Ga naar inhoud

Marah & Roan

Members
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marah & Roan

  1. 1 minuut geleden zei Evee:

    De meeste konijnen zijn daar niet echt fan van, van aan de achterpoten zitten of nagels knippen. De meeste konijnen zullen dus best wat verzet laten zien als je dat wil doen 😉 Was het bij jouw konijn voorheen anders? 

     

    Zijn er verder dingen die opvallen? Aan het gedrag? Aan de houding en beweging? Of aan de vacht? Zit er ergens bij de poot een vervelende plek, een vervilting, klit of wondje?

    Dat is dus het ding dat mij ongerust maakt, Marah vond het absoluut niet erg, ze gaf bijna zelf haar pootjes tijdens het nagels knippen. Er is verder nooit iets gebeurd ofzo (voor zover ik weet). En verder is ze een beetje chagrijnig, maar niet echt iets noemenswaardig. Ze eet goed, drinkt goed, springt alle kanten uit. Ze is natuurlijk wel lekker aan het verharen😂maar geen raar plekje.

  2. Hoi hoi, ik ben een beetje ongerust. Mijn voedstertje reageert opeens best heftig erop als ik haar achterpootje optil/aanraak. Ook vindt ze nagels knippen bij haar achterpoot ineens vreselijk (terwijl dat vroeger altijd gewoon goed ging). Ik kan helemaal niks hierover op internet vinden, dus ik dacht ik vraag het hier. (Sorry als hier al een topic over is, ik heb het niet kunnen vinden)

  3. Op 28-8-2020 at 10:53 zei Marjoleink:

    Ik neem ze zo mee. Ik heb het wel een keer gevraagd hoor. Vaak liggen er bladeren omdat mensen ze er in de winkel afhalen, zodat de bloemkool minder ruimte inneemt, die zijn dus eigenlijk al betaald. En bij mijn vaste supermarkt halen ze een deel van de bladeren eraf en die laten ze liggen. Niet alleen speciaal voor mij denk ik, hoewel ik geloof ik wel bekend sta als "het konijnenvrouwtje".

    Haha, ik ook 😂 als ik bij de plaatselijke supermarkt ben word er altijd gevraagd: oh, we hebben nog wel wat bladeren liggen, wil je ze hebben? 

  4. Mijn voedstertje is ver-schrik-ke-lijk slim en ook wel een beetje raar 😆😂 ze klimt op de vensterbank en zit dan de hele tijd naar buiten te kijken (hier ook wel opmerkingen over gehad van anderen, "hé, ik wist niet dat je een kitten had!") 😛 of ze klimt (ze springt ook wel af een toe, maar meestal klimt ze) over het hek van de ren van 1,20! ja, en dan loopt ze de trap op naar mn kamer, springt op mn bed en gedaan met mijn nachtrust 😫🥰 mijn ouders hebben zelfs een nieuwe deur laten maken, want ze kan deurklinken openmaken 🤣 ze kan zo op zichzelf gaan wonen!

    • Haha 1
  5. Op 3-5-2020 at 12:07 zei Evee:

    Ja met castratie haal je niet alle hormonen weg, er worden ook op andere plekken in een konijnenlijfje hormonen aangemaakt. Ze hebben dus zeker nog wel voorjaarsgedrag. 

    oke gelukkig 😅 het wordt al wel een beetje minder, maar nog niet zoveel.

  6. 7 uur geleden zei Deeskuh88:

    Knagen is iets wat konijnen nu eenmaal graag doen. Bied hem daarvoor de dingen aan waarbij dat wel mag en haal weg waarbij hij dat niet mag. Ze hebben ook een heel eigen karakter en ze iets opleggen, gaat je niet lukken. Het ene konijn vindt dingen leren heel leuk, het andere heeft daar niets mee. Het zijn geen honden die hun baasjes willen gehoorzamen en dat is net wat konijnen zo leuk maakt 🙂 Ze doen inderdaad precies wat zij zelf willen. Het overal keutelen kan wel te maken hebben met het voorjaar, of er is iets veranderd in of om hun verblijf. In beide gevallen wil hij het territorium weer opnieuw afbakenen.

    op zich had ik het ook niet zo raar gevonden haha, maar hij knaagde nooit heel veel (tot nu dan) en vond bunnydance altijd geweldig. Ik heb ook niet het gevoel dat hij het niet meer leuk vind, meer dat hij gewoon geen zin heeft om te luisteren. En zover ik weet is er niets veranderd 😓 ik maak me wel een beetje zorgen, bij mijn vorige konijn gebeurde dit ook en was hij 2 weken later dood... hij was dan wel een heel stuk ouder (6) maar toch...

  7. Heel veel knagen aan alles, als we trainen bijvoorbeeld echt je aankijken en dan wegrennen (meestal met een binkie) zo van: nee, ik ga lekker niet luisteren vandaag hehe. Ook is mijn voedstertje de baas, dus hij moet niet zijn positie weer bevestigen ofzo. Ik heb al 4 schuilplekken in de ren en strooi het voer idd al door de hele ren. Ook was hij altijd zindelijk, maar ineens gaat hij door het hele hok keutelen (alleen in het hok, niet in de ren of als hij eruit mag).

  8. Hoi, ik heb een gecastreerde ram van 1,5 jaar oud. Hij heeft nooit echt gepuberd en was altijd goed opgevoed en redelijk rustig (behalve dat de dierenarts vond dat hij toch wel een lastig konijn was xD, maar dat is iets anders :P). Nu gaat hij ineens puberend gedrag vertonen (hij heeft een vriendinnetje). Heeft iemand tips? Gaat dit weer over?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .