Ga naar inhoud

Loek&Pomme

Members
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Loek&Pomme

 1. Ik woon op mezelf in een 2-kamer appartement, alles gelijkvloers. Mijn koppel (beide gecastreerd) zit gezellig binnen, 's nachts alleen in de keuken (ongeveer 8 m2), overdag hebben ze alle kamers tot hun beschikking. In iedere kamer hebben ze een kattenbak met de belangrijkste in de keuken, die zit in een omgebouwde kast, met aan de binnenkant twee hooiruiven, een grote poepbak, en een matje waar het meeste hooi op blijft haken voordat ze de kast weer verlaten: scheelt heel veel hooi in huis! Sowieso ligt er bij iedere kattenbak een matje waar bijna al het hooi aan blijft hangen wanneer ze uit de bak springen.

   

  Ik lees van iedereen heel veel over sloopgedrag (leeggehaalde banken, aangeknaagde kasten en plinten) maar hier blijft alles tot nu toe *klopt af* heel. Ik moet wel zeggen dat ik bij het uitzoeken van mijn meubels al rekening heb gehouden met de konijnen, bijna alles komt bij de kringloop vandaan, heeft stalen poten en heel bewust voor een tweedehands leren bank gekozen omdat dat mij minder aantrekkelijk leek om aan te knagen. De bank is ook heel laag dus ze kunnen er niet onder kruipen om van onderaf een gat te creëren. 😅

  Maar voor heel veel dingen geldt: mochten ze er aan gaan knagen, dan lig ik niet wakker van de kosten. Snoeren zijn uiteraard allemaal netjes weggewerkt, planten staan hoog en er ligt/hangt her en der knaagmateriaal. Ze hebben tunnels, een graafbak en tapijten om sprintjes op de trekken en binkies te maken. Ook krijgen ze regelmatig verse takken en planten van buiten. Tijdens hun siësta (vaak tussen 13:00 en 17:00) slapen ze op een reserve matras onder mijn bed, lekker donker en afgesloten (holengevoel?), daar stoor ik ze ook absoluut niet. 

   

  Overigens hebben ze afgelopen zomer toen ik veel bij m'n ouders was wel buiten gewoond in een grote ren + nachthok in de tuin van m'n ouders. M'n ram was naar mijn idee toen niet helemaal happy: hij spendeerde veel tijd in het hoekje van de ren, waar hij de keuken in kon kijken, zodra hij iemand zag stond hij rechtop tegen het hek, of rende heen en weer. Hij lag ook nauwelijks samen met z'n vriendinnetje. Nu ze weer binnen zitten liggen ze heerlijk tegen elkaar aan op een van de tapijten en vragen ze ook niet meer constant om eten of aandacht. 

   

  Het is denk ik heel belangrijk om te kijken naar de wensen van je konijnen, en bij een opvang al aan te geven waar je de konijnen wilt gaan houden (en waar je de meeste ruimte hebt natuurlijk). Het overgrote deel van de konijnen is denk ik beter geschikt om buiten te houden, simpelweg omdat ze daar meer natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Aandacht van mensen is ook veel minder belangrijk dan gezelschap van soortgenoten (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk). Mijn knuffelkont hecht toevallig veel waarde aan z'n zachte kleedjes en de mogelijkheid om bij mij aandacht te vragen wanneer hij dat wil (zit ook regelmatig bij mij op de bank), en z'n vriendinnetje loopt gewoon achter hem aan haha, bij haar heb ik niet veel verschil gezien, of ze nou buiten of binnen woont. 

  • Vind ik leuk 3
 2. Hoi allemaal!

   

  Hierbij bied ik dit zelfgemaakte caviaverblijf inclusief op maat gemaakte fleeceliners aan. Zou misschien ook gebruikt kunnen worden als leuk plekjes voor loslopende binnenkonijnen. Het verblijf is nog geheel nieuw, helaas heb ik het nooit kunnen gebruiken voor mijn eigen cavia's. Het gaat om een dressoir van 164x50 cm (bovenblad), de binnenmaten zijn 155x41 cm en de verdieping is op het smalste punt 155x21 cm. Trappetjes zijn voorzien van tapijt, bodems zijn voorzien van zeil, en zijwanden + achterwanden zijn voorzien van plexiglas (op de foto's is dit nog niet vastgekit). Plexiglas aan de voorkant zit in aluminium u-profielen en is 20 cm hoog, rechter stuk zit nog in de beschermfolie. Het dressoir staat in de grondverf en 3 lagen witte hoogglans lak. Alle randen zijn afgewerkt met witte plastic beschermstrips tegen knagen. Ook is het verblijf voorzien van verlichting. Al met al heeft dit project mij vrij veel gekost, maar ieder bod is welkom! Het dressoir is vanaf half oktober (i.v.m. verhuizing) af te halen in Wageningen. 

   

  Als er vragen zijn hoor ik het graag.

   

  Groetjes,

  Elja 

   

   

  IMG_2151.JPG

 3. Ik twijfel echt zo gigantisch haha, het staat zo mooi! Maar ik vind het echt apart dat ze dit als konijnenren verkopen met zogenaamde kleine maaswijdte terwijl de spijlen boven die hokjes van 5x5cm dus verder van elkaar af staan dan bij de gemiddelde puppyren.. 😅  Wel goed om te horen dat de ren niet snel roest! Die ik nu heb staan had na 1 bui al de eerste roestplekjes.. 

 4. Op 30-7-2020 at 19:57 zei PluisjeEnPiepje:

  Hoi, je vroeg om ervaring met binnenkonijnen? 

   

  Ik heb 2 binnenkonijnen die overdag door het hele huis rond mogen huppelen en in de nacht in de ren.Konijnen binnen vind ik persoonlijker wat fijner want het is hartstikke gezellig. Je kan altijd naar ze toe, en met buitenkonijnen kan dat niet altijd, door bijvoorbeeld regen. Wel zou ik ervoor zorgen dat je het hooi op een goede plek neerlegd. Ik heb het hooi in de reismand,die in de ren staat.Ik heb het huis bunny proof gemaakt, wat niet heel lastig was, aangezien mijn konijntjes niet zomaar overal aan knagen😄Ik hoop dat je hier wat aan hebt, als je nog vragen hebt, gewoon lekker stellen🙂

   

  Bedankt voor je reactie! Dat zijn inderdaad voor mij ook belangrijke redenen om ze binnen te huisvesten 🙂  Nu in de zomer zijn wij veel buiten in de tuin maar in de winter valt dat vies tegen.. Ze zullen idd een soort van 'thuisbasis' hebben waar het hooi en water etc. komt te liggen/staan. Toen Loek binnen woonde (na z'n castratie) was hij al heel goed zindelijk en had 3 kattenbakken verspreid door de woonkamer waar ook z'n hooi in zat, dat werkte erg goed! 

 5. 14 minuten geleden zei Ko & Nijn:

  Wat een leuke konijnen! Ik heb ook twee konijnen buiten. Lang getwijfeld of ik ze niet binnen zou doen maar ze hebben het volgens mij super fijn! Heb best wat nachten wakker gelegen met storm en regen, express een schuilkokje erbij gezet met 2 uitgangen (omdat ze nooit in hun nachthok gingen) maar tot nu toe zitten ze het liefst gewoon op de koude tegels 😬.  Ze knagen werkelijk aan alles, dus blijven nu ook lekker buiten 😀. Plezier met je konijntjes! 

   

  Klinkt heel herkenbaar haha! Ik stond twee avonden terug midden in de nacht en in de stromende regen een zeil te bevestigen boven de ren terwijl ze gewoon 3 schuilhokjes én een nachthok hebben.. Ach ja, na de zomer gaan we kijken hoe het binnen gaat, mocht dat echt niet lukken kunnen ze altijd volgend jaar weer naar buiten! En dank je, gaat helemaal goedkomen! ☺️

  • Haha 2
 6. 1 uur geleden zei Punky🐰:

  Wat ee liefies! Wie is wie? Wat leuk dat Loek van het slechtste konijnenleventje ooit naar een konijnenparadijs is kunnen gaan! En wat goed dat je Pomme uit het asiel hebt gehaald!

   

  Loek is de hangoor en Pomme het dwergje (?) 🤗

 7. 12 minuten geleden zei Mira11:

  Ik heb de online workshop gedaan bij o.a. konijnendeskundige Bernice Muntz. Ze heeft zelf een koppel konijnen los lopen en een koppel in een aparte ruimte. 

  Ze gaf toen aan dat het belangrijk is om het uit te bouwen. Dus niet meteen helemaal los. 

  Zoveel mogelijk konijnproof maken en zorgen dat iedereen in huis er ook achter staat. Hoe zorg je dat een konijn niet kan ontsnappen als er een keer een deur wordt vergeten dicht te doen? 

  Ze gaf ook aan dat zeker niet alle konijnen er geschikt voor zijn. En ook niet alle gezinnen. 

  Ze geeft in okt. geloof ik weer een online workshop over dit onderwerp. Als je het wat vind zou je op haar website kunnen kijken. 

  Ik vind haar manier van omgaan met konijnen heel erg prettig omdat ze echt naar de konijnen kijkt, de situatie en de baasjes. Het is niet zo dat 1 manier altijd de juiste is voor alle konijnen. Ze is erg praktijk gericht. 

   

  Ha, kijk ik op haar website, wat blijkt: ik heb haar boek over cavia's!

 8. 10 minuten geleden zei Mira11:

  Ik heb de online workshop gedaan bij o.a. konijnendeskundige Bernice Muntz. Ze heeft zelf een koppel konijnen los lopen en een koppel in een aparte ruimte. 

  Ze gaf toen aan dat het belangrijk is om het uit te bouwen. Dus niet meteen helemaal los. 

  Zoveel mogelijk konijnproof maken en zorgen dat iedereen in huis er ook achter staat. Hoe zorg je dat een konijn niet kan ontsnappen als er een keer een deur wordt vergeten dicht te doen? 

  Ze gaf ook aan dat zeker niet alle konijnen er geschikt voor zijn. En ook niet alle gezinnen. 

  Ze geeft in okt. geloof ik weer een online workshop over dit onderwerp. Als je het wat vind zou je op haar website kunnen kijken. 

  Ik vind haar manier van omgaan met konijnen heel erg prettig omdat ze echt naar de konijnen kijkt, de situatie en de baasjes. Het is niet zo dat 1 manier altijd de juiste is voor alle konijnen. Ze is erg praktijk gericht. 

   

  Klinkt goed, ik ga zeker even op haar website kijken. Bedankt voor de tips! 

 9. 3 minuten geleden zei Mira11:

  Ik heb me er wel echt in verdiept of het zou kunnen los in huis. Zelfs nog een online workshop voor gevolgd. Daarna wist ik zeker dat ik het niet wilde. Ik merk hier ook dat ze ineens weer wat nieuws bedenken om aan te knagen. 

  Ze hebben terwijl ik gewoon thuis was de bank van beneden losgeknaagd. Ik had dus 2 konijnen in mijn bank zitten. 😲😂Nu zit er een houten plaat onder. Ik had wel in de gaten dat er wat gerommel was onder de bank maar als ik keek leek er niets aan de hand. Ze keken me allebei heel onschuldig aan, zo van: "ik doe niks". Totdat ik onder de bank keek en nog net 2 achterpootjes naar boven zag springen. Hahaha. 

  Eén van mijn konijnen heeft ook de neiging om wat hij kapot knaagt op te eten. Dat vind ik ook niet veilig. 

  Op het forum zijn er ook mensen die wel hun konijnen los laten lopen. Voor mijn konijnen vind ik het geen optie. 

   

  2 konijnen in je bank! 😱  Ik heb me ook al flink ingelezen en voornamelijk ervaringen van anderen gelezen/gevraagd. Ik heb ook geen geromantiseerd beeld van loslopende konijnen die zich altijd netjes gedragen en alleen maar naast je op de bank liggen of iets dergelijks. Het zal een leerproces worden (voor mij uiteraard) om te ondervinden wat voor ons allemaal het best werkt. In het begin zullen ze een 'thuisbasis' hebben met een rennetje eromheen, vanuit daar wil ik het langzaam gaan uitbreiden en loslopen wanneer er iemand bij is om alles in de gaten te houden. Uiteindelijk hopelijk 24/7 los, mochten ze op een bepaald moment in een specifiek meubelstuk veel interesse tonen heeft het mijn voorkeur om daar dan een rennetje om heen te zetten i.p.v. een rennetje om de konijnen heen, als je begrijpt wat ik bedoel. 😅  Het scheelt denk ik al stukken dat er hier vrijwel altijd iemand thuis is (onregelmatige diensten), maar we gaan het zien! Mocht je nog andere tips hebben hoor ik het graag 🙂 

 10. 2 minuten geleden zei Mira11:

  Nee, bij mij lopen ze niet los. Ze wonen in een ren van 5m2 in mijn woonkamer. 

  Ze slopen te veel en ik houd mijn bank en stoel graag heel. 🙂

  De rest van het huis is redelijk konijnproof en ze lopen eigenlijk altijd los. Als ik er niet ben gaan ze wel hun ren in. 

   

   

  Dat is een mooie ruimte! De meeste meubels bij ons in de woonkamer hebben stalen poten of komen bij de kringloop vandaan.. Toen ze binnen liepen hadden ze overigens nergens echt interesse in maar dat komt vast nog wel 🙄

 11. 1 uur geleden zei Mira11:

  Ik snap wel dat ze weer naar binnen gaan. 🙂

  Mijn twee konijnen wonen ook binnen. 

  Super gezellig en ik kan ze goed in de gaten houden. Zomers met erg warm weer lekker de airco aan en iedereen blij. 

   

  Heb jij ze toevallig loslopen? Wij missen ze nu al heel erg terwijl we zomers best veel buiten zijn en een zitje hebben naast de ren, maar in de winter wil ik ze toch wel graag bij ons binnen hebben. Vooral Loek is erg op ons gericht en komt vaak een aai halen en naast je liggen 🥰

 12. Hoi! 

  Een paar maanden geleden kwam ik Loek (toen nog Mr. Pluizenbol) tegen op de 'in je buurt' pagina van Marktplaats. Hij zat in z'n eentje in een klein, vies hokje in de tuin: dochterlief was op hem uitgekeken.. Ik en mijn vriend hadden even daarvoor al besproken dat we graag weer een koppeltje konijnen zouden willen en dus besloten we Loek op te halen. Uiteraard waren we van plan om een vriendinnetje voor hem te zoeken, dus een week later kon Loek gecastreerd worden, en weer 3 weken later mocht hij gaan speeddaten bij het Konijnenparadijs! Het klikte meteen goed met zijn eerste date, dus Pomme mocht met ons mee naar huis. Eenmaal thuis lagen ze een dag later al tegen elkaar aan, en inmiddels zitten ze weer buiten in hun verblijf (waar ik overigens nog niet helemaal tevreden over ben). Vanaf september zullen ze gezellig bij ons binnen wonen wanneer alles konijnproof is gemaakt. 🙂

   

   IMG_1999.JPG.b691a97e420a825389297c2cbd50f816.JPGIMG_2023.jpg.af4029dde4dc9b3fbdd0feba355eb2d4.jpgIMG_2039.jpg.3b73caf00389c8dde8b430beb216c6ea.jpg

   

  • Vind ik leuk 2
 13. Op 16-5-2020 at 19:51 zei Pebbles&bambam:

  Vandaag zijn Pebbles en Bam Bam naar buiten gegaan! Van een eenvoudige ren binnen naar een paleis buiten 💒

  Er ligt nu zeil over de volledige ren maar ik ga er ook een net over spannen dat ze kunnen kiezen voor zon of schaduw. 

  Ik ga ze binnen ontzettend missen maar ben zo blij voor ze 🥰

   

  Screenshot_20200516_194304.jpg

  Screenshot_20200516_194242.jpg

  Screenshot_20200516_194140.jpg

   

  Super mooie opstelling! Is dat de ren van dierenren.nl? Ik zit er ook aan te denken om deze aan te schaffen maar vraag me af hoe deze zich buiten houdt qua roest etc. en of de mazen niet nog steeds vrij groot zijn voor m'n dwergen.. Heb jij ook om die reden nog gaas gespannen?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .