Ga naar inhoud

BelleBlanche

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BelleBlanche

  1. 3 uur geleden zei happy211:

    Als je de rammen gecastreerd zijn, kun je ze het beste 2-3 weken apart houden zodat ze kunnen bijkomen. Daarna kun je ze opnieuw koppelen op neutraal terrein (bijv. een badkamer, houdt er rekening mee dat het met twee rammen wel een week of langer kan duren voor het rustig genoeg is dat je ze in hun uiteindelijke verblijf zet). Rijden, jagen n licht bijten is normaal bij een koppeling. Als ze echt gaan vechten (boksen, vastbijten en als een bol over de grond rollen) dan moet je ze direct uit elkaar halen en zal het niet meer goedkomen. Daarna hoef je niet te wachten voor je naar een opvang gaat, dat kan al gelijk. 

     

    Wat je ook nog kunt doen, is de rammen naar de opvang brengen voor een koppelvakantie, dat de vrijwilligers ze in de gaten houden want die hebben vaak meer ervaring met koppelen. Als het niet goed gaat, kunnen ze meteen met een voedster proberen en de andere ram overnemen. Niet alle opvangen zullen dit doen, dus dan moet je wel even 

    Hopelijk komt het allemaal goed en ik heb 2 opvangen al gecontacteerd om 1 misschien te ruilen met een voedster. 

  2. Het lukt met niet om ze in andere kamer te doen maar zal kijken of aan allebei de kanten van een kamer kan. Ik zal ook googelen en bellen met een opvang. Maar volgens mij is het zo dat ik pas kan ruilen ook voor het bonding proces 2 maanden nadat het mannetje is geholpen. Dus zal beide laten castreren en nog 2 maanden hebben. En 2 weken apart.

  3. Het probleem is ook dat als ik ze volgende week heb gecastreerd en ik 1 zou omruilen bij een opvang voor een voedster. Het niet betekend dat die voedster goed zal gaan met het konijn dat ik hou. 

  4. Het zal dan optie twee worden inderdaad, maar ik wil het inderdaad proberen. Oké echt helemaal apart houden. Ik had dus ook veel gelezen apart, maar wel hokken naast elkaar. Ik ga zo wel even bij de kringloop kijken en anders even bij de dierenwinkel. Als ik over een maand toch voor optie twee ga, zal ik verder informeren. Hopelijk is het niet nodig. 

  5. Hallo jongens,

     

    Ik heb twee mannelijke konijnen van 5 maanden oud en ze zullen volgende week woensdag gecastreerd worden. Ze vochten vandaag voor de eerste en tweede keer en ik stopte het onmiddellijk. Ik had verwacht dat dit zou gebeuren, omdat velen van jullie me al hadden gewaarschuwd. Maar nu lees ik veel over bonding etc. of ze in verschillende kamers scheiden, ze bij elkaar houden, of gescheiden naast elkaar. Dus ik kwam hier voor specifiek advies. Ze waren vrij in de kamer en ik heb er nu een in de kooi en de andere vrij in de kamer. Maar ik denk niet dat dat eerlijk is .. Maar om nog een kooi te kopen ...? Ze sliepen daar eigenlijk alleen 's nachts en zijn de hele dag vrij in de woonkamer. Maar om ze een voor een uit te laten in de woonkamer, heb ik twee kooien nodig al is dat wel vervelend als dat voor maar een maad is... Over reageer ik ook en moet ik even wachten? Ik heb gelezen dat je ze meteen moet scheiden, zodat de band niet erger wordt .. De twee plas-poep bakken staan naast elkaar, één uit de kooi, één in ... Help? Wat kan ik het beste doen? Bonding heb ik veel over gelezen en er staan veel video's op YouTube, maar niet veel advies over de pre-castratie en de maand erna .. Ik heb ook het gevoel dat ik persoonlijk advies nodig heb 

  6. 16 uur geleden zei Marjoleink:

    Ik zou een andere dierenarts zoeken. Die termijn van 6 maanden is hopeloos ouderwets, dat geeft mij de indruk dat je dierenarts niet veel van konijnen weet.

     

    Over dat langzaam introduceren: als je konijnen koppelt of herkoppelt dan zet je ze bij elkaar en laat je ze bij elkaar, tenzij ze gaan vechten uiteraard. Iedere keer dat je ze tijdens de koppeling uit elkaar haalt moeten ze weer opnieuw beginnen met bepalen wie de baas is.

    Over het vijandige gedrag etc. ze zijn tot nu toe ontzettend lief naar elkaar dus ik hoop dat het zo blijft! Dus ik blijf ze bij elkaar houden ze zijn al 3.5 maand bij elkaar 🙂

  7. Meen je! Ik zag op de lijst een konijn vriendelijke dierenarts staan in Den Haag en hun website zag er inderdaad veel persoonlijker uit. Ik zal ze straks bellen en het voorleggen aan ze. Ik kan de castratie nog kosteloos annuleren.

  8. Ik had gebeld met de dierenarts en ze doen het vanaf 6 maanden dus ik heb meteen een afspraak als ze zes maanden zijn. Als ze gaan vechten doen ze het eerder. Ik weet helaas dat het een risico is. Mocht ik hun gedrag vijandig zien veranderen haal ik ze uit elkaar en na castratie introduceer ik ze langzaam weer aan elkaar. Tot nu toe gaat het goed maarja we gaan het zien... 

  9. Het zijn twee rammetjes en ze worden gecastreerd begin Juni. Ik heb al met mensen gesproken over dat het 2 rammetjes zijn en dat het intressante tijden gaat worden in de pubertijd. Ze zijn vrij loop en hebben dus veel ruimte dus ik hoop dat dat verschil uit gaat maken. Ik kom net van de telefoon met de dierenarts en ze worden volgende week inge-ent. 

  10. Dankjewel voor het snelle antwoorden! Waarschijnlijk is het inderdaad gewoon achter hun oortjes krabben. Ik heb al een afspraak voor castratie maar zal ook inderdaad even bellen nog voor inentingen.  

    Ik zal de link zorgvuldig gaan lezen. 

  11. Hey,

     

    Ik heb 2 konijntjes van 5 maanden sinds gisteren.

    Nu is het zo dat ze zitten te krabben en ik denk dan meteen aan vlooien.. 
    Alleen wanneer ik Google hoe weet je of je konijn vlooien heeft? Staat er kijk naar hun vacht met een kammetje etc.. 

    Ik heb ze pas sinds gisteren dus ze zijn nog niet helemaal vertrouwd dat ik ze op kan pakken. Ik doe dat ook liever niet en laat ze lekker verder wennen in hun nieuwe stulpje. 

    Wat zou het anders kunnen zijn of is het misschien zelfs normaal dat ze af en toe krabben met hun pootje.. 

    Ik ben nog niet helemaal vol zelfvertrouwen dus ik dacht ik vraag het hier aan mensen met konijnen verstand.

     

    Groetjes
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .