Ga naar inhoud

twietje

Members
  • Items

    1.045
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door twietje

  1. Hoi,

    Ik had Twie net even in de ren en toen ik haar weer terug wilde zetten bleek dat een van haar nageltjes eraf is.. het bloedde flink en de nagel is er ook helemaal uit. Ik heb het met een wc papiertje even gedept en een beetje schoongemaakt. Het bloeden zelf is nu

    gestopt. Alleen ligt er ook aarde in haar normale hok (ik heb haar nu even in een hok met alleen stro gedaan), moet ik haar in dit andere hok laten? Ik weet niet of het kan gaan ontsteken als er aarde in komt ofzoiets. En moet ik verder nog iets doen? Ze leek er geen last van te hebben trouwens.

    Groetjes francine

  2. Zo, we zijn weer terug.:D

    De DA bekeek eerst har oortjes met een soort microscoopje ofzo iets. Daar zag hij niets:) daarna ook even tandjes bekeken, daar zaten hele kleine haakjes aan maar niet erg. Voor de zekerheid heeft hij Twie toch parasiet druppels (volgensmij) in dr nek gedaan.:)

    Ik ben blij dat ze niets heeft:D

  3. Hoii!

    De afgelopen dagen viel het me op dat Twie est vaak aan haar oortjes krabt en schud met haar hoofdje (>oortjes flapperen). Nu heb ik dus even gegoogled en zou het oormijt kunnen zijn? Ze eet, drinkt, poept wel normaal... Ook heb ik haar oortjes bekeken en ze zien er heel schoon uit.

    Ohja, en is dit besmettelijk? Want ons nieuwe konijn zit nu met zn hok naast Twie's hok..

    groetjes

  4. Zo de DA had gebeld, alles was goed gegaan en ze zit nu binnen.:love:

    Ik heb hooi in het hok gelegd, en we moeten haar vanavond een soort dwangvoeding geven en verder nog een paar dagen een soort pijnstiller.

    Bedankt voor jullie tipss:D

  5. veel succes, wat voor eten krijgt ze. als je SS hebt kun je de brokjes in het water doen en dan de pap er weer uit halen. dan is het lekker zacht, en dan kan ze het makkelijker eten. ook groenvoer geven, want dat eet makkelijk.

    Ze krijgt normaal gewoon biks zegmaar. Maar ik denk dat ik ook over ga stappen op een ander soort voer, idd SS want dat is wel beter. Dankje voor de tips!

    Hoi Twietje,

    Mijn Nijn ging gelijk na de narcose weer SS eten. Misschien doet jouw nijn dat ook wel, dus niet te druk over maken!

    Anders beginnen met wat zachte dingetjes: Witlof en Basilicum bv.

    Sterkte!

    Dankjewel!:) Ik zal zo even kijken of we dat hebben.:D

  6. Hallo allemaal!

    Vanochtend ging ik gewoon de konijnen eten geven,

    en Twie zat in het slaaphok in een hoekje helemaal 'ingepropt' zegmaar.

    Ze eet ook al een tijdje niet zo goed dus ik heb meteen de DA gebeld en we gingen er heen. Toen we daar waren werd ze helemaal onderzocht, buikje was goed, (er ging opeens een nageltje af btw! Heel raar!) , en zoals ik dus al dacht had ze haakjes bij haar kiezen. Ze is nu dus nog bij de DA en ze moesten het met narcose weg halen. Ik wacht dus nu zenuwachtig op het telefoontje van de DA...

    Maar als ze terug is, dan moet ik haar binnen doen van de DA en als ze morgen weer goed zou eten mag ze weer naar buiten. Maar hebben jullie nog tips ofzo? Wel eten geven of niet, wat voor eten, etc?

    Groetjes Francine

  7. Per konijn is het idd ongeveer 20/25 gram per kilo lichaamsgewicht. Zelf geef ik mijn konijnen gewoon normale biks, ik weet niet precies van welk merk. SS is iniedergeval een goed soort voer (het staat voor Science Selective volgensmij...) maar dat vind ik zelf wel duur, dus ik geef ze gewoon biks. Gemengde korrels zijn niet zo goed, dus die kan je beter niet geven. Op BB staat idd ook een lijst met alle soorten groentes/fruit/kruiden die ze mogen dus daar kan je het vinden! Hoeveel ligt eraan hoeveel ze gewend zijn eigenlijk, als ze nog niet zoveel gewend zijn kan je het beter een beetje opbouwen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .