Ga naar inhoud

Mireiille

Members
  • Items

    132
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mireiille

  1. @ Mireiille; Wist je dat brood niet goed is voor een konijn? De reden wordt in de derde post van dit topic genoemd. Dus ik zou geen brood meer aan je konijntje geven.

    En néé, je mag geen onbeperkt biks geven aan je jonge konijn, want daar worden ze moddervet van. Hoe zwaar wordt je konijn uiteindelijk ongeveer? Per kilo uiteindelijk lichaamsgewicht mogen ze 20-25 gram biks. Dat is voor zo'n kleintje al best veel, houd dus in de gaten dat hij nog wel al zijn blindedarmkeutels op eet en dat hij voldoende hooi eet. Meer biks hoef je echt niet te geven, als hij honger heeft, eet hij wel hooi dat is beter dan veel biks.

    Hier staat namelijk: 7 weken tot 7 maanden - ongelimiteerd biks, ongelimiteerd hooi, er mag steeds meer 'gewoon' hooi gegeven worden.

  2. nou dat wordt lastig want ik heb geen idee hoeveel hij weegt hij is 7,5 week. en ik lees bij de meeste dingen dat ze onbeperkt biks mogen eten. als ze jong zijn.. hij krijgt nog geen groenvoer want dat mocht pas vanaf 14 weken.. hij heeft wel heel de dag door onbeperkt hooi in zn hok en daar eet tie heel veel van en daarnaast krijgt tie ook biks... ik doe altijd een klein laagje biks zodat je net niet de bodem kan zien.. gedroogd stukje brood wat 3 dagen heeft gelegen dat gaf de fokster ook altijd.. en tis niet een heel brood het is nog minder dan een kwart.. hij wordt maar 1 kilo.. want het is een kleurdwerg..

  3. mag je onbeperkt biks geven aan jonge konijntjes? of moet je het afwegen? mijn konijntje is nu bijna 8 weken oud.. maar een vriend van mij vondt hem dik.. ikzelf vindt het wel meevallen want ik voel wel gewoon ze botjes maar voel wel dat er genoeg vel over zit maar ik geef hem ook 1x per dag een kwart stukje gedroogd brood. zodat tie lekker kan knabbelen want hij mag nog geen groentes.. ik denk dat de "dikheid" zelf door zn wintervachtje komt.. want hij staat buiten.. hij is wel het enige uit het nest want de rest stootte de moeder af.. dus hij heeft veel melk gekregen.. en at al vrij snel biks !..

  4. dankjewel :D.

    hij eet hij poept hij plast en hij drinkt sinds vannacht haha ik was toch stiekem nog even gaan kijken met een lichtje van veraf hij zat lekker te knabbelen hij moest toch nog wennen dus vandaar :D! ik vondt overal keutels vanochtend haha dus ik was heel blij :D .

  5. oke hardstikke bedankt=D..

    ik zit steeds al te kijken maar wil niet nog meer stress bij hem opwekken dus ik kijk morgen weer ik heb net nog meer stro er in gedaan. is het erg dat ze oortjes een beetje koud zijn . want achter ze oren is t gewoon best warm..

    nog geen vriendinnetje gevonden maar wel druk aan het zoeken..

  6. mijn konijntje is nu net weg bij de moeder 7.5week is tie nu.

    ik heb hem nog niet zien eten maar er is volgens mij ook nog niks weg uit het bakje. ik heb het nu maar laten staan drinken heeft tie wel gedaan maar niet veel.. hij heeft wel gedroogd brood gegeten om te knabbelen .. want dat gaf die fokster ook elke dag aan hem.. dat laat ze meestal 3 dagen liggen tot het hard wordt. ik heb nu biks staan. want heb gehoord dat dat het beste voor het konijntje is .. voorderest krijgt tie ook hooi ! ik heb hem vanmiddag gehaald. hij is wel al goed op zn gemakje want hij ging languit liggen op de grond vanmiddag.. dus snap niet waarom die zn biks niet eet..

  7. hallo,

    ik heb sinds vandaag een konijntje, maar hij eet niet. hij heeft wel een beetje gedronken.. en hij poept ook niet ...

    ik weet niet of dat normaal is voor de 1e dag/nacht.. en dat tie het morgen wel dan doet?.. of zou het aan wormen liggen of verstopping in de darmpjes? volgens mij is het niet zo normaal dat je konijntje niet eet.. hij heeft toch ook honger?

  8. welk ontwormingsmiddel kan je het beste gebruiken?

    ik heb nu beaphar gekocht. wil graag weten wat jullie daarvan vinden en werkt het ook echt? en is het ook goed voor het konijntje?

    ik kon nergens iets over ontwormingsmiddel vinden op het forum dus vandaar deze nieuwe topic ...!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .