Ga naar inhoud

Smeetjuh1990

Members
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Smeetjuh1990

  1. Toenet deed ik het hok even open om haar weer eten te geven en vers hooi, springt ze hoppa in een keer uit het hok :O.

    Gisteren was ze heel onrustig (voor het wassen), telkens heen en weer lopen, dan over het hok leunen met de voorpoten, dan weer heen en weer lopen, weer leunen etc. Maar er uit springen deed ze niet...

    Denk dat ze dus aardig last had van die klont en dat ze zich nu wat vrijer kan bewegen XD

    Schrok wel even toen ze er uit sprong, maar meteen weer terug kunnen zetten in het hok. Hoefde er niet achteraan te hollen:he:

  2. Ja, is wel een erg goed idee! Zal ze vast wel leuk vinden allemaal :)

    Iemand nog een idee hoe ik het beste de lange vlerken (nagels) kan knippen? Nagels zijn goed helder en kan het leven zien, maar ze is het zelf totaal niet gewend...en zo zien ze er ook uit...

  3. Nou, heb madame gewassen hoor haha.

    Had een kattenbak gepakt (alleen de onderbak) en had daar lauwwarm water in gedaan. Madam via het hok in een katten transportbox gedaan en haar daarna in een geïmproviseerd rennetje gestopt. Haar toen in het badje gedaan en haar vast gehouden toen ik haar kontje rustig met een washandje ging schoonmaken. Eerst stribbelde ze even tegen en spatte me onder, maar hierna hoefde ik haar niet meer vast te houden en vond ze het wel prettig...:love::he:

    Toen alles weg was, heb ik haar in een handoek gewikkeld en eventjes met haar gezeten, tot ze aardig droog was. Hierna nog eventjes lekker in het rennetje gelaten en ondertussen het hok een flink schoonmaakbeurt gegeven met citroen azijn. Hierna mocht ik haar gewoon oppakken, vond ze helemaal niet erg meer en heb ik haar lekker in haar hokje gezet.

    Ze ligt lang uit en komt af en toe staand even kijken wat we aan het doen zijn:love: Ze lijkt wel te bedelen hahaha.

    Ondertussen ben ik ook al bezig met haar voer en geef er flink wat hooi. Ze zit er helemaal relaxed bij, een stuk gelukkiger in ieder geval :love:

  4. Ja, ik zal het proberen met m'n moeder. Met twee gaat het natuurlijk beter ^^. Zal vanmiddag even lactacyd halen en proberen het er af te halen...eerst het badje proberen en anders met de vochtige handoek zoals eerder werd gezegd...

    Het is wel een lieve nijn :love:

  5. Ik heb wel een badje ja. Het zou goed kunnen dat het bdk zijn, maar als ze ze niet kan opeten omdat ze te dik is, betekend dat ze dus vastgeplakt blijven aan haar kontje...lijkt me dus ook niet erg handig om het te laten zitten.

    Ga haar eigenaren natuurlijk wel aanspreken hier op en zelf al beginnen met beweging en betere voeding...

  6. Ik kan goed begrijpen dat het nijntje daar geen zin in heb, heb ik ook respect voor. Alleen ken ik verder het soort ook niet en ik vind die plakpoep toch wel gevaarlijk met dit seizoen en mooie weer...Dus dan zal ik toch actie moeten ondernemen

  7. Ik ben wel een beetje van de topics openen op het moment...maar goed...

    We hebben sinds vanavond een franse langoor dame om op te passen tot 8 mei. Ze is van de baas van m'n moeder en hij is op het moment met het gezin op vakantie.

    Het is een lief konijntje:love: je kan haar lekker aaien en is niet bang, maar god wat schrok ik toen ik het hok alleen al zag...

    107013_kerbl_fred_2.jpg

    Het formaat is ongeveer zo, ze kan net haar kont keren en een stapje opzij doen, maar meer is het ook echt niet. Ze krijgt gemengd voer...waar volgensmij niet eens biks in zit, wel zonnebloem pitten en allerlei gekleurde dingen en het is zowiezo heeeel veel voer. Ze is veels te dik en ik zag tot m'n grote schrik plakpoep zitten :s

    Nu kan ik haar makkelijk aanhalen, maar oppakken gaat zo lastig. Je kan je hand tussen haar voorpoten doen, maar zodra je de achterkant wilt pakken springt ze alle kanten op. M'n dwergkonijn kan ik teminste op z'n ruggetje leggen, maar hier weet ik even niet hoe ik dit moet aanpakken...hoe kan ik het schoon maken bij haar :s

    Ik heb zelf natuurlijk wel biks in huis, maar ik mag haar niet natuurlijk 1 2 3 overzetten op biks. Als ik het ga mengen, dan eet ze waarschijnlijk alsnog alleen de lekkere dingen er uit en komt ze nog niet aan de biks toe.

    Help?:arf:

    Haar eigenaresse is een beetje in de war (lichte dementie), dus ze kan er niet zo heel veel aan doen en m'n moeder kan het wel aansturen wat verzorging betreft. Zowiezo aankaarten dat het hok groter moet!

  8. Vandaag is Punky ook gecastreerd...In het begin was hij was suffig, bleef in een hoekje zitten, maar komt wel weer wat los. Hij is sinds half 3 thuis en hij heeft alweer wat hooi in z'n maagje +stukjes wortel. Hij heeft ook al heel wat gedronken en geplast, maar nog steeds niet gekeuteld.

    Moet ik me nu zorgen gaan maken of duurt het nog wel even voordat hij gaat keutelen?

  9. Heb net ook mijn mannetje opgehaald...ook helemaal zielig zit hij in z'n hokje, (nu al wat minder zielig, ligt lang uit). Ze zei dat ze hem wel al had zien eten dacht ze, maarja, hier zie ik nog niet echt wat. Zo voor de zekerheid toch maar even een potje olvarit halen...zielig mannetje :(

  10. Was Stronghold niet voor katten/honden en niet goed voor konijnen? Of heb ik dat ergens verkeerd gelezen :whistle2:.

    Ik weet niet of het erg is dat je konijn likt aan de plek, zo niet, kan je misschien zo'n kapje halen zodat hij er niet meer bij kan?

    Ik ben ook op van de zenuwen...morgen is mijn kereltje aan de beurt...:eek:

  11. Gisteren ben ik naar de fokster geweest en zij hield Punky echt vast als een baby (op z'n ruggetje) in der armen. Punky kon op die manier geen kant op en ze kon heel gemakkelijk door de vervilting heen werken.

    Ze heeft me laten zien hoe ik makkelijk bij z'n okseltjes kan kammen en ze heeft voor mij alle vervilting weggehaald. Net ook geprobeerd bij Punkje met borstelen en het lukt mij zelf ook gelukkig haha.

    Hij is nu weer helemaal happy, terwijl er weinig uit is geknipt. Wel de losse haren allemaal er uit (kon je bijna een pruik van maken).

    Gisteren ook m'n voedstertje uitgezocht, zooo lief ^^.

    Maar goed, merk hier ook dat 1 soort borstel niet meteen de meest handige borstel voor elk konijn hoeft te zijn...

  12. @ Hilke: Bedankt voor je tip om hem op z'n ruggetje te leggen, kijken of het werkt haha. Hij draait zich vaak namelijk gewoon weer om...

    De klittenkam vind ik echt er uit zien als een haak van kapitein Haak...Brrr...

    Ga m'n mannetje volgende week woensdag laten castreren en ga morgen alvast ook weer kijken voor een vrouwtje bij de hobbyfokster ^^, zodat hij over een paar weekjes niet meer alleen is.

    Dan ook nog een mooi buitenverblijf realiseren met rennetje, zodat ze ook lekker buiten kunnen rond banjeren.

    Maarja, eerst z'n vacht maar eens onder controle krijgen :whistle2:.

    Op internet (ik lees best een hoop :P) zag ik ook de furminator...maar ook dat wordt over de konijnen vacht gerost, zie je veel...lijkt me ook niet echt bevorderend...

    Maarja, morgen maar eventjes kijken hoe de hobbyfokster het doet, zodat ik het de volgende keer kan voorkomen.

  13. Hallo!

    Ik zit vaak op het forum te lezen, maar post zelf niet erg veel.

    Op het moment ben ik een trotste eigenaresse van een teddy dwerg rammetje, met een lief karakter. Toen ik hem net had, kon ik hem nog erg makkelijk borstelen. Toen hij meer ging puberen, vond hij het borstelen steeds vervelender worden. Op z'n kopje en z'n ruggetje vond hij allemaal nog wel prima, maar dat gefrummel bij z'n kont en z'n buik vond hij allemaal maar niks. Zodra het te lang duurde voor hem, ging hij graven op m'n benen en gaf me dan vervolgens een knauw. Hij had er dan duidelijk geen zin meer in :whistle2:.

    Ik had toen echter nog niet niet door dat z'n vacht een stuk dikker was bij z'n kont en borst en dacht altijd dat ik het goed had uitgeborsteld :$. Bij z'n geslachtsdelen hield ik het altijd kort, zodat er niks aan kon plakken.

    Nu heb ik gemerkt dat er bij z'n kont erge verviltingsplekken zitten en ik durf het zelf niet goed weg te knippen. Ik heb wel delen al geprobeerd weg te knippen die niet zo dicht op de huid zaten, maar opgegeven moment heeft m'n manneke geen geduld meer en gaat weer knauwen.

    Morgen ga ik weer naar de fokster waar ik Punky vandaan heb, en gaat ze me helpen om de vervilting er uit te halen.

    In de toekomst wil ik dit natuurlijk voorkomen, maar wat zijn nou echt goede borstels waarmee je goed door de vacht komt en zijn er nog handige dingen om de vervilting er uit te halen?

    Ik lees op internet dat sommige mensen ook een klittenkam gebruiken om de vervilting door te snijden als het ware. Zelf vind ik dat ding er zo naar uit zien :s en volgensmij doet het ook erg zeer voor de nijn als je het door de vervilting haalt, het trekt ook aan z'n huid dan neem ik aan?tn_HPIM0561.jpg

    Heeft iemand tips? Kon het niet goed terug vinden namelijk (behalve knippen met de schaar dan)...

  14. Gisteren weer naar de dierenarts geweest, maar ze zei dat hij nog steeds kerngezond was en ze niks raars kon vinden. Het probleem ligt dus bij de hooi gelukkig.

    Ik ga het hooi dan nat maken en kijken of hij het nog lekker vind haha.

    Dankjewel!

  15. Hallo!

    Mijn konijntje punky is nu 9 weken, maar sinds ik hem heb (5 september) is hij al aan het niezen. Ik heb het konijntje via een fokster en hij zag er daar voor de rest wel gezond uit.

    Ik heb het raam dicht gehad en hij heeft in een vrij dichte carry case gezeten, maar misschien toch kou gevat?

    Hij heeft verder geen natte neus, ik zie nooit snot bij z'n neus als hij niest, heeft geen vieze poten (zijn alleen beetje gelig verkleurd). Ook eet hij verder goed en drinkt goed, hij is actief en kijkt helder uit z'n ogen.

    Hij heeft beukensnippers als bodembedekking en ik heb nog iets zachts op bepaalde delen van de kooi gelegd (barni cotton clean). Hij heeft van vitakraft smaakjes hooi wat hij erg lekker vind.

    Ik heb het al meteen aan de dierenarts aangegeven dat hij niest. Echter heeft hij gekeken en geluisterd en zei dat hij gezond was. Ik moest het wel in de gaten houden en dan zouden we eventueel een antibioticum kuurtje doen. Ik had nog gevraagd of het door het hooi kon komen, maar hij zei dat dit waarschijnlijk niet het geval was.

    Echter niest Punky nog steeds en ik vind het zelf nogal heftig, want hij niest veel achter elkaar en hij niest gewoon erg vaak. Zelf merk ik op dat hij veel niest als hij in buurt is van het hooi, maar soms staat hij gewoon bij de drinkfles en niest hij ook.

    Morgen ga ik zowiezo naar de dierenarts, maar ik ben eigenlijk al dagen aan het zoeken wat het nou kan zijn.

    Hier iemand ideeën?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .