Ga naar inhoud

Brittb

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Brittb

  1. 9 minuten geleden zei Evee:

    Ik denk niet dat daar een kant en klaar antwoord op is, omdat koppels best een verschillende relatie kunnen hebben. Als het een lief en zorgzaam maatje is, dan zou ik ze zeker samen laten revalideren, omdat een soortgenootje zeker ook helpt bij herstel. 

     

    Als het nog een wat pril koppel is, of een koppel waar wat meer onrust in is, of als je merkt dat het maatje het ziekere konijntje toch niet zo lief behandeld, dan zou ik ze apart houden tot het konijntje goed hersteld is.

     

    Ik ben zelf ook niet zo fan van elke keer wisselen van terrein, dat maakt dat ze elke keer de rangorde willen bevestigen. Dat is zeker met een zwakker konijntje niet handig. Is het een optie om ze samen in een voldoende groot binnenverblijf te zetten, dus zonder het los lopen? Je hebt namelijk best kans dat er dan wel wat meer rust komt bij jouw koppel.  

    Bedankt voor de reactie. Ondertussen zitten ze al 6 jaar samen in een vrij grote garage. In de dag zet ik normaal de deur open zodat ze in de tuin kunnen en 's avonds gaan ze uit zichzelf terug naar binnen en gaat de deur dicht. Ik hou ze nu dus best samen binnen dan? Het vrouwtje niet meer alleen buiten laten? Echt zorgzaam is ze niet voor hem op deze moment. Ze heeft vooral schrik precies, is ook een konijn dat snel schrik heeft. Maar ze doet hem niets, neemt afstand. Het (verwonde) mannetje is meer een knuffel konijn en zal in stresserende situaties het vrouwtje normaal verdedigen. Toen hij net terug was van de dierenarts leek hij affectie te zoeken bij het vrouwtje, maar ook toen ging zij lopen. 

  2. Vorige week ben ik erop uit gekomen dat mijn mannelijk konijn de huidmadenziekte heeft. Ondertussen is hij behandeld door de dierenarts, maar hij heeft wel diepe wonden die ik nog meerdere malen per dag moet verzorgen. Hij krijgt pijnstillers en antibiotica. Ondertussen eet hij terug goed en is actief. Nu merk ik wel op dat hij erg jaagt achter het andere konijn, vooral als ze in de buurt van hun eten komt. 's Nachts zitten ze samen binnen in een grote garage, maar in de dag laat ik het vrouwtjes konijn buiten en moet het mannetje binnen blijven wegens zijn wonden. Voorlopig heb ik het gevoel dat zij zich laat doen, loopt van hem weg, stampt eens en blijft uit de buurt van hun kot. Ik zet nu op een andere plaats ook eten, maar  ik heb  schrik dat ze zouden beginnen vechten. Voordien gingen ze erg goed samen en lagen vaak dicht bij elkaar. Ik merk precies ook wel dat het vrouwtje schrik heeft van zijn geur, aangezien hij nu naar isobetadine en honingzalf ruikt. Is het beter om het konijn alleen te laten revalideren? Of hou ik ze best toch samen? Iemand hiermee ervaring?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .