juiste manier koppelen in plaats van apart en af en toe samen... Vandaar deze link naar de basisinformatie over konijnen  houden:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

     

    en over koppelen

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

    wayne is gecastreerd willow niet. Kooien zijn 45x160x50 cm. kennis gemaakt op neutraal terrein stapje voor stapje dichter bij elkaar gezet en samen los gelaten onder toezicht. zaten apart tot een maand terug toen bij elkaar gezet in een kooi. 's morgens vroeg 1 uur uit de kooi. en bij thuiskomst van werk gaat het hok open tot dat we naar bed gaan. meerdere speeltjes/knaag mogelijkheden in de kooi en buiten de kooi. vanaf zondag dus dit gedrag van willow. pist momenteel ook naast wayne als ze geen wasbeurt/likbeurt krijgt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .