Ga naar inhoud

Rupsie&Ora

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rupsie&Ora

  1. Hoi Christaa,

     

    ik moet zeggen dat ik het persoonlijk volledig met je eens ben! Ik baalde van de panacur en heb daar meermaals ook discussie over gehad en zag dat zelf niet zitten. De DA praktijk heeft 3 DA’s, en de kk-DA vond het nodig. Hij hikte terwijl hij zat, maakte me zorgen, heb het gefilmd, laten zien en ze begon gelijk daarmee..

    Nu door al het gedoe is er gestopt met panacur, en is het hikken weer terug, dus vermoed dat ze gelijk had..

     

    Narcose is 1 van de weinige manieren om de achterste kiezen te zien, ze heeft gewoon gelijk gekeken en bleek beste haakjes te hebben. Dus is gelijk meegenomen, om een 2e narcose te voorkomen.

     

    Het dwangvoeren heb ik grote vragen bij gehad, maar moet afgaan op een DA uiteindelijk.. dwangvoeren is al even er af, maar ciseral nu afbouwen. 
     

    achteraf gezien vermoed ik ernstig dat de EC actief is (geweest) en voor veel problemen heeft gezorgd.

     

    wat kooien betreft; zie foto, ik weet dat het niet helemaal conform de normen is, maar heb ook rekening te houden met mijn partner, het feit dat hij Houdini is nog, en compenseer door hem overdag continu de hele woonkamer te geven. 
    hij heeft in de ren de mogelijkheid de cavia’s te bezoeken, en kan sprintjes trekken erom heen, heeft een graafbak met verstopte zaadjes en pitten, had een tapijt liggen voor grip, maar daar at hij van, binnenkort leg ik daar henneptapijten neer...

    ik doe mijn stinkende best om hem als binnenkonijn alles te geven wat ik kan..

     

    wat nu echt cruciaal is, is een vriendinnetje zoeken, maar flappus heeft bijna geen aanbod momenteel, en de EC moet ik eerst behandelen vrees ik?

    2BA0B630-79EA-4058-963C-54C84BF9391E.jpeg

    3559AD7B-4DA4-44B8-840D-6B346D48A0D2.jpeg

  2. Neem dit zeker mee! Probeer het contact te vermijden, maar Ora keutelt weer hele kleine keuteltjes, we zijn al ruim een week bezig met dwangvoeren, om de dag contact met DA, dwangvoeren 2x terug geschroefd, terwijl ciseral en metocloral doorgaan (2x dwangvoeren pd en 4x medicijnen pd)...

    ik maak me zorgen dat dit niet gaat herstellen 😢😢 er zijn momenten dat ze goed keutelt, maar dat wisselt zo weer af met deze kleine harde keuteltjes 😞

  3. Ontsnappingsgevaar 😉 de methode om van zijn kooi in de cavia kooi te komen, biedt kansen om te ontsnappen, waarbij hij zich zelf kan bezeren. Dus die route is alleen beschikbaar als ik toezicht kan houden 🙂

     

    ik ga als hij normaal eet en keutelt experimenteren met het blokkeren van toegang bij de caafjes, wil hem nu eerst normaal zien eten & keutelen 

  4. De vragen ontstonden tijdens het dwangvoeren van Ora, DA gaf aan dat 4-5 dagen dwangvoeren wel norm is als darmen zo goed als stil hebben gelegen. Daar ontstonden deze vragen...

     

    Enig idee waarom de fabrikant zo veel meer op de verpakking zet? 10-20g is groot verschil met 40-50? En we hebben het over het favo voer van velen, ook DA’s? Het verbaast mij enorm namelijk... (persoonlijk neig ik naar 10-20g)

     

    wat zijn dan de elektrolyten die wel bij recovery zitten? Of hoeven die niet bij de ingrediënten / bestanddelen? Ik zoek bewijs 😉 

  5. Zit zelf in identieke situatie, heb het iedere dag aangekeken, tot ik echt dacht, dit gaat niet goed... paar uur later bij DA hoorden 2 DA’s ieder bijna niks meer in z’n darmen.. nu op dag 4 van dwangvoeren, na morgen afbouwen, maar ook hier; oorzaak onbekend 😞

    ben echt blij dat ik gegaan ben, anders was m’n vriend er al niet meer... uiteindelijk ken je zelf je Nijntjes het best en blijkt intuïtie altijd wel juist! En liever 1x te vaak dan 1x te weinig naar DA!

    (Mijn DA weet dat ik baan kwijt ben door Covid, en in geldproblemen zit inmiddels, en heeft me 1x consult kwijtgescholden, enkel medicatie berekend!)

  6. Beste BB’ers,

     

    Wat vragen omtrent SS voer, en de recovery zakjes die bij DA te krijgen zijn.

    (Niet de bedoeling om meningen te krijgen over hoe goed het voer is overigens)

     

    1. Hoeveel gram per kg lichaamsgewicht?

    Op de verpakking staat (voor junior, maar is ong gelijk aan normaal) 40-50g, voor een konijn van 1.5kg zou je dus 60-75g geven, dit vind ik erg veel, en druist tegen zo’n beetje alle adviezen in. Is dit voor als nijn amper hooi eet? Wat geven jullie?

     

    2. Dwangvoeding maken, van biks of dure recovery?

    De samenstelling lijkt identiek, (17% ruw eiwit, 19% ruw celstof, vetten, as, calcium, fosfor, en toegevoegde nutritionele middelen ongeveer identiek, op 1 a 2 vitaminen na) dus zegt mijn logica: 20g fijngemalen biks = 20g hele dure recovery poeder?! Gaat niet om het geld hoor, maar als je de moeite neemt om de biks klein te maken, en de hoeveelheid geeft die de zakjes recovery aangeeft (20g per kg lichaamsgewicht), dan zou nijn voedingstechnisch exact het zelfde binnen krijgen, of maak ik echt een fout hier? (Zo ja, welke bestanddelen missen dan?)

     

    3. Hoeveel dwangvoeren?

    Als ik zakjes recovery aanhoudt, dan kom je voor een konijn van 1.5kg op 30g poeder, aangelengd tot papje zo’n 35ml als je dat verdeelt over 4 voedingen. Gelet op voorgaande vragen, kun je ook dwangvoeren naar wat normale biks hoeveelheid is, grof gerekend kom je dan op dubbele hoeveelheid, namelijk 35ml, 8 voedingen, of 70ml in 4 voedingen. Wat is jullie mening? Grappige is dat DA1 zegt; voer eerst wat de verpakking biks aangeeft, en DA2 zegt, das veel, liever de zakjes recovery, “dan krijgt ie alles wat ie nodig heeft” maar veel minder voeren...

    op basis van deze opmerking ben ik gaan kijken of dat klopt, en dat kan niet, recovery heeft %gewijs het zelfde als biks, dus je geeft enkel minder...


    Heel benieuwd naar jullie meningen en ervaringen over dwangvoeren, wat ik zo constateer is in ieder geval 

     

    a) Recovery & Biks zelfde inhoud, alleen gemak want recovery is goed mengbare poeder, en sneller klaar, maar fiks prijsverschil.

     

    b) Recovery aanbevolen hoeveelheid is denk ik een “in leven houden hoeveelheid” tot nijn zelf bij eet, en de ADH van biks is normale hoeveelheid van een dag, maar in geval van dwangvoeren niet nodig deze hoeveelheid na te streven

    E94D1869-C3A9-46FB-AFF9-4D3D4377E173.jpeg

    F123A620-F51D-4FBC-8B53-A41162280B90.jpeg

  7. Ja dat kan zeker, vraag is alleen, hoe vervelend is het dan voor hem als hij tijdens de nacht er niet bij kan? Of nog beter: als we hem straks als alles weer normaal functioneert hem dwingen op z’n eigen bak / in z’n eigen kooi te gaan.. kan een konijn zo eigenwijs zijn dat hij liever obstipatie krijgt dan keutelen waar die liever niet wil? (Als hij in zijn kooi moet, dan gebeurt het netjes op z’n wc)

  8. Hoi!

    ik vermoed dat dat meevalt, heb in de afgelopen 4 dagen slechts 1 keer paar ketting-keutels gezien, kan het dus ook niet uitsluiten.

     

    Gaat nog steeds goed met Ora, DA wil dwangvoeren 4-5 dagen aanhouden, aangezien het zo goed als stil gelegen heeft. Hij komt weer langzaam wat aan, en is weer actief.

     

    Wel blijf ik met 1 dilemma:

    Ora was zindelijk, maar is nu gewoon moeilijk geworden 😉 Ora legt met alle liefde keutels bij de cavia’s, waar hij overdag bij mag / kan, maar op zijn eigen wc alleen bij hele hoge nood... ik heb sterk het idee dat hij liever obstipatie krijgt dan in zijn eigen kooi moet keutelen... maar wil hem nu niet onthouden van de kans bij de caafjes te keutelen, maar hoop dat ie dit nog keer uit z’n kopie krijgt..

     

    enfin, nog vandaag en morgen dwangvoeren, dan afbouwen, hopen dat hij weer normaal konijn gaat zijn 🙂

  9. Hooi heb ik paar dagen terug voor 3e keer gewisseld, heb nu Timothy hooi, en daar kijkt ie in ieder geval naar om.

    Tanden zijn gevijld tijdens narcose voor de castratie, 2 weken geleden, en bleken gisteren nog ok.

     

    zojuist half uur aan de tel met collega DA, zij blijft de EC zien als kanshebber voor dit alles, dat de panacur de parasiet het lichaam uit drijft, en het lijfje daardoor flinke strijd levert. Het hikken lijkt inderdaad minder, terwijl ik echt dacht dat het normaal hikken was.

    Ze vond het plan van collega om alle biks te dwangvoeren (70g, zoals aanbevolen op SS junior) echt te veel, te vaak, dus heeft het plan omgegooid: nu 30g (anderhalf zakje) recovery per dag in 4 momenten dwang voeren. (Icm met Ciseral en Metocloral)

    Ora gaat nog ok, maar het blijft lage hoeveelheid keutels, wat hard, en af en toe paar kleintjes er tussen.

     

    ander vermoeden:

    Ora wil alleen nog maar keutelen bij de caafjes, als ik hem daar niet bij laat gaat ie ophouden tot ie niet meer kan en legt dan paar keutels in zijn wc, maar dat blijft dan weinig. Kan dit ook de boel verstoppen en stil leggen?

     

    bedankt iedereen! Ik wou ook graag de ervaringen van ons gewoon delen, ik heb vreselijk veel aan BB gehad, en denk zonder alle info hier al een dood Nijntje gehad 😔

  10. Het dwang voeren omdat de DA en een tweede DA als controle allebei weinig geluid hoorden in de darmen, dus bijna stil zouden liggen.

    Ora is heel stilletjes, maar ze doet het nog, ze keutelt nog steeds wel wat, maar het is een mix van hele kleintjes en normale keutels.

    het eten was al een week lang weinig, en de DA wou met dwang voeren zorgen dat zijn honger een normale honger was, en niet maar een “klein beetje”. Dus nu dwangvoeren we de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van SS junior, minus wat hij zelf eet, zodat hij iig een paar dagen de juiste hoeveelheid moet verwerken, icm cisaral en metocloral.

    hij werkt redelijk mee en hoop dat hij de goede kant op gaat!

  11. Hoi iedereen op Bunnybunch!

     

    Ik heb al ontzettend veel aan alle tips en informatie hier gehad, en dat heeft vandaag echt (nog) het leven gered van mijn lieve ram Ora.

    Ik hoop toch dat er nog mensen goeie tips hebben, en hoop dat er anderen wat aan onze ervaring hebben!

     

    Ora is nu bijna 4 maanden, en is een maand geleden (al) gecastreerd, dat durfde de KKDA wel aan zei ze. Operatie goed gegaan, maar tot mijn verbazing kreeg ik m’n vriendje mee einde van de dag terwijl hij nog niet zelfstandig at. Wellicht was dat van de stress dus mocht hem ophalen en thuis dwang voeren, maar hij begon kleine beetjes te eten, dus dat hebben we niet gedaan. 
     

    Week later gevaccineerd met de nieuwe combi vaccinatie, en op aandringen van de DA begonnen met Panacur (konijntje hikte soms een minuutje na dollen, en was toch te twijfelachtig, kon zeer goed EC zijn, wou er eerst zelf niet aan, maar tijdens vaccinatie toch overtuigd, bang voor ergere complicaties later, en we wachten tot we vriendinnetje kunnen vinden uit asiel, dus die willen we ook niet aansteken)

     

    Vanaf dat moment ging alles ronduit rot, hoe lief mijn Nijntje ook is, vastpakken voor een spuitje in de bek accepteert ie niet, en tijdens experimenteren (op schoot, in kooi, als burrito enz) is het beestje ineens zo hard gaan spartelen dat het arme ding valt van borst hoogte, en met koppie tegen de tafel tikte.

    gelijk gepakt, en ruimte gegeven op de bank, hij heeft giga veel keutels gelaten daar, maar heb hem laten bijkomen. Toen ikzelf nog, kon wel janken! DA in de avond gebeld (kliniek Nunspeet), maar die gingen er van uit dat alles ok was. Volgende dag terug naar DA bij ons in de buurt, die heeft tips gegeven voor dwang voeren en even alles gecheckt, maar tanden/mondje/koppie, ruggetje, pootjes, alles leek ok.

     

    enfin, 2 weken Panacur verder; Nijntje eet minder en minder brokken, hooi was altijd al beetje spek en bonen (af en toe een sprietje), en nu zijn de brokken bijna niet meer in het spel. (Sinds begin van Panacur ook geswitcht naar SS als voer ipv De caviabrokjes van beaphar die hij samen at met de caafjes), dat was natuurlijk ook even “minder lekker” voor een tijdje.

     

    heb 3 dagen geleden nog gebeld met DA, want vond het gevaarlijk weinig worden, maar beestje was nog zo actief, lief, kwam telkens langs, en at wel van alles een klein beetje... of langskomen, of alvast beginnen met Ciseral, dat laatste gedaan.

    vandaag weer geweest want mijn intuïtie zei dat het niet ok ging, na het bellen gaat hij prompt eten van brokjes en hooi, maar DA bevestigde: darmpjes maken (bijna) geen geluid, die liggen erg stil.

     

    ok lang verhaal, maar nu 2 vragen:

    Ora wast zich continu en heel erg veel, ik kan maar weinig vinden over deze gedraging, van andere dieren weet ik dat het op pijn kan duiden. Moet ik dit denken? Of is dit vele wassen heel normaal bij dwang voeren en medicijnen geven en soms morsen ed?


    hebben jullie nog tips om het dwang voeren minder stressvol te maken? Ik ben bang dat mijn vriendje het door de stress gaat opgeven ipv de stilstaande darmen :( 

     

    ik ga een hele spannende nacht in, en hou jullie op de hoogte van het verloop, ik hoop echt dat ie er door heen komt!! (Hoe zijn die kansen??)

     

    groetjes Ruben & Ora

    3FDCA413-C4BC-4819-B159-CDB578DDC277.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .